charivari

Mi lett a kilencvenes évek nagy fiúbandáival?

2014. május 16. - szabo.kata

Legutóbb a legfontosabb lánybandákat vettem sorra, aztán elgondolkoztam, mégis mi lehet ma azokkal a fiúzenekarokkal, amelyekért lányok milliói sírtak vagy sikítottak a kilencvenes években. Mert volt belőlük bőven. Azokból, akik faszán vagy éppen nagyon bénán táncoltak, ugyanolyan ruhákban voltak, menőn zselézték a hajukat és mindegyik dalukba kellett rap-betét. Sokan eltűntek, voltak tagok, akik szólókarrierbe kezdtek, míg több fiúbanda ma is aktívan koncertezik, a különbség pedig a kilencvenes évekhez képest mindössze annyi, hogy nagyrészt MILF-ek dobálnak nekik bugyikat a színpadra. Jöjjenek akkora csupasz felsőtestek és a lírai balladák hősei külföldről és kis hazánkból egyaránt.

Backstreet-Boys.gif

New Kids on the Block

nkotb90s.jpg

A NKOTB valamikor a 90-es években

nkotb.jpg

A NKOTB ma

A NKOTB még 1984-ben alakult, de a 80-as, 90-es évek fordulóján lettek világsztárok. Tulajdonképpen ez az első olyan modern fiúbanda, ami tömeges hisztériát váltott ki. Szuper dalaik voltak (nem), mint a Step by Step, amiket dirty pleasure-ként ma is szívesen meghallgatok, és egészen 1995-ig húzták. Aztán például Jordan Knight szólókarrierrel próbálkozott, Donnie Wahlberg pedig tesójához, Markhoz hasonlóan a színészetben akart nagy lenni. Többnyire sorozatszerepekig jutott, bár abban nem rossz. A NKOTB 2008-ban újra összeállt (vélhetően tetszett nekik, hogy korábban ugyanez mennyire bejött a Take That-nek), és azóta megint adnak ki albumokat, és rendszeresen turnéznak is. 2012-ben a Backstreet Boys-zal is nyomtak egy közös turnét NKOTBSB címen, na az lehetett az igazi extázis!! Azóta pedig az is kiderült, hogy a BSB-s Nick Carter Jordan Knight-tal ad majd ki idén egy közös albumot és turnéra is indulnak ősszel. Aww!

Take That

tt90s.jpg

A Take That a 90-ess években

tt.jpg

És a Take That napjainkban

A kilencvenes évek első felében a Take That volt 'A' fiúbanda Európában. Én még éppen túl kicsi voltam hozzá, hogy odáig legyek érte, de a dalaik (Everything Changes, Back for Good, Babe, stb.) benne maradtak a fejemben rendesen és azok a rettentően meleg videoklipek is. Hiába ugrott ki '95-ben Robbie Williams és lett önállóan is világsztár, és hiába hagyta abba '96-ban egyszer már a Take That, 2005-ben vissza tudtak térni. Persze addig még Gary Barlow is ellőtt pár rémesen unalmas popdalt és Mark Owen is nyekergett valamit, de egyiknek sem ment annyira, mint a Take That idején. Valószínűleg éppen ezért álltak össze újra, akkor még Robbie nélkül és indultak turnéra, valamint adták ki 2006-ban a Beautiful World-öt. Erre egyébként azt kell mondjam, így kell visszatérni, nem volt benne semmi hiba, sem ciki és imádtam az albumot is, bevallom. Aztán jött 2008-ban a The Circus, majd végül 2010-re meggyőzték Robbie-t is, hogy nem gáz megint fiúbandában lenni, és sokat is lehet keresni vele, így a Progress-en már ő is énekelt, ahogy a turnét is végigdalolta. A zenekar a teljes újraegyesülést stílusosan a brit X-Faktorban mutatta be először élőben, ahol amúgy jelenleg Gary Barlow zsűritag is. Szegény Barlow amúgy baromi csúnya lett a ráncaitól, a többieknek viszont jót tettek az évek.

