Sok volt a karácsonyi puncs: Josh Homme lerúgta a fotóst meg a gépét koncert közben

2017. december 11. - szabo.kata

A koncert hevére sok mindent rá lehet fogni, de amikor Josh Homme videón is jól kivehetően lerúgja a fotóst a színpadról, akkor elég béna ezzel magyarázkodni. Történik ráadásul mindez egy nagy hagyománnyal bíró karácsonyi koncerten. Csak tapsikolni tudok!

attachment-1.jpeg

Tovább

A festmény, ami mindenkit meghat

Azért a 21. században még Leonardo képet találni nagy dolog. Nem véletlenül számított a Christie's aukciósház hatalmas érdeklődésre akkor, amikor árverésre kínálták a reneszánsz művész "utolsó" festményét. A Salvator Mundi (Világ megváltója) vérbeli da Vinci, ami végül olyan rekordösszegért talált gazdára, amit nehéz lesz megdönteni. A kép nagyszerű, és mindenkit meghat egy kicsit - megtekintésének elképesztően emberi reakcióit pedig Nadav Kander portréfotós gyönyörű kisfilmben rögzítette. Azt is, amikor Leonardo DiCaprio is szemben áll egy még nála is nagyobb Leonardóval.

leo.png

Tovább

Amikor Bowie '83-ban körbeturnézta a világot

Nagyon szeretem a David Bowie-ról felbukkanó régi, és általában mostanáig nem is igazán publikált fotósorozatokat. Mindegyik egyre jobban árnyalja azt az elképesztően összetett személyiséget, amivel rendelkezett. Ilyen ez a legsikeresebb turnéját a színfalak mögül felidéző anyag is, ami egyenesen 1983-ból került most elő.

3000_4.jpg

Tovább

Maradhatsz még, Liam! - Ilyen lett az As You Were lemez

Vannak azok a lemezek, amik hetekre ott maradnak a lejátszóban fáradhatatlanul - és minden egyes hallgatásra jobbak, izgalmasabbak lesznek. Liam Gallagher régóta várt szólóalbuma, az As You Were éppen ilyen. Pedig elsőre egyáltalán nem voltam elájulva tőle, aztán pár hallgatással később mégis megérkezett.

gallagher_chalkley_1000-920x584.jpg

Tovább

Mintha nem is itthon lennék - Apey Stranger albumáról

Amikor Apey új, sorban a harmadik szólólemezéről azt mondom, hogy olyan hallgatni, mintha nem is itthon lennék, egyszerre több dologra is gondolok. Egyrészt egyáltalán nem az itthon megszokott környezetben érzem magam, hanem valahol Amerikában, nagy távlatokba bámulva. Közben meg olyan is, mintha folyamatosan utaznék és boldogan lógatnám ki a fejem az autó ablakán, mint egy gondtalan kölyökkutya. Mindkettő jó érzés, mindkettő teli van ismerős örömmel, mint ahogy az egész Stranger.

apey.png

Tovább

Monroe New Yorkban

1955-öt írtunk, amikor Marily Monroe gondolt egyet, otthagyta Hollywoodot és New Yorkba ment. Sokan karriergyilkosságnak tartották a lépést, ám a színésznő teljesen biztos volt magában. Ebben a nagyon őszinte és színészként rendkívül fontos korszakában fotózta őt Ed Feingersh, a képekből pedig később Marilyn 55 címmel album is megjelent.

marilyn_monroe_by_ed_feingersh_12.jpg

Tovább

"Ez úgy kellett a lelkemnek, Kriszti!" - Apey and the Pea lemezbemutató

"Ez úgy kellett a lelkemnek, Kriszti!" - kiabálta a lány koncert után a szomszédban pisilő barátnőjének az A38 női vécéjében. És én csak csendben egyetérteni tudtam, mert így volt Móni, kellett. A hallójárataimnak is kellett, a tüdőmnek is kellett, az agyamnak is kellett. A hajónak meg a HEX kellett, hogy lesújtson rá vele három ember szombat este.

dsc_6141.jpg

Tovább

Attenborough első kalandjai természettudósként az '50-es években

David Attenborough egy olyan tényező a világban, ami mintha mindig ott lett volna és örökké ott is maradna. És nem is csak a természettudományok vagy a természetfilmezés szempontjából, hanem úgy általánosságban. A már 91 éves tévés és tudós nem tud leállni, idén éppen a Kék bolygó című sorozatának folytatása (vagyis inkább előzménye) látható hamarosan a briteknél, aztán pedig szerte a világon.Fantasztikus lesz, már a bemutatója is az, pláne a Radiohead és a Hans Zimmer zenéjével. Ennek apropóján pedig most hoztam pár olyan fotót, melyek Attenborough első BBC-s kalandját dokumentálják 1954-ből.

1420.jpg

Tovább