charivari

Ilyen az, amikor a sztárok baromi jól dolgozzák fel egymás dalait

2015. július 25. - szabo.kata

A BBC Radio 1 Live Lounge című műsora, vagyis inkább sorozata régóta nagy szerelmem. A koncepció szerint a meghívott előadók az esetek többségében egy saját és egy feldolgozás dalt adnak elő benne akusztikusan. Az első érdekesség, a második azonban szerencsére leginkább egy olyan pozitív meglepetés, amire nem igazán számít az ember. Ezekből a feldolgozásokból gyűjtöttem össze a kedvenceimet, és remélem mindenki számára lesznek elég kellemes újdonságok Miley Cyrustól Justin Timberlake-ig.

miley-live-lounge.jpg

Gyorsan elöljáróban pár szót a Live Lounge-ról. 2007-ben már volt egy Live Lounge tour sorozat, amit 2008-tól követ a rendes, stúdiós műsor, olykor turné közben elkapott előadók fellépéseivel. Az elején Jo Whiley volt a műsorvezetője, őt követte Fearne Cotton 2009-től egészen idén májusig, amikor Clara Amfo váltotta őt a sorban. A műsor a népszerűségét nem is csak az egyszerű akusztikus előadásoknak köszönheti, hanem annak is, hogy a sztárok olyan feldolgozásokat játszanak benne, melyek általában nagyon eltérnek saját stílusuktól. Ebből a kombinációból pedig nagyon jó dolgok tudnak kisülni. És akkor jöjjenek most már tényleg a dalok.

Miley Cyrus - Summertime Sadness

Ez talán a legnagyobb kedvencem. Legyen Miley életvitele és viselkedése sokaknak bármennyire is taszító, azt el kell ismerni, hogy baromi tehetséges énekesnő, és ezt a Lana Del Rey dalt akár inkább neki is szánhatták volna (bocs, Lana).

 

Robbie Williams - Human

Robbie úgy énekli a The Killers számát, mintha valami cuki country nóta lenne, nagyon-nagyon szórakoztató.

 

Ed Sheeran - Dirrty

Ed Sheerant nagyon szeretik meghívni mindenféle feldolgozós műsorokba, mert nagyon jól csinálja, amit ezekben kell. Van érzéke ahhoz, hogyan nyúljon hozzá mások dalaihoz úgy, hogy közben a saját stílusához formálja őket. Pont ez történt Christina Aguilera Dirrtyjével is. (meg például egy remek r&b-hiphop egyveleggel a Ruby Sessionsben)

 

Lady Gaga - Viva La Vida

A Coldplay dalát szinte fel sem ismerni, de Gaga feldolgozása zseniális...jó, nagyjából soha nem tud hibázni és élőben mindig elemében van ez a nő.

 

Pink - Girl On Fire

Pink nem kockáztatott sokat ezzel a dallal, hiszen megfelel a hangszínéhez, de ettől függetlenül még tisztelet azért, ahol végigtolja.

 

London Grammar - Wrecking Ball

Ez a dal alapjáraton megható, de így még inkább beleborzongok, Hannah Reid hangja annyira síron túli.

 

Thirty Seconds To Mars - Stay

Jared Letót is lehet utálni a zenekarával együtt, mint Mileyt, de ez egy nagyon erős feldolgozás lett és Leto akkor is tud énekelni sokkal jobban annál, ahogy a bandájában frontemberként visítozik. Rihanna dalában ezt be is bizonyítja.

 

Usher - Pumped Up Kicks

Ez talán az egyik legvalószerűtlenebb feldolgozások egyike, hiszen ki gondolta volna, hogy Usher egyszer is elénekli majd a Foster The People számát. De mégis megtörtént.

 

Queens of the Stone Age - Blurred Lines

Na ez legalább olyan zseniális, mint amit Gaga művelt a Viva La Vidával és legalább annyira valószerűtlen, mint az előző feldolgozás. Sosem számítottam volna arra, hogy Pharrell és Robin Thicke helyett egyszer egy ilyen előadásban hallom a Blurred Linest.

 

OneRepublic - Budapest

Nagyon nehezére esik az énekesnek, hogy ne eressze ki túlságosan a hangját, de nagyon jól megoldja George Ezra Budapestjét.

 

Taylor Swift - Riptide

Sok bajom van Taylor Swifttel, de faszán énekel és a Vance Joy aktuális slágerével is szépen bánt, köszi érte.

 

Jessie J - I Knew You Were Trouble

Jessie J kicsit gyengén indítja Taylor Swift dalát, de onnantól hogy végre megérkezik, gyönyörű.

 

Coldplay - We Found Love

Egy coldplayesített Rihanna sláger? Naná, nekem bejön még akkor is, ha a Coldplayjel kapcsolatban vannak azért fenntartásaim.

 

Rita Ora - Somebody I Used To Know

Rita Ora nagyszerűen énekli Gotye gigaslágerét, sőt, annyira jó a hangjához, hogy öröm hallgatni.

 

Kelly Clarkson . Bitch Better Have My Money

A kissé kikerekedett énekesnő komolyan mondom tökösebb Rihannánál ebben a dalban. 

 

Kings Of Leon - Dancing On My Own

Ez is az egyik nagy kedvencem. Olyan kedves lett ez a dal így. Persze Robyn saját verziója is az, de na, gitárok.

 

Gorillaz - Crystalised

Damon Albarn szeretheti ezt a dalt, mert nagyon jó végéről fogta meg, a The XX se kérhetett volna megfelelőbbet.

 

George Ezra - Girls Just Wanna Have Fun

Hát ez annyira cuki, hogy nem is lehetett volna jobb választás.

 

Little Mix - Holy Grail/Counting Stars/Smells Like Teen Spirit

Általában kivagyok a modorosan éneklő lánybandáktól, de ez az egyveleg teljesen ott van.

 

Justin Timberlake - Shake Your Body

Mintha valami groove műsorban lennénk a 70-es években, JT pont úgy adja elő a Jacksons számát. Tökéletes zárás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr537653216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexease 2015.07.25. 20:37:07

Cyrus-tol tobb jo is van. Korabban a Backyard Sessions vagy nem olyan regen a Happy Hippie "sorozat", tobb duettel (pl.: www.youtube.com/watch?v=GX9A5vv-jOM). Alapbol tehetseges, igy nott fel, 0 eves kora ota ezt csinalja. Mar csak a beszedhangjan is hallani, hogy teljesen mas vilag. Az eletvitele meg nem erdekel, akit "celebesitenek" es elkapja a hev, azzal ez tortenik, tul kell elnie (sokaknak nem sikerul), meg amugy sem a rokonom;DDD

Vagy ott a "tobbi", akiket sokszor csak celebnek tartanak es/vagy az aktualis/divatos/eladhato zenejuk miatt itelnek meg, pedig valodi tehetseg nelkul nem lennenek ok sem ott. "Kint" van boven mibol valasztani, meg ha ott is elonyt jelent a penz/ismerettseg/bevallalas/hatszel/terdeles/stb., attol meg az alapok megvannak.
süti beállítások módosítása