East 17

east1790s.jpg

Az East 17 a 90-es években

east17.jpg

És az East 17 valamikor később

A britek nagy kedvence volt az East 17, akik nem éppen a jófiús vonalat vitték. Rettentő béna sapkáik és nagyon erős dalaik voltak és a 90-es évek első felében ontották a toplistás számokat. A Stay például az abszolút sláger volt 1994 karácsonyán, erre máig emlékszem, de a Thundert, a az It's Alright-ot és a Let it Rain-t sem szabad kihagyni. Egyébként az egyik fő arc, Tony Mortimer többször is kivált a csapatból, hogy aztán visszatérjen, és így tett Brian Harvey is. Ma 3 eredeti tag képviseli az együttest mindenféle haknifellépéseken Kelet-Európában vagy a Közel-Keleten, '97-es első feloszlásuk óta nagyobb dobásuk nem volt. Szólóban sem, Brian Harvey-nak voltak csak valamennyire értékelhető próbálkozásai, de ő meg rendőrségi ügyekbe keveredett és egyszer meg is késelték, amiből állítólag máig nem épült fel rendesen.

Backstreet Boys

bsb.jpg

A BSB a 90-es években

bsb14.jpg

És a BSB most

A Backstreet Boys volt az első fiúbanda, ami már az én kislánykori rajongásomnak is tárgyat biztosított. Orlandóbol indultak '93-ban, de először Európában, főleg Németországban futottak be, majd csak utána az Egyesült Államokban. A formula ugyanaz, mint a Spice Girls-nél, legyen 5 különböző karakter, akikbe a lányok szerelmesek lesznek, és adunk hozzájuk pár jó számot, mint a Backstreets Back, a Quit Playin' Games With My Heart vagy az I Want it That Way és minden megy, mint a karikacsapás. Így is lett. A BSB éveken keresztül mindent vitt, és tulajdonképpen csak szüneteket tartottak, de nem hagyták abba soha. Kevin Richardson egy időre kiszállt, de 2012-ben ő is visszatért. Szólóban nem túl emlékezetesek, Nick Carter is maximum annyival, hogy Paris Hiltonnal járt, ők inkább az örök fiúbanda, akik még 100 évesen is ezt fogják nyomni. Amúgy a hőskor óta is volt már pár emlékezetes slágerük (lásd Incomplete) és nagyjából úgy néznek ki, mintha konzerválnák őket. Ezen a ponton hívnám fel a figyelmet Brian izmaira a Show 'Em klipjében.

'N Sync

NSYNC90s.jpg

Az 'N Sync a 90-es években

NSYNC.jpg

És az 'N Sync 2013-ban

Ismét Orlando, csak kicsit más irány. Az 'N Sync volt a BSB örök ellenfele, pedig ugyanaz a menedzsment rakta össze, talán pont erre a célra. Az Egyesült Államokban egyébként őket jobban is szerették, mint a Backstreet Boys-t, okosan volt ez kitalálva. Nagyrészt a Mickey Mouse Club-ból vadászták össze a tagokat, köztük például Justin Timberlake-et és JC-t is. Baromi sikeresek voltak olyan számokkal, mint a Tearin' Up My Heart, a Bye Bye Bye és a Girlfriend, mindössze 3 albumot adtak ki, aztán 2002-ben hirtelen abbahagyták. Azóta egyszer léptek fel közösen, Justin Timberlake show-ja alatt 2013-ban, az MTV Video Music Awards-on, bár most újra azt pletykálják, hogy jövőre új dalok és turné is jöhet. Ezt annyira kétlem egyébként, ahogyan azt, hogy valaha újra összeálljon a Destiny's Child. Ott Beyoncé, itt pedig Justin  lett túl nagy sztár. Bár, ha a Take That-ből indulunk ki, semmi sem lehetetlen. Timberlake tényleg mesébe illő zenei karriere mellett amúgy JC Chasez volt igazán aktív az utóbbi években, tévéműsorokban szerepel és gyakran vendégénekel mások albumain. Ugyanakkor Lance Bass sem tétlenkedett, az űrhajózás szerelmese lett, filmekben játszott rosszul és saját produkciós céget is nyitott, ahol kisebb sikerrel menedzsel fiúbandákat, mint a HEART2HEART, plusz még coming-out-olt egyet 2006-ban.

