charivari

Amikor Diana hercegnő Travoltával, Tom Selleckkel és az elnökkel táncolt

2016. március 20. - szabo.kata

Diana hercegnő megjelenése, közvetlensége és az egész lénye nagyon jót tett az angol királyi család népszerűségének, nemzetközi szinten is. Nem véletlen tehát, hogy gyakran láttuk őt olyan helyzetekben, melyekben például Károly herceget már egyáltalán nem lehetett volna elképzelni. Az az elnöki gálaest is ilyen volt 1985 Amerikájában, amiről most hoztam pár ritka képet.

travolta-diana-2.jpg

Diana és Károly Ronald és Nancy Reagan menő elnöki gálaestjére volt hivatalos 1985. november 11-én. A hercegi pár maga az elnök mutatta be az amerikai közönségnek, melyben a legnagyobb sztárok kaptak helyet. Diana mindössze 24 éves volt ekkor és élvezte a felhajtást, míg a 37. szülinapját csak pár nappal korábban töltő Károlynak inkább nyűg volt az egész. Így ő nem is igazán vett részt a mulatságban, míg felesége szívesen táncolt mindenkivel.

Dianát nem más vitte a parkettre, mint John Travolta, aki később azt mesélte, érezte a hercegnőn, hogy kiskori emlékeket ébresztett benne a tánc. Hiszen vélhetően láthatta a színészt a Grease-ben, így pár közös kör a tánctéren különleges élmény lehetett a számára. Legalábbis Travolta szerint. Persze nem a színész volt az egyetlen, aki megtáncoltatta a hercegnőt, hiszen Dianát lefotózták az elnök, Tom Selleck vagy Clint Eastwood társaságában is. Egyből belopta magát az amerikaiak szívébe.

Diana egyedi estélyiét az első felkérés miatt egyébként később 'Travolta ruhának' nevezte a média. Az éjsötét csodát Victor Edelstein tervezte, és ezt viselte Diana utolsó hivatalos portréján is 1997-ben. A jellegzetes darab egy jótékonysági árverésen kelt el, mindössze két hónappal a halála után. Egy Maureen Dunkel nevű floridai üzletasszony szerezte meg, aki később csődbe ment, így kénytelen volt eladni. A ruhát 2013-ban árverezték el újra, akkor 240 ezer fontért kelt el. Állítólag egy brit úriember vette meg, hogy felvidítsa vele az asszonyt. Drága meglepi, az már biztos.

Most pedig következzenek a képek a híres eseményről:

travolta-diana-1.jpg

Diana és Travolta

travolta-diana-2_1.jpg

Diana és Travolta

travolta-diana-3.jpg

Diana és Reagan

travolta-diana-4.jpg

Diana és Tom Selleck

travolta-diana-5.jpg

Diana és Clint Eastwood

travolta-diana.jpg

És végül Diana és Travolta

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr128507856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreamhotep 2016.03.21. 12:14:51

jó arc volt. megríkatott a halála, pedig nem szokásom, ráadásul arisztokrácia-, mindennemű elitizmus- és születési előjog és kiváltság-ellenes vagyok. vagyis azt is megvetem amit képvisel, de vele valamiért mégis kivételt teszek, tettem.
az anyósát valahova hitler és kimi jong un közé teszem a népszerűséglistámon

2016.03.21. 13:05:37

"gyakran láttuk őt olyan helyzetekben, melyekben például Károly herceget már egyáltalán nem lehetett volna elképzelni"
Travoltával keringőzni tényleg nem könnyű elképzelni. De ha karót nyelt vaskalaposnak gondolja a szerző Károlyt, akkor javaslom, hogy nézze meg ezt:
www.youtube.com/watch?v=54FKp4Ib4Kk

Rocko- 2016.12.31. 01:09:37

az az ember egyáltalán nem néz ki Travoltának.
süti beállítások módosítása