charivari

Sztárparádé a BBC Music Beach Boys feldolgozásában

2014. október 07. - szabo.kata

Gondoltátok volna, hogy valaha egy dalban fog énekelni Dave Grohl és a One Direction? Pedig megtörtént! A BBC Music ugyanis igazi sztárparádéval ünnepli magát és a zenét a Beach Boys God Only Knows című dalának feldolgozásában.

bbcmusic.jpg

 

Október 7-én este elstartolt a  BBC Music, amit úgy sikerült bevezetni, ahogyan azt a BBC-től elvárhattuk: rengeteg sztárral egy nagyszerű projektben összegyűjtve. A márka új gyermeke minden minden korábbinál szorosabbra fűzi majd a zene és a BBC kapcsolatát, ami azért eddig sem volt túl rossz helyzetben, így nem véletlen, hogy egy igazi különlegességgel készültek a nagy indulásra. A cég összes csatornáján egyszerre ment le az a videó, amiben 27 híres zenész énekli együtt a Beach Boys klasszikusát a BBC zenekarával kiegészülve. A klipben szerepel Pharrelltől kezdve, Chris Martinon át, Florence-en keresztül az említett Dave Grohlig és a One Directionig mindenki, aki számít. A BBC tehát  nem aprózta el a dolgot és természetesen ott énekel a többiekkel a dal atyja, Brian Wilson is. A felvételek az Alexandra Palace színházban készültek Londonban, ahonnan a csatorna első adása lement több, mint 90 éve.

A promónak készült egy remek aloldal is, ahol minden részvevő fel van sorolva szépen, képekkel és infókkal együtt és még egy werk videót is kap az érdeklődő. A BBC Music bevezetése egyébként nagyon profi munka volt, a Twitteren már hetekkel ezelőtt elkezdték az infók csöpögtetését és gyorsan elterjesztették mellé a #LoveBBCMusic hashtaget is. Egy ilyen belépőről pedig nyilván mindenki beszélni fog, szóval respect.

bbcmusic2.jpg

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a BBC-nek sikerült ennyi sztárt összehoznia. Biztosan mindenkinek megvan a szintén zseniális Perfect Day parádé 1997-ből. Na az is a ennek a cégnek a műve volt. És ahogyan akkor, a felhajtás mellett a mostani dallal is a Children in Need szervezetnek gyűjtenek vele pénzt. Imádom a briteket, meg ezt a minőséget és azt, ahogy ez az egész táncol a giccs és a tökéletesség határán...Köszi, BBC!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr256768905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2014.10.09. 22:58:10

maradnék a Beach Boys-nál.
süti beállítások módosítása