Boyzone

boyzone90s.jpg

A Boyzone a 90-es években

boyzone.jpg

És a Boyzone most

A Take That mögött az örök második.Olyan harc volt a Boyzone és a TT rajongói között a briteknél, mint ahogyan gyűlölték egymást az 'N Sync-esek és a BSB-sek Amerikában. A Boyzone-t valamiért én soha nem kedveltem, egyszerűen túl nyálasnak tartottam a dalaikat, mert valószínűleg azok is voltak, elég csak a Words-re vagy a No Matter What-ra gondolni. Ők is abbahagyták egyszer 2000-ben, aztán 2008-ban jöttek vissza, ami nem lett akkora durranás, mint várták, de máig fellépnek együtt. Ronan Keating önállóan is szépen teljesített, ott van például a When You Say Nothing At All és más nagyvonalú balladák sokasága. Rajta kívül Stephen Gately adott még ki saját számokat is és nagy melegjogi harcosként is működött miután bejelentette, hogy a férfiakhoz vonzódik. Gately 2009-ben szívproblémák miatt meghalt mallorca-i otthonában, így a Boyzone most 4 tagból áll, nem helyettesítik, tavaly megünnepelték fennállásuk huszadik szülinapját, idén pedig ezzel fognak turnézni.

5ive vagy Five

5ive.jpg

Az 5ive minden tagjával együtt a 90-es években

5ivenow.jpg

A 5ive hiányosan, napjainkban

Majdnem kihagytam őket, pedig. A Boyzone és a Take That mellett pedig a 5ive is egy fontos brit fiúbanda volt a 90-es évek második felében, '97-ben hozta őket össze ugyanaz a csapat, ami a Spice Girls elindításán is ügyködött. Főleg Európában és Ázsiában voltak ismertek és olyan számokkal kúsztak fel a toplistákra, mint a Keep On Movin', az If Ya Gettin' Down vagy az Everybody Get Up. Először kilépett Sean Conlon és négy főre redukálódtak, majd 2001-ben abbahagyták. 2006-ban tértek vissza, majd 2012-ben már Conlon is csatlakozott hozzájuk újra, ám akkorra meg Jason Brown-nak lett elege a nyilvánosságból. Jelenleg is négyesben működnek, bár Abz Brown ugyan tag, de fellépéseken már nem jelenik meg. Így lett a 5ive-ból igazából trió. Jelentős szólókarrierről nem tudok beszámolni.

Westlife

westlife90s.jpg

A Westlife a 90-es években

westlife.jpg

És a Westlife napjainkban

A menedzser ugyanaz, mint a Boyzone-nál és ebből kifolyólag a stílus is, szóval nem bírtam befogadni ezt sem túlságosan. Már a 90-es évek végén járunk, '98-ban alakult meg a Westlife, hogy aztán picsogós számokkal áraszthassák el a rádiókat és a zenetévéket, bár az Uptown Girl feldolgozásuk egészen vállalható lett. Többször tartottak szünetet, Brian McFadden ki is lépett, majd a megmaradt tagok egészen 2012-ig bírták elviselni egymást. Ma már állítólag akkora a gyűlölet, hogy vélhetően soha többé nem állnak színpadra. Említésre méltó szólókarrier nuku.

Az igazán jelentősek után még meg kell említenem a holland Caught in the Act-et, ami hálistennek 1999-ben végleg feloszlott és azóta sem akartak visszatérni, aztán ott a nagyon amerikai 98 Degrees, ami mostanában megint életre kelt, de igazából csak a tengerentúlon voltak sikeresek, ahogy a Boyz II Men, a 911 vagy a 3T is, bár ott meg nagyon. A németek és a franciák is sorozatgyártottak pár fiúbandát még, ilyen volt például a Worlds Apart és a Bed and Breakfast, melyek közül mára egyik sem aktív, bár papíron még léteznek. A Hanson meg a Bros pedig van itt kicsiben, mielőtt valaki megkövez, mert azok tesók, meg szerintem nem igazi fiúbandák, de értemén, hogy a MMMbop vagy a When Will I Be Famous remek számok. És akkor most jöjjenek a magyar csodák.

Manhattan

manhattan.jpg

Rossz vagyok, de használhatóóó! Hazánk első hivatalosan is fiúbandának nevezhető együttese, a műfaj minden kliséjével együtt, bár sajnos igazi művészneveik nem voltak a srácoknak. A Manhattan '91-ben alakult, különlegessége, hogy a tagok amúgy tudtak zenélni és inkább a rock érdekelte őket, csak Környei Attila, az R-Go basszusgitárosa mindenkit rábeszélt, hogy ebben van a lóvé. Volt is rengeteg, a Manhattan máig kitartó rajongótábort gyűjtött (Facebook oldaluk is van!!!) és kiadott egy csomó lemezt, változatos összeállításban, mert tagcserék és elvándorlások itt is voltak. Ami durva az az, hogy még 2003-ban is jelent meg albumuk, mondjuk azóta sem. Egyébként a lányok kedvence, Csoki, azaz Nemcsók János máig zenél, korábban volt például egy Fehér Csoki (atyaég) nevű zenekara is, aztán megalapította a Piramix nevű bandát, most pedig a Piramis Pluszban énekel. Dobi Sándor pedig hitgyülis lett és ott zengi a vallásos himnuszokat.

Hip Hop Boyz

A Hip Hop Boyz akkor és most

Na itt már vannak olyan művésznevek, mint Levy T vagy O.G. Duck és Real Action, és milyen fantáziadús mindegyik! A Hip Hop Boyz '92 óta létezik, arról voltak híresek, hogy jól táncoltak és bugyuta, ám annál fülbemászóbb dalokat énekeltek (Hegyekbe Fönn, Megbántottak, Ott Várok Rád, stb.). Egészen 1998-ig húzták, aztán a pénz miatt 2005-ben, meglovagolva a retro hullámot, újra összeálltak és kiadtak egy Újratöltve című albumot. 2008 óta viszont már csak ketten, O.G. és Levy viszik a brandet, RetroShow a Hip Hop Boyz sztárjaival néven. Utóbbi nem is véletlen, hiszen Real Action baromi sikeres tánccsapatával, amivel megnyerték a Britain's Got Talentet is (aki nem látta, az egy barlangban élt az elmúlt egy évben). Amúgy O.G. Duck testépítő is lett közben, Levy T pedig egy ideig azt hitte, szólóban is sikerülhet, pedig nem.

Happy Gang

happgang90s.jpg

A Happy Gang a 90-es években

happgang.jpg

A Happy Gang most...AZ A HAJ!

Most vegyek komolyan egy együttest azzal a szöveggel, hogy "Gondolok erre, gondolok arra, ha valaki ma haragos, felken a falra". Nem lehet. És erre még rátesznek olyan albumcímekkel, hogy Zimme-Zumm. Sírok. Egyébként 93-ban gondolták jó ötletnek megalakulni, a Hip Hob Boyz sikerére alapozva szintén hármas formációban. Megannyi nagyszerű dallal örvendeztették meg a hazai közönséget (Kérek Egy Kulcsot a Szívedhez, Fiatal Szerelem, Boomshaka, stb.), majd mindenki sajnálatára 2000-re abbahagyták. De! És most jön a váratlan fordulat, egy ideje ismét fellépnek, idén például Cory és Vitamin képviseli az együttest Londonban egy retro party-n. Mohaman természetesen nem közösködik, mert nagyon kemény rapper lett, olyan remek számokkal, mint az Én Baszni akarok Veled.

V.I.P.

vip90s.jpg

A V.I.P. valamikor a 90-es években

vipma.jpg

Rácz Gergő, Polyák Lilla és Rakonczai Viktor 2013-ban

A V.I.P. nevű együttest az a Környei Attila rakta össze, aki anno a Manhattant, bízva a hasonló sikerben. A Boyzone stílus hazai képviselői voltak nyálas és szerelmetes dalokkal (Keresem a Lányt, Szükségem Van Rád, stb.). Egy ilyen rémülettel még az Eurovízióra is kijutottak '97-ben, ahol tizenkettedikek lettek. Taps. Majd elég hamar, 2001-ben abbahagyták és nem is álltak össze többet soha. A V.I.P ettől függetlenül kitermelt pár ma is fontos arcot a hazai popipar számára. Ott vannak például a Rakonczai testvérek, akik R-Port néven is csináltak valamit, de egyébként közülük Viktor írt és ír számos remek slágert a magyar popzene krémjének. Ugyanakkor ott van Rácz Gergő, aki Viktorhoz hasonlóan gyártósoron hozza a popslágereket és szólóban vagy a Full Moon nevű elképesztően modoros vokálegyüttesben is énekel. Egyébként utóbbi kettőt máig bűvkörében tartja az Eurovízió, állandóan ki akarnak jutni valahogy.

