charivari

Billy Idol könyvet ír és még mindig nem lett kínos

2014. május 29. - szabo.kata

Billy Idol annyira arra készül, hogy megírja élete sztoriját, állítólag teljesen egyedül (bár azért egy szerkesztő csak lesz mellette), hogy már a megjelenés dátuma is megvan: október hetedikén érkezik a boltokba a Dancing With Myself. Igen, valóban ez lesz a címe. A könyv a kicsi Billy gyerekkorával indul majd, aztán olvashatunk nyilván arról is, hogyan vett részt az énekes a brit punk alakulásában, leginkább Sex Pistols rajongóként és a Generation X zenekar frontembereként. A későbbiekben pedig természetesen az is kiderül, hogyan érezte magát Idol akkor, amikor hirtelen elképesztően sikeres lett. Lesz benne az ígéret szerint sok szex, drogok valamint rock'n'roll és átérzős őszinteség is, ahogyan azt a nagy rocksztárok memoárjainál már megszokhattuk.

billyidol.jpg

De ki is az a Billy Idol és mit csinál mostanában?

Idol tényleg pillanatok leforgása alatt robbant be a köztudatba a 80-as években, és az MTV videoklipes hőskorának egyik legnagyobb sztárja lett. Mondjuk olyan dalokat és a hozzájuk tartozó klipeket nézve, mint a könyv címét is adó Dancing With Myself vagy a White Wedding, ez nem is meglepő. Az énekes megjegyezhető arca, öltözéke és híres mozdulatai, mint szájának vagány felbiggyesztése és Freddie Mercury-tól lesett kiállása gyorsan bevitték a köztudatba. Tökéletes alakja volt a 80-as éveknek, és épp annyira volt punk, amennyire kellett, szóval leginkább a hajával és a cuccaival idézte a mozgalmat, amikor sztár lett, mással már nem. 

billy idol gif.gif

Idol egyébként az elmúlt években sem tétlenkedett és igazán nem mondhatjuk rá, hogy kizárólag a múltjából él. Természetesen a legtöbben a régi slágerek miatt kíváncsiak rá, amikor koncertezni indul, de becsülettel kiadott olykor új albumokat és rendre körbeturnézta a világot. Nem lett kiöregedett rocksztár, és nem vált kínossá, szerintem kifejezetten irigylésre méltó az az energia, amit élő fellépéseken látni tőle. Anno a Volton is így gondoltam, és a véleményem az alábbi, 2013-as Bonnaroo fesztiválos fellépése után sem változott. Idol egyébként éppen a hétvégén indul turnéra Amerikában és októberben várhatunk tőle új albumot is. Öreg rocksztár nem vén rockszár! Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr946224676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása