charivari

Pénteki diszkó Cherrel és David Bowie-val

2014. június 06. - szabo.kata

Véletlen futottam bele a Rolling Stone-on Cher és David Bowie egy csodálatos közös fellépésébe 1975-ből, ami azt hiszem éppen tökéletes lesz péntekre, adja ugyanis a diszkó hangulatot keményen. Egészen furcsa a párosítás, nekem legalábbis igen valószínűtlen ez a két előadó egy színpadon, de pont úgy csinálják, mintha milliószor daloltak volna már együtt.

onyam.jpg

Bowie a Cher tévéshow-ban lépett fel, aminek természetesen az énekesnő volt a háziasszonya és a főszereplője egyaránt. Ez a műsor lépett egy időre a korábban elképesztően sikeres The Sonny and Cher Comedy Hour helyébe a CBS-en, miután Cher és Sonny elváltak (aztán amikor a két zenész kibékült '76-ban, folytatták közös show-t). Az énekesnő műsorában sok híresség megfordult, de talán ez a duett a legemlékezetesebb. A medley nem igazán olyan, mind a most megszokott mashupok, hanem valódi Las Vegas-i stílusú egyveleg, amiket rendszeresen előadtak akkoriban varietéműsorokban. Szerintem Cher és Bowie egészen zseniális, a következő számokat éneklik sorban:

  1. "Young Americans" (David Bowie)
  2. "Song Sung Blue" (Neil Diamond)
  3. "One" (Harry Nilsson, Three Dog Night),
  4. "Da Doo Ron Ron" (the Crystals), "Wedding Bell Blues" (Laura Nyro, 5th Dimension),
  5. "Maybe" (the Chantels),
  6. "Maybe Baby" (Buddy Holly),
  7. "Day Tripper" (the Beatles),
  8. "Blue Moon" (the Rodgers and Hart standard),
  9. "Only You (And You Alone)" (the Platters),
  10. "Temptation" (Bing Crosby),
  11. "Ain't No Sunshine" (Bill Withers)
  12. "Young Blood" (the Coasters)
  13. "Young Americans" (David Bowie)

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr86282893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2014.06.06. 17:47:24

szerepelhetne Cher is Bowie közös gyereke: Chevy Chase.
süti beállítások módosítása