Shygys

shyguys.jpg

A Shygyys a 90-es években. Újabb kép nincs, nem is kell, őrizzük őket emlékeinkben így. Sok hajzselével.

A Shygys már egy tökéletes termék Kozsó istállójából. Óriási válogatót követően rakták össze '97-ben és mindenki kapott olyan szép művészneveket, mint a Brandon vagy a Juilen és a Zak. A csapat tökéletes tükörképe a sikeres külföldi példaképeknek, még a dalaik és a vizes ing is passzol. Olyan gigaslágerek, mint a Hello vagy a Nem a Te Hibád után 2001-ben feloszlottak, és addigra már Kozsóval is jól összevesztek. Egyelőre úgy tűnik, a befejezés végleges volt. Közülük Julian-t, azaz Gajdos Attilát lehet látni többfelé fellépni vagy vendégszerepelni, Csordás Levente pedig az X-Faktorban és a Voice-ban is elindult sikertelenül és van egy hobbizenekara Pop84 néven.

Picasso Branch

picassobranch.jpg

Kozsó a genyó és hűtlen Shygys távozása után szinte azonnal megcsinálta a következő fiúcsapatát, a Picasso Branch-et '98-ban. A séma ugyanaz, még a művésznevek is hasonlóak, hogy a dalokról már ne is beszéljünk (Álmodj Rólam, Gyere Még, stb.). A Picasso Branch-ből hamar kilépett Bebe, aki később a Back II Black-ben lett sokkal sikeresebb, de rajta kívül még több tagcsere is történt, míg végül hárman fejezték be 2002-ben. Ricky-t lehet még látni mostanában haknizni például Házibuli Attila műsoraiban, ahogy Baby Gabival énekel. Egyébként Kozsó még a kétezres években is úgy gondolta fasza dolog a fiúzenekar, ezért összeszedett pár embert a West Company-hez, amit már igazán nem kellett volna.

Bizö Boys

Annyira nem volt használható kép az interneteken, hogy muszáj voltam egy videót idetenni. Ne indítsátok el, tényleg ne.

A Bizö Boys, na az talán kellemetlenebb, mint a Happy Gang. Őket az Erica C. Dance Schoolban szedték össze táncosokból '96-ban és a Gyere Hozzám Fel című dalon kívül szerintem a kutya nem emlékszik tőlük semmire. Főleg nem abból az időből, amikor már B. Boys-nak hívták őket (gyanítom lelépett a szponzor cipőmárka...). Asszem a Mady nevű gyerek táncikál most a menő Bad Boyz tánccsapatban, a többiekről nem tudtam kideríteni semmit. Szerintem egyébként próbálják titkolni kínos múltjukat. Egyébként több tagcsere és kiválás után szerencsére hamar abbahagyták azt, amit el sem kellett volna kezdeniük.

Ennyi volt tehát a nagy körkép a 90-es évek legfontosabb külföldi és hazai fiúzenekarairól. Míg láthatóan a külföldi példaképek közül a legtöbben ma is nyomják és néhányan nem is rosszul, addig a magyarok javarészt abbahagyták, 3-4 évre voltak mindössze kapacitálva. Utóbbi talán nem is baj. Jó volt kicsit visszamenni az időben, még most is nagyon röhögök azon, hogy "a hegyekbe fönn" és büszkeséggel tölt el, hogy egyetlen magyar fiúegyüttesért sem rajongtam anno és Nick Carterbe sem voltam szerelmes...csak a Kevinbe, egy picit.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr866169563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2014.05.16. 15:04:18

a "mi van velük most" témában érdemes elővenni a NKOTBSB-ot, bár felületesen meg van említve.
hiányolom a bandánkénti, tagokra leosztott chartot: coming outolt / coming out előtt van.

szabo.kata 2014.05.16. 21:18:26

@Rocko-: jól odaírtam az nkotbsb újabb fejleményét is mostmár :) és én csak azt tudtam kideríteni, hogy lance bass comingoutolt az nsyncből meg szegény stephen gately a boyzone-ból.

Rocko- 2014.05.16. 21:22:57

@nefrit: kösz. :D
úgy kb. az 50-60%-uk coming outolt már, ez olyan kis önigazolás a férfiaknak, hogy "naugye megmondtam!". :DDD
de most nem igazán keresnék rá, hogy ki merre, nem érdekelnek engem a srácok. :)

Q-in-Law 2014.05.18. 11:39:28

A New Kids On The Block-nak még rajzfilmsorozata is volt: www.youtube.com/watch?v=zuQthVnKpD8

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.05.18. 11:50:08

Én úgy tom, h Donnie Wahlberg volt, aki megölte Bruce Willist a 6. érzékben. Bár biztos nem vok benne.

tuningfine1 2014.05.18. 12:11:53

Én elvittem a páromat 1 hónapja Backstreet Boys koncertre. Mit mondjak tényleg mintha konzerválnák őket.

Benke Smith (törölt) 2014.05.18. 12:36:18

A "Five"-ot hogy lehetett kihagyni ebből a felsorolásból? Fel vagyok háborodva... :-)

FASZAGYEREK2 2014.05.18. 13:02:07

Bizö Boys nélkül nem lett volna teljes a lista.

Kolbász Pina melyikben játszott?

Lehet-e tudni, hogy ezeknek a bandáknak a tagjai vagy a rajongói között van több buzi?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2014.05.18. 13:08:56

Azért a sok valóban sikeres, és az ilyen ezer éve elfelejtett (és csúcskorukban sem annyira meghatározó) zenekarok mellett a kilencvenes évek végének egyik legjellemzőbb bandája szépen lemaradt. A Five. Azért az, hogy még egy széljegyzetet sem kaptak, kicsit fura, tekintve, hogy több slágerük volt, mint a Boyzonenak és Westlifenak, meg a szintén említésre került Caught in the Actnek, 98 Degreesnek, 3T-nek, Worlds Apartnak együttvéve.

trezeguet20 · http://wttj.blog.hu/ 2014.05.18. 13:23:59

Óriási poszt,nagyon kellett már egy ilyen! :) Azonban a 5ive még tényleg befért volna!:):):)

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.05.18. 13:52:04

A németektől is volt egy próbálkozás Dietertől, a Touché, akik feldolgozták a Y.M.C.A. slágert...

jamboox 2014.05.18. 14:21:40

Egy kis adalék: a Backstreet Boys és az N'Sync mögött ugyanaz a produceri csapat állt. Hiába voltak ellenfelek.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.05.18. 14:30:32

Atyaég, a Bizö Boyz! Hát azt már akkor is, tizenéves fejjel is vérgagyinak értékeltem, annyira rossz volt. A Shyguys "Hello"-ja legalább jó alapanyag volt az Irigy Hónaljmirigy Hobós, Deák Billes paródiájához.

Ezek leglább már akkor elavultak, mielőtt véget ért volna a szám első lejátszásra, ami nekem nagyobb zenei törést okozott akkoriban, az a Republic Szállj el, kismadár!-ja volt. Ha kellett, ha nem, mindenhol azt játszották, egész nap, volt, hogy végigpörgettem a rádióállomásokat, és egyszerre NÉGY csatornán szólt.

Void Bunkoid 2014.05.18. 15:01:04

@MolnarErik: bizony hogy ő volt, én röhögtem is jót, amikor láttam a filmet, hogy nesze, az ártatlan kisjányok bugyinedvesítője mint zavartelméjű gyilkos :)))

Globetrotter2014 2014.05.18. 15:34:44

Húúú, bakker, próbáltam elfelejteni ezeket. Most megint kergethetem ki a fejemből a sok debil nótát...

Amúgy miért van az hogy ezt a trutyit képes volt a magyar zenlszvilág meglepően (a szokásos 1-2 év késéssel) lemásolni.

Sehol egy Nirvana klón, sehol egy Green Day klón, de még az olyan mainstreamek mint a Linkin Park.

Az a pár gitárpengető úgy játsza az engeddelahajamzenéket mintha a 80as évek eleje óta nem hallgatott volna kortárs nyugati rockzenét...

De scooter baxki, azt másolni kellett. Boygroupok? Naná.

Ezt sosem tudtam megérteni...

szabo.kata 2014.05.18. 15:38:30

@dynand: javítom, az agyam magától átírta :D.

szabo.kata 2014.05.18. 16:27:19

@Bencissimo: azonnal pótlom ezt a hiányosságot, nem is értem, hogyan maradhatott ki, pedig még kedveltem is anno :D

odamondó 2014.05.18. 16:52:54

@Rocko-: igen jó ez a kis önigazolás főleg a ricky martin :D de most nem mennék abba bele mekkora agymosás ez az egész.

Koca Caola 2014.05.18. 16:56:45

És a Bed & Breakfast nevezetű német csapat?

Koca Caola 2014.05.18. 17:00:41

@Koca Caola: bocs, már látom, csak elsiklottam felette.

Koca Caola 2014.05.18. 17:05:27

All 4 One? Valamit mindenképpen ide kell irnom! :)

penumbra1984 2014.05.18. 19:20:37

No azért a Kérek Egy Kulcsot a Szívedhez egészen jó szám, ma is simán elmegy, jó a szövege meg a zene is. Klasszikus, na. Továbbá a Hip Hop Boyznak is nagyon jó dalaik voltak, oké, nem a világ legmélyebb legkomplexebb dolgait akarják megragadni, de popdalhoz képest egészen szellemes szövegeik vannak (pl.: Hegyekben fönn, Megbántottak, a Ragadom-dagadom-dagad-e pedig szintén ott van a maga módján). Akkoriban persze ciki volt sok embernek rajongani vagy csak elismerni őket, de most már látható, mi értékes abból amit leraktak az asztalra. Oké, a Bizö Boyz a kritikán aluli. :D

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.05.18. 22:01:53

nekem valahogy az első fiúbanda a bros volt, bár őket se szerettem jobban, mint az eljövendőket

talán mert a másik nemhez tartozom, és erre meg nemet mondtam

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.05.18. 22:04:41

@Bencissimo: nekem a tnt hiányzik, igaz csak két taggal

AttilaBeregi 2014.05.18. 23:00:58

viccen kívül, szerintem az Incomplete egy tök jó dal

nyisziati 2014.05.18. 23:08:41

Dobi Sándor 2007 óta nem tagja a Hit Gyülekezetének.

Hencida6710 2014.05.19. 11:56:42

Csendben jegyzem meg, hogy Gajdos Zoltán helyett talán inkább javítsd Gajdos Attilára... Tudod, csak a pontosság kedvéért...

szabo.kata 2014.05.19. 12:32:53

@AttilaBeregi: tényleg az, semmi gond vele

Spirit Angel 2014.05.19. 17:56:28

Ha már ennyire fikázod a zenekarokat,akkor járj utána ,vedd a fáradtságot és pontos neveket írj légy oly kedves!!Több hiba is van!!!! azt se tudod mi hogy történt,de osztod az észt...lehet többet tettek le az asztalra mint te..de ezzel a hozzá állással inkább menj sírásónak,ott senki sem szól vissza a szellemeken kívül!!!

szabo.kata 2014.05.20. 08:48:22

@Spirit Angel: juj. figyu, ha ide is írnád, milyen hibát találtál, talán tudnám javítani is?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2014.05.21. 16:00:32

A Happy Gang nagyon jó volt a maga idejében. Nem lehetett őket komolyan venni, de arra is épült az egész imidzsük, hogy ne vegyék őket komolyan. Valahol azt is lehet mondani, hogy ők kötötték össze a Rapülőköt az Animal Canibalsszel, mert csak annak a kettőnek voltak a kilencvenes években ennyire elborult dalszövegei. Nem is volt igazán fiúbandának nevezhető a csapat, mert a rap-éneklés skálán a számaik többsége a raphez állt közelebb.

walter sobchak 2014.05.31. 10:10:35

Érdekes cikk volt, én ekkoriban voltam általános iskolás, hát persze, hogy utálni kellett őket. Én egyébként a Backstreet Boyst szerettem, bár azért nem akartam Nick Carterhez feleségül menni. :) Eszembe is jutott egy sztori a Shygys-ról.

