charivari

Ha Record Store Day, akkor Pop, csajok, satöbbi

2014. április 17. - szabo.kata

A Record Store Day minden évben a független lemezboltok ünnepe április harmadik szombatján, ami felhívja a figyelmet ezeknek a kultikus üzleteknek a sajátos, elbűvölő világára. Ezen a napon a boltok rengeteg különlegességre készülnek, ami nem csak akciókat, és veriexkluzív megjelenéseket jelent, hanem koncerteket is a lemezek között. Az első Record Store Day-t 2008-ban például a Metallica nyitotta meg a San Francisco-i Rasputin Musicban. Szerencsére ez a hagyomány Magyarországon is él, itt idén, ahogy a korábbi években is, a Deep, a Wave és a Musicland/Neonmusic vesz részt benne, nem is kicsit. Utóbbi két helyen remek koncertek is lesznek, Jazzékiel, The Veils vagy Ivan & the Parazol, részleteket a Facebookon kaphattok itt és itt.

recordstore.jpg

Rob Gordon legjobb 5 dal a halálról toplistája vagyok

Most, hogy mindenki teljesen tisztában van azzal, mi is lesz szombaton, így már érthető, miért ugrik be azonnal nekem minden évben erről az egészről a Pop, csajok, satöbbi. Lehet nagyon közhelyes, de így van, rögzült és ezzel valószínűleg nem is vagyok egyedül. Mert mindenkiben van egy kis Rob Gordon, és most nem a csajozásra meg a bénázásra gondolok, hanem az eszelős zeneimádatra. Arra, amikor ez ember szinte mániákusan gyártja a saját toplistáit és szerkeszti össze órákon át a tökéletes mixtape-eket a megfelelő alkalmakra. És arra, amikor évente többször átrendezgeti a lemezgyűjteményét újabb és újabb módszerek szerint és remegve várja, hogy kijöjjön kedvencének a legújabb albuma az extra borítóval. Nos, persze ennyire lehet még sincs mindenkiben ott a Rob Gordon, de értitek, miről beszélek, egy kicsit biztosan van.

robgordon.gif

A Pop, csajok, satöbbi a zenei szálat tekintve kötelező minden zenemániásnak, vagy filmen vagy könyvben, de leginkább mindkét formában. Itt nincsen szó arról, hogy egyik vagy másik jobb vagy rosszabb lenne, teljesen máshogy adják át a sztorit és másra is fókuszálnak. A film főleg a színészek miatt, a könyv Nick Hornby szavai miatt zseniális. És ha már a jeles nap miatt a lemezeknél tartunk, akkor nem szabad szó nélkül elmenni a film zenéje mellett, az ugyanis tökéletes, hiszen egy jó zenés filmnek jó soundtrack is kell, különben hogy nézne már ki. Alább ott a pontos tracklist, itt pedig minden olyan dalt is megtaláltok ami szerepelt a filmben, akár egyetlen másodperc erejéig.

Tracklist:

You're Gonna Miss Me – 13th Floor Elevators
Ev'rybody's Gonna Be Happy – The Kinks
I'm Wrong About Everything – John Wesley Harding
Oh! Sweet Nuthin – The Velvet Underground
Always See Your Face – Love
Most of the Time – Bob Dylan
Fallen for You – Sheila Nicholls
Dry the Rain – The Beta Band
Shipbuilding – Elvis Costello & The Attractions
Cold Blooded Old Times – Smog
Let's Get It On – Barry Jive & The Uptown Five (Jack Black)
Lo Boob Oscillator – Stereolab
The Inside Game – Royal Trux
Who Loves the Sun – The Velvet Underground
I Believe (When I Fall in Love It Will Be Forever) – Stevie Wonder

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr596040728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása