Senki sem viselt úgy a 80-as években forrónacit, mint Jon Bon Jovi

2018. április 18. - szabo.kata

Régen volt divat poszt a bogon, de most! A '80-as évek egyik stílusikonja mindenképpen Jon Bon Jovi volt, hiába érezzük ma már öltözködését inkább cikinek, mint menőnek. Akkoriban jellegzetes hajkoronája, szűk nadrágjai, szaggatott pólói és elmaradhatatlan bőrkabátjai mind arra ösztönözték a rockereket, no meg a cicametálosokat hogy hasonló cuccokban jelenjenek meg. Ugyan több zenekar tagjai is az általa viselt jellegzetes darabokban virítottak, egy biztos: a farmer forrónacit senki nem viselte úgy, mint ő!

jon-bon-jovi-in-shorts-2.jpg

Tovább

Csodás színes képek a Van, aki forrón szereti forgatásáról

A Van, aki forrón szereti az a film, amit tényleg bármikor meg tudok nézni. Az egyik kedvencem úgy általában, nem csak, mint vígjáték. Utóbbinak zseniális, ahogyan a fő karakterek is, akiket olyan színészek játszanak, mint Marilyn Monroe, Tony Curtis vagy Jack Lemmon. A film legendájához a fekete-fehér megvalósítás is hozzátartozik, de most végre találtam egy csomó nagyszerű képet a forgatásról színesben. Így is érdemes megnézni, milyenek voltak a ruhák, a helyszínek, no meg a sztárok, amikor készült a film!

some_like_it_hot_color_31.jpg

Tovább

1998: a Titanic éve az Oscar történetében

Húsz évvel ezelőtt a Titanic tarolt az Oscar-gálán, amin tulajdonképpen senki nem lepődött meg, hiszen a film már a jelölések előtt rekordokat döntögetett. Összegyűjtöttem pár érdekességet erről az estéről, amin Cameron és csapata vitte a főszerepet.

article-1229001-000b172300000258-906_634x485-2.jpg

Tovább

Ezért kurvajó, hogy az AWS nyerte a Dalt

Amiót az AWS igazán esélyes lett rá, hogy megnyerhesse a Dalt és ezzel megkapja a jogot arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon induljon hazai színekben, izgatottan figyeltem, hogy is végződik majd számukra a történet. Egyben azonban biztos voltam: ha bejutnak a legvégén a közönségszavazós körbe, akkor megnyerhetik. Ez mondjuk be is jött és írom rögtön, szerintem ez miért olyan kurvajó dolog - mellé pedig veryexkluzív képeket is kaptok arról, hogyan telt a srácok napja a tegnapi döntőben.

dsc_4809.jpg

Tovább

Ezeken hallgattunk zenét 20 éve

1998-ban még éppen csak megjelentek az első mp3 lejátszók, szó nem volt még iPodokról, okostelefonokról pedig pláne nem - egészen máshogy hallgattunk zenét, mint napjainkban. Emlékeztek még, miket használtunk 20 éve, amikor éppen sétáltunk, buszoztunk, vagy csak úgy elbújtunk éjjel a takaró alá? Ezeket!

1walkmanheader.jpg

Tovább

7 órányi zene az indie aranykorából

Miután egyre több, az indie aranykorában feltűnt zenekar dobbant mostanában nagyot, fogtam magam és összegyűjtöttem azokat a dalokat, amiket elképesztően sokat hallgattam olyan 10-14 évvel ezelőtt. Ekkor volt a legnagyobb az indie rock és pop, és nyomultak olyan bandák, mint a The Strokes, az Arctic Monkeys, a Kasabian vagy éppen a Franz Ferdinand. Mi pedig nyomoltunk a Gumipop, a Tesco Disco és mindenféle tematikus bulikon. Micsoda idők voltak!

the-strokes-2001-ea117f42-8b58-4ff6-bd60-1d73ffc3df62.jpg

Tovább

Halleluja: gitárzenével zár az idei Sziget!

Bár minden imám így meghallgattatna: az Arctic Monkeys bejelentésével az is kiderült, hogy végre vége a 2013 óta tartó End Show hagyománynak, és idén gitárzenével zár a Sziget! De nem ez az egyetlen olyan dolog, amitől már most látszik, hogy az idei fesztivál bőven jobbnak ígérkezik a tavalyi mélypontnál.

2012arcticmonkeys02dc011211-920x584.jpg

Tovább

10 dal, amit titokban te is szeretsz Will Smith-től

Tegnap volt éppen 20 éve, hogy kijött a Gettin' Jiggy With It, és valamiért egy házibuliban is éppen erre sikerült ropnom az éjjel, szóval úgy gondoltam, megemlékezem a drága Will Smith-ről, meg a 10 legjobb daláról egy vasárnapi posztban. Mert Smith az a hiphop előadó, akitől tuti mindenki szeret legalább egy számot, még, ha titkolja is - pedig nem kéne ezt szégyellni!

fresh-prince-bel-air.jpeg

Tovább

Sztárok a színfalak mögött - Ilyen a Vanity Fair idei filmes különszáma

Ezt vártam az idei gálaszezonban a legjobban: végre megérkezett a Vanity Fair Hollywood különszáma, benne a magazin 12 kedvenc sztárjával a 2017-es évadból, és a már jól ismert színészektől és tévés/filmes személyiségektől zsúfolt címlappal. Annie Leibovitz most sem aprózta el, az pedig igazi különlegesség, hogy idén a sztrportrék tulajdonképpen a címlapfotózás kulisszái mögé visznek, és azokat nem Leibovitz készítette.

rs_1024x498-180125040836-1024_vanity-fair_12518.jpg

Tovább

A Stranger Things szereplői uralják a vörös szőnyeget

A Stranger Things sztárjai már tavaly is felforgatták a fontosabb filmes gálák vörös szőnyegét, idén pedig úgy tűnik, csak tesznek erre még egy lapáttal. Főleg a fiatalabb szereplők stílusa lesz egyre egyedibb, és teszik ezzel sokkal frissebbé és izgalmasabbá a klasszikus felhozatalt - már amikor a ruhakölteményekről beszélünk. Így virítottak idén a Golden Globe és a SAG Awards forgatagában!

sub-buzz-21748-1516585004-3.jpg

Tovább