Amikor hetedikes voltam (2000-ben) a sulinkba (Nagykanizsára) eljött DÉVÉNYI TIBI bácsi, hogy lezavarjon egy három kívánságot (később kiderül, hogy csak Egy kívánság). Volt ilyen lányok vs. fiúk sorverseny (mennyi idő alatt tudnak meginni x liter szörpöt stb.), és amelyik csapat nyert, az kívánhatott egyet (az egész csapat egyet :)), hogy a következő sulibulira melyik együttest hívja el Tibi bácsi. Egyik csapat se aprózta el, a fiúk a Scootert, a lányok a Spice Girlst választották :D. Végül a fiúk nyertek, Tibi bácsi beígérte, hogy beszél "Baxxter bácsival" (sic! :D), hogy ha erre jár, ugorjon be (mondjuk elég sok osztálypénzt kellett volna összedobnunk, hogy fedezzük a Scooter "fogyasztását" :D). Na, a cikkhez abban kapcsolódik ez a sztori, hogy végül a Shygys jött el (az egyik tag nélkül), a csajoknak nagyon tetszett, a fiúk meg ki akarták fütyülni őket, csak akkor tettünk le róla, amikor a tanárunk osztályfőnökit helyezett kilátásba. A koncert természetesen akkora playback volt, hogy ha kikapcsolták volna a magnót, meghalnak. :) Itt is megvolt a szokásos playback-baki, hogy az egyik tag elkezd dumálni szám közben, hogy "kezeket fel stb." és közben megy a dal tovább, hangszerek meg legközelebb a helyi zeneiskolában voltak. :)

Egyébként ha netán megnézitek a mai összerakott fiúegyüttesek klipjeit a youtube-on, már megy a nosztalgiázás, 17-18 éves veteránok siránkoznak, hogy bezzeg a "nagy öregek", a BSB meg az N'Sync, azok aztán tudtak, akkoriban meg sikítva fikázta őket mindenki :D.

Rocko- 2014.05.31. 23:15:14

@walter sobchak: heh, fiatalabbnak gondoltalak.

walter sobchak 2014.06.01. 08:32:55

@Rocko-: "Bazi öreg vagyok már." :)

Rocko- 2014.06.01. 08:34:55

@walter sobchak: és mosolyogj. :)
www.youtube.com/watch?v=lfCsiDRwodw
olyan 5-10-zel fiatalabbnak gondoltalak.

walter sobchak 2014.06.01. 13:40:17

@Rocko-: Na, örülök, hogy vetted a lapot. :D Uhh, 10-zel? Nem semmi, ilyen fiatalosan írok? :D

Egyébként, visszatérve a témához, szerintem nem volt ezekkel az együttesekkel akkora baj. Mindenki tudta, hogy gagyik, a szövegeik is gagyik, hogy a Kougeot nélkül úgy esnének össze, mint a Mátrixban, amikor kihúzzák a "dugót". Már akkor ment szóbeszéd szintjén, hogy az együttesekben igazából nem is ők énekelnek (ez ugye azóta be is bizonyosodott, és szerintem ez járult hozzá ahhoz, hogy alig lehetett őket megkülönböztetni). Egy-két fogyatékos zenekartagon kívül szerintem ők is tisztában voltak vele. Engem sokkal jobban idegesítenek azok a zenekarok, amelyek igazából ugyanilyen gagyi szövegeket nyomatnak, de ki van kiáltva, hogy az mekkora művészet, olyanok oktatnak le, hogy ez és ez az értelmetlen szöveg mekkora alapigazság, akik egy keresztrejtvényt nem bírnak megfejteni. :)

Rocko- 2018.03.10. 20:46:26

ahaha, Bizö Boysra ez a legjobb találat. :D
süti beállítások módosítása