Amikor Joe Strummer satu másnaposan lefutotta a párizsi maratont

2017. augusztus 19. - szabo.kata

Joe Strummer az egyik legizgalmasabb zenei figura, aki nem csak, hogy világhírűvé tette a The Clash-t, de többször újra kitalálta önmagát, míg végre meg nem elégedett teljesen azzal, amit csinált. Kreatív és karizmatikus jelenségéhez hozzátartoztak az őt körülvevő legendák, melyek között a párizsi maratonról is fennmaradt egy furcsa történet.

strummer-car.jpg

Tovább

Több gitárt, és több kedv lesz! - A 25. Szigetről

Ugyanazzal a kislányos zsizsgéssel vártam a 25. Sziget fesztivált, mint bármelyik korábbit, a különbség csak az volt, hogy a programot nem igazán nézegettem. A hangulata kellett, a Sziget kellett. És az a nagy szerencséje, hogy hangulata még mindig van, ha már jó és igazán vonzó zenéje idén nagyon kevés. Amit ugyan kompenzált még a rengeteg körítés és buli, és lehetett ünnepelni a negyedszázadot - de ennél jövőre több kell. Máshogy kell. Mondom is, hogy szerintem miért.

gt-_9.jpg

Tovább

Ha a 2000-es évek elején kezdtél el Szigetre járni, ezeket mind ismered

Jómagam sajnos a Sziget fesztivál hőskorában még olyan kicsi voltam, hogy maximum valami gyerekmegőrzőbe mehettem volna a ki a Hajógyárira, nem azért, hogy mondjuk lássam Bowie-t, esetleg a klasszik Faith No More-t. Nekem a Sziget a gimiben kezdődött a 2000-es évek legelején, és azóta tart évről évre. Így, hogy épp negyedszázados a fesztivál, visszapörgettem, mikre is emlékszem az én kezdeteimből - és tuti lesz olyan, amire a kis sziget-generációm velem együtt emlékszik!

fullview_020198.jpg

Tovább

Magyar grafikus rajzaival pózolnak a Trónok harca sztárjai

Szász Zsófi munkáit régóta figyelem, nagyon bírom egyedi vonalait és felismerhető figuráit. A magát teljesen önképző grafikus arra vállalkozott, hogy megrajzolja saját stílusában a Trónok harca jól ismert karaktereit, de arra talán még ő sem számított, hogy nemsokára ezekkel a képekkel pózolnak majd a sorozat sztárjai.

szaszzsofi.jpg

Tovább

5 dolog, amit ki nem hagynék idén a Szigeten

A 25. Sziget fesztivál felhozatala kapott már idén elég hideget és meleget - ráadásul az utolsópillanatos lemondások sem tettek túl jót neki. Másfelől nézve viszont a Szigeten - legyen akármilyen is a fellépők névsora- soha nem lehet unatkozni. Az idei programok között is van bőven miből válogatni, így összerakhatja magának mindenki azt a listát egy napra, de egy hétre is, amitől nagyon jól fogja érezni magát. Összegyűjtöttem, mik azok a dolgok, amiket idén tuti nem hagynék ki - és nem csak a koncertekről beszélek!

leningrad.jpg

Tovább

Angelina Jolie először szólóban a Vanity Fair képein

Angelina Jolie kapcsán legutóbb tavaly ősszel volt hangos a sajtó, amikor a színésznő és addigi párja, Brad Pitt, bejelentette válását. Jolie azóta nem sokat jelent meg nyilvánosan és nem is igazán beszélt arról, hogyan érzi mosta magát, egyáltalán hogyan éli meg az új élethelyzetet és miket tervez a jövőben. a Vanity Fair végre szóra bírta, amihez nagyszerű fotókat is készítettek, ezeket mutatom most meg nektek.

angelina-jolie-vf-0917-cover-opener.jpg

Tovább

A Joshua Tree kellett, hogy a U2 újra a legjobb legyen

Amikor a U2 januárban bejelentette, hogy turnézni viszi idén harminc éves albumát, a The Joshua Tree-t, elfogott az a rajongói bizsergés, ami már nagyon régen nem, ha a zenekarról volt szó. Nem véletlenül: mert nem csak ez az egyik kedvenc lemezem tőlük, hanem ez az is, amit a legfontosabbnak tartok. Így nem volt kérdés, hogy az egyik koncerten ott kell lennem és Berlinnél erre nem is találhattam volna jobb helyet. Fontos város ez a U2-nak, a közönség éppen ezért páratlan - tökéletes kombináció, ami egyszerűen nem mehet félre. Mondjuk arra még én sem számítottam, hogy végül tényleg az Olympiastadionban lesz életem koncertje.

u2-photo-credit-anton-corbijn-992x560.jpg

Tovább

Taylor Hawkins vigyora vagyok - Foo Fighters Budapesten

A Foo Fighters koncert olyan dolog, amit receptre kellene felírni az embereknek jókedv érdekében - ezt már két éve mondom mindenkinek, amióta először láttam őket élőben. Nem volt tehát kérdés, hogy a budapesti etap kihagyhatatlan, és azt kell mondanom, megint minden fityinget megért a zenekar. Jóval hatásosabb, mint bármilyen serkentő, drog vagy Xanax - az örömzenénél ugyanis nincsen jobb legális kábítószer!

foo-2.jpg

Tovább

Massive Attack: Mezzanine - Jobb, mint 20 éve

A vasárnap legjobb döntése volt, hogy amikor a Dürer lemezbörzén a kezembe akadt a Massive Attack Mezzanine-ja, nem hagytam ott a kupacban. Bőven elég volt ránézni a borítóra és már ott volt a fejemben az a sok gondolat és érzés, amit ez a lemez valaha is felszabadított. Kevés ilyen van, nagyon kell őket őrizni - olyan meg még kevesebb, ami majd 20 év távlatából talán még jobb, mint amikor kiadták.

mezza.jpg

Tovább