5 koncert, amit nem érdemes kihagyni az idei Szigeten

2018. június 17. - szabo.kata

A Sziget 2018-as fellépőinek listája rendesen alázza a tavalyi sort, és olyan neveket hoz, melyeket más európai vezető fesztek sem kerülhettek meg ebben az évben. De mi az az öt buli, amit tényleg nem érdmes kihagyni. Segítek sakkozni kicsit, ha még nem tudjátok, melyik napokra is nevezzetek be ezen a nyáron!

30652497_10157483930988975_7352232511266518574_n.jpg

Tovább

Hangos ősz a Madáchban: Rockfesztivált szervez a színház

A Rocksuli premierjéhez kapcsolódóan 2018 őszén Rockfesztivált szervez a Madách Színház. A legnépszerűbb zenekarok, fiatal zenészek és ma már legendás előadók vesznek részt a sokszínű programsorozatban. Szeptemberben egymást váltják a nagyszínpados előadások, klubkoncertek és beszélgetések - melyeket most egy sajtótájékoztatón mutattak be a szervezők.

dsc_4274.jpg

Tovább

Életem 10 legfontosabb albuma

Facebokon kaptam egy felkérést a napokban arra, hogy szedjem össze, mi is az a 10 album ami meghatározta az életemet. Nem komálom kifejezetten az ilyen felkérés-láncokat, de ez nyilván testhezálló volt - no meg egy jó apropó arra, hogy egy poszt szülessen belőle. Mondom is, mely lemezek és miért olyan fontosak nekem; eklektikus lesz és néha furcsa, de az enyém és évek alatt jött össze.

u2_1.jpg

Tovább

Senki sem viselt úgy a 80-as években forrónacit, mint Jon Bon Jovi

Régen volt divat poszt a bogon, de most! A '80-as évek egyik stílusikonja mindenképpen Jon Bon Jovi volt, hiába érezzük ma már öltözködését inkább cikinek, mint menőnek. Akkoriban jellegzetes hajkoronája, szűk nadrágjai, szaggatott pólói és elmaradhatatlan bőrkabátjai mind arra ösztönözték a rockereket, no meg a cicametálosokat hogy hasonló cuccokban jelenjenek meg. Ugyan több zenekar tagjai is az általa viselt jellegzetes darabokban virítottak, egy biztos: a farmer forrónacit senki nem viselte úgy, mint ő!

jon-bon-jovi-in-shorts-2.jpg

Tovább

Csodás színes képek a Van, aki forrón szereti forgatásáról

A Van, aki forrón szereti az a film, amit tényleg bármikor meg tudok nézni. Az egyik kedvencem úgy általában, nem csak, mint vígjáték. Utóbbinak zseniális, ahogyan a fő karakterek is, akiket olyan színészek játszanak, mint Marilyn Monroe, Tony Curtis vagy Jack Lemmon. A film legendájához a fekete-fehér megvalósítás is hozzátartozik, de most végre találtam egy csomó nagyszerű képet a forgatásról színesben. Így is érdemes megnézni, milyenek voltak a ruhák, a helyszínek, no meg a sztárok, amikor készült a film!

some_like_it_hot_color_31.jpg

Tovább

1998: a Titanic éve az Oscar történetében

Húsz évvel ezelőtt a Titanic tarolt az Oscar-gálán, amin tulajdonképpen senki nem lepődött meg, hiszen a film már a jelölések előtt rekordokat döntögetett. Összegyűjtöttem pár érdekességet erről az estéről, amin Cameron és csapata vitte a főszerepet.

article-1229001-000b172300000258-906_634x485-2.jpg

Tovább

Ezért kurvajó, hogy az AWS nyerte a Dalt

Amiót az AWS igazán esélyes lett rá, hogy megnyerhesse a Dalt és ezzel megkapja a jogot arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon induljon hazai színekben, izgatottan figyeltem, hogy is végződik majd számukra a történet. Egyben azonban biztos voltam: ha bejutnak a legvégén a közönségszavazós körbe, akkor megnyerhetik. Ez mondjuk be is jött és írom rögtön, szerintem ez miért olyan kurvajó dolog - mellé pedig veryexkluzív képeket is kaptok arról, hogyan telt a srácok napja a tegnapi döntőben.

dsc_4809.jpg

Tovább

Ezeken hallgattunk zenét 20 éve

1998-ban még éppen csak megjelentek az első mp3 lejátszók, szó nem volt még iPodokról, okostelefonokról pedig pláne nem - egészen máshogy hallgattunk zenét, mint napjainkban. Emlékeztek még, miket használtunk 20 éve, amikor éppen sétáltunk, buszoztunk, vagy csak úgy elbújtunk éjjel a takaró alá? Ezeket!

1walkmanheader.jpg

Tovább

7 órányi zene az indie aranykorából

Miután egyre több, az indie aranykorában feltűnt zenekar dobbant mostanában nagyot, fogtam magam és összegyűjtöttem azokat a dalokat, amiket elképesztően sokat hallgattam olyan 10-14 évvel ezelőtt. Ekkor volt a legnagyobb az indie rock és pop, és nyomultak olyan bandák, mint a The Strokes, az Arctic Monkeys, a Kasabian vagy éppen a Franz Ferdinand. Mi pedig nyomoltunk a Gumipop, a Tesco Disco és mindenféle tematikus bulikon. Micsoda idők voltak!

the-strokes-2001-ea117f42-8b58-4ff6-bd60-1d73ffc3df62.jpg

Tovább

Halleluja: gitárzenével zár az idei Sziget!

Bár minden imám így meghallgattatna: az Arctic Monkeys bejelentésével az is kiderült, hogy végre vége a 2013 óta tartó End Show hagyománynak, és idén gitárzenével zár a Sziget! De nem ez az egyetlen olyan dolog, amitől már most látszik, hogy az idei fesztivál bőven jobbnak ígérkezik a tavalyi mélypontnál.

2012arcticmonkeys02dc011211-920x584.jpg

Tovább