charivari

5 koncert, amit nem érdemes kihagyni idén a Szigeten

2019. július 21. - szabo.kata

Közeledik a Sziget, el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor összegyűjtöm azokat a koncerteket, amiket nem lesz érdemes kihagyni idén - legyen szó bomba nagy előadókról, vagy éppen kisebb finomságokról. Első