charivari

Júliustól a streaming statisztika is beleszámít a hivatalos brit toplistába

2014. június 23. - szabo.kata

A Twitter nemrég szövetkezett a Billboarddal, hogy a mikroblogokon folyó beszélgetésekből is készüljön egy folyamatosan frissülő online zenei toplista, most pedig a britek újítanak hasonlóképp. Kiderült ugyanis, hogy júliustól a streaming szolgáltatók lejátszási adatait is beleszámítják majd a hivatalos heti top 40-es angol kislemezlistába.

streaming.jpg

Július hatodikától már a streaming statisztikák is alakíthatják a UK Top 40 helyezéseit, az Official Charts Company ugyanis úgy határozott, hogy minden 100 db, 30 másodpercnél hosszabb lejátszás egy dalból a Spotify-on, a Deezer-ön, a Napsteren, az O2 Tracks-en, az Xbox Music-on, a Sony's Music Unlimited-en és a rarán, egyenértékű lesz egy letöltéssel vagy a dal fizikai hanghordozón történő megvásárlásával. 

A lépés nem meglepő és nem is váratlan pláne, ha azt nézzük, hogy az angolok imádnak streaming szolgáltatókon keresztül zenét hallgatni, jelenleg nagyjából 260 millió lejátszást produkálnak hetente ilyen formában. Ez pedig azért már jelentős annyira, hogy számoljanak vele, akár a toplisták is. Egyébként az Egyesült Királyságban a Bastille Pompeii című dala a legnépszerűbb idáig, több mint 26 millió lejátszással, így természetesen volt, hogy ők jelentik be a mostani újdonságot hivatalosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr326404535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2014.06.24. 07:16:31

én arra lennék kíváncsi, hogy ez a változtatás hogyan módosítja a végleges listát. (vagy hogyan nem.)
süti beállítások módosítása