charivari

Éneklős reklámok, amiktől agybajt kapok

2014. augusztus 28. - szabo.kata

Ha egy reklámhoz tökéletesen eltalálják a zenét, az általában nem csak a márkának, de az előadónak is nyert ügy. Sőt, van, hogy a reklámdal szerzője jár jobban, nem egy egyslágeres csoda született már így. De van az a műfaj, amitől egyszerűen falnak megyek: az éneklős reklám. A nagyanyám különösen utálja, falnak megy tőle konkrétan, valószínűleg tőle örökölhettem ezt a zsigeri gyűlöletet. Persze ebből is lehet jót csinálni, ha jó a dal, amit írnak mellé, de olyan sajnos nem igazán jut eszembe. Az viszont feltűnt, hogy mostanában mintha megszaporodtak volna ezek a rémületek és lassan már nem tudom eldönteni, vajon a reklámcégek és a megrendelők tényleg komolyan gondolják-e őket, vagy már eleve az utálatra alapoznak. Esetleg éppen arra, hogy a cucc annyira trash legyen, hogy az tulajdonképpen már jó és emiatt mindenki erről fog beszélni.

paula.jpg

Éneklő betétek

Persze régen is volt ilyen, emlékezzünk csak a mostanában új virágkorát élő Kék csibe reklámdalra, de ritkásabban és azokat is rendre megszoktuk, már fel se tűntek. Az én fülemet mostanában azonban egyre több éneklős remekmű bántja, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy egészen meglepő módon, az Alwaysnek köszönhető mindez. Azt nem tudom, kinek a fejéből pattant ki pár éve az a csodálatos ötlet, hogy videoklipesen dalolászni kellene a menstruációról és annak minden bajáról, de azóta is folytatják a hagyományt, már az Isten tudja hányadik alkalommal. Elsőre még kicsapta a dolog a biztosítékot, de ma már komolyan nem tudnék elképzelni egy szárnyasbetét reklámot szuper fülbemászó ének nélkül. Alig várom, hogy majd a tamponok is dalra fakadjanak a dobozban, vagy valami (ha már beszélő vagány tampont már úgyis láthattunk az O.B. reklámjában).

Daloló pudingok

A betét azonban még hagyján. Erre rátesz még például az élelmiszeripar is rendesen. Ott a nagyszerű, bár már kicsit poros Yogobella dal, vagy a rémes Kinder Schoko-bon zenés promója. Ennek már az első változata iss elképesztően idegesítő volt, de a legújabb még rosszabb. Sajnos nem találtam meg eddig feltöltve, de ha azt mondom: "Hajrá, ez tuti,Itt a csupa csoki buli" , már el is indult a fejekben az, aminek nem kellett volna.

És ha még egy csapás kellene az agynak, akkor itt egy újabb fájdalom a Paula Pauding reppelő/éneklő rajzolt bocija, amivel már tényleg nem tudok mit kezdeni, de itthon néha felváltva folytatjuk a nagyon gonosz módon agybakúszó szöveget. "Amit tud, az tuti." Egy boci különben is legyen inkább felvágott, vagy nem tudom, de ne puding.

Slágergyáros bacik

Aztán ott van az az eset is, amikor egy picit már éppen vicces a dolog, de mégis idegesítő. Ilyen a Domestos Attax csúnyán átferdített Samatha Fox dala, amit olyan csókos szájjal énekel a baktériumnő, hogy néha azt hiszem, Ru Paul Drag Queen vetélkedőjét nézem. Ez talán csak azért lett bosszantó, mert nagyon régóta és nagyon sokat adják.

Ami pedig még éppen belefér a kategóriába az a Meglepetés magazin spotja, amit reflexből elkapcsolok. Itt ugyanis nem ehhez írták a dalt, hanem csak felhasználták Radics Gigi egyik számát. Ám az egész olyan lett, mint egy hamisítatlan éneklős reklám, annak minden rossz tulajdonságával együtt.

Menj a fenébe, Jana!

És végül jöjjön mind közül a legijesztőbb, a Jana új reklámja, ami miatt először megfordult a fejemben, hogy ezt már tényleg nem gondolhatják komolyan. Mert ezt nem lehet, basszus. És az a baj, hogy simán elkezdem énekelni, mert nem is vettem észre, hogy tudom kívülről. És ezt megteszem az utcán is és orvul a barátaim fülébe sugdosom...hogy nekik is olyan rossz legyen, mint nekem.

És akkor most ennyi vizuális és zenei környezetszennyezés után egyrészt annyit mondhatok, hogy ne nézzetek tévét, mert ezekbe tuti belefuttok, vagy halkítsátok le a reklámblokkokat. Másrészt pedig azt, hogy ezután egy sokkal jobb zenéket felsorakoztató bejegyzés jön majd, a 90-es évek legjobb filmslágereivel, hiszen folytatni kell a sort

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr716646503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronald 2014.08.30. 09:36:01

Az utolsót nem Charlie Harper írta - csak lefordították magyarra?

amzso 2014.08.30. 09:56:15

A betétes reklámok célközönsége a 20-30-as korosztály a reklám szereplői szerint. És melyik az a lányoknak szóló termék a 90-es évek gyerekkorából, aminek hasonló dallamvilága volt? Barbie. www.youtube.com/watch?v=Fa3S_xmCsB4
Ez itt már későbbi reklám, de szerintem mindenki emlékszik ezekre "az igazi a Mateltől" reklámokra. Ez az én elméletem erre az audio-vizuális környezetszennyezésre.

Advanced Flight 2014.08.30. 10:01:27

"Fess egy képet, Cindy, ez az új, a csúcs,
mikor közösen festünk, az lesz a jóóóó
[????] csúcsszuper
fess egy képet Cindy, úgy kérlek,
mert nincs nálad jobb lány,
fess egy képet, Cindy"

autobuzi 2014.08.30. 10:17:54

A Paula puding reklám kezdetekor bútorokon át rohanva, törve közben azokat, rohantam a tv-távirányítóhoz.

attila7575 2014.08.30. 10:40:17

A Jana reklám tényleg a legalja, ezzel teljesen egyetértek.

Amúgy meg mikor azt énekli, hogy hűtsd le a szíved, mindig egy film ugrik be, ahol jégen szállítottak egy donor szívet egy ládában :(

Ja, van még egy borzasztó! Valami hazai utazós műsor, nem tudom melyik csatornán láttam kapcsolgatás közben, az a része sütötte ki az agyamat, hogy "éééés nem kapunk ki egy nagyobb viha-a-a-a-a-a-art", hát ott ahogy rezegteti a hangját az énekes csaj, olyan mint egy paródia, irtó idegesítő.

heimdall 2014.08.30. 10:44:35

Eddig nem tudtam, hogy ez az üvöltözős éneklés a Radics Gigi nevű lényé, de most már tudom, így kellő gyorsasággal kapcsolhatok el, ha véletlenül feltűnik a tévében és reális esély van rá, hogy vinnyogás is lesz...

ibafaipap 2014.08.30. 10:51:07

Mert ő egy démonszamurááááj! A halál most kire vár? Oshiguru!!!

Bérgyilkos Bohóc 2014.08.30. 10:53:57

Amikor megláttam a címet, reménykedtem, hogy az ótvar szar Always reklámok is benne lesznek. Nem csalódtam. Alwasysék tökéletesen szembemennek a megjegyezhető, dúdolható reklámdallamok filozófiájával. Idegesítő, ugyanakkor unalmas dallamtalan fosokat okádnak ki magukból.

Dersu Uzala · https://www.youtube.com/watch?v=ct_7VNF0_jQ 2014.08.30. 11:24:20

Három horrorisztikus szó jut eszembe gyerekkoromból: KÖRHINTÁZÓ KICSI PÓNI!!!

Sassika 2014.08.30. 11:25:17

És a maxi king reklám miért maradt ki a sorból? www.youtube.com/watch?v=BRww2R9dBx8

2014.08.30. 11:37:01

Hát én már csak röhögni tudtam ezeken, hihetetlen de szarok, szerencsére évek óta nem nézek ilyeneket... mindig borzasztóan utáltam a reklámokat. Kellene adblock tv-re, akkor talán nézném megint.

Az igazi Trebics 2014.08.30. 11:41:53

Nem lehet, hogy ezek eredetileg angol nyelvű számok (mindegyik multi), és csak magyarul ilyen borzasztóak?

holdkoros · http://holdkor.blog.hu/ 2014.08.30. 12:33:27

Az az ólvéjz.. te jóságos isten, azért már majdnem megöltem a TV-t párszor. az a legjobb, mikor megszólal, és elkapcsolsz egy random csatornára, ahol PONTOSAN UGYANOTT TART az a rohadék. És kapcsolsz tovább, csak hogy beleszaladj abba a nyamvadt tehénbe. A másik kedvencem...
Ezeket tiltani kéne és halálbüntetéssel díjazni :D

Jottó 2014.08.30. 12:37:40

Paulát és egyebeket azért vagyok hajlandó elnézni, mert azokkal gyerekeket céloznak.. az unokahúgaim még szokták is énekelni..
Az Alwaystől viszont agyfaszt kapok, azonnal fordulok ki a szobából ha meglátom. Tényleg kíváncsi lennék arra a szakemberekből álló "creative team"re, akik hatalmas összegeket felmarkolva ilyen szarokat engednek be a tv-be. Talán az ilyen reklámok is erősítik a pasik félelmeit a menstruáló nőkkel szemben.

Le Orme 2 2014.08.30. 15:37:33

Komoly gond van azzal a lénnyel, akit ilyen csekélységek is idegesítenek, mint az énekes reklámok. Meg kell tudni helyén kezelni a dolgokat: ezek jelentéktelen semmiségek.

Tike78 2015.03.04. 16:00:18

Látom, nem mostanában volt téma az éneklős reklámok okozta agyrém.., de muszáj hogy megosszam valahol a felháborodásomat! :D Megvan a Belvita éneklős reklám? Na aaaaz!! Döbbenet!! Az a reklám nálam is a "hol a francba van a távkapcs, 'meee nem bírom hallani!!" kategória.. Ki, és miért gondolja hogy ez jó?? Ok, hogy megjegyeztem a termék márkáját, de már csak ezért a reklámért sem venném meg...

szabo.kata 2015.03.04. 17:56:40

@Tike78: :D teljesen együtt érzek, úgy érzem egyébként, hogy a poszt óta jöhet hamarosan egy újabb gyűjtés :D

Tike78 2015.03.04. 18:12:07

@nefrit: Igen, nem kizárt hogy jönni is fog! :) Ezzel szemben, lássuk be, azért némi pozitívuma is van ezeknek a lalázós agymosós fél perceknek! Visszaolvasva a kommenteket igen csak jókat vidultam! :D
süti beállítások módosítása