charivari

Fotósorozat kánikulához: a 26 éves Clint Eastwood fürdőgatyában hesszel

2015. augusztus 05. - szabo.kata

Van egy kedvenc fotósorozatom Clint Eastwoodról, amit a legutóbbi hőhullám alatt elfelejtettem megosztani veletek, pedig nagyon aktuális volt. Nos, szerencse-e vagy sem, de megint itt a forróság, így újra van alkalom egy kicsit a süldő Clinttel hűsölni, 1956-os remek fotókon keresztül.

clint-8.jpg

Clint Eastwood 26 évesen még karrierjének a legelején volt. Nem sokkal  korábban fedezték fel ugyanis a Universal Studios munkatársai, mégpedig az egykori Fort Ord katonai bázison. Eastwood itt volt szolgálaton 1951-ben, és ugyan addig meg sem fordult a fejében a színészkedés, nagyon megtetszett a filmeseknek, akik éppen ezt a létesítményt választották forgatási helyszínnek. A fiatal Clint, aki akkoriban a bázis vízimentőjeként és úszásoktatójaként is tevékenykedett, magas volt, izmos és veszettül jóképű, így nem volt véletlen, hogy a Universal hamarosan már teszt-felvételeket készített vele.

A rendező és producer, Arthur Rubin vett fel először Eastwooddal próbajeleneteket, azonban nem volt túlzottan megelégedve a srác színészi teljesítményével, és mielőtt szerződtette volna, elküldte színiiskolába. A filmgyár végül 1954-től alkalmazta hivatalosan a színészt, aki 1955-ben meg is kapta első kisebb szerepét. A következő évre már túl volt több tévés és filmes megjelenésen, és ekkor készült róla ez a megnyerő és nagyon laza fotósorozat is.

Ilyen képeket a stúdiók rendeltek az általuk alkalmazott fotósoktól, hogy később ezekkel promózhassák a filmeket és a színészeket egyaránt. Ugyanakkor ezeket a fotókat használták a castingokon is és ezeket adták le a sajtónak. A legtöbb sorozat pont így nézett ki, a színészt a karakteréből kilépve, a stúdió területén vagy saját házában mutatta meg. Eastwood teljesen emberien pózolgat a forróságban, egy szál fecskében. Persze a sorozat akkori legnagyobb előnyét, a külsejét emeli ki, ám azért pár évvel később már csak ezért figyeltek rá az emberek.


clint-9.jpg

clint-10.jpg

clint-11.jpg

clint-12.jpg

clint-2.jpg

clint-3.jpg

clint-4.jpg

clint-45jpg.jpg

clint-6.jpg

clint-7.jpg

Fotók: Michael Ochs Archives / Getty

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr157684528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumpli Bogart 2015.08.06. 21:39:36

Hónaljkutyával. :))))) De nagyon bírom.
süti beállítások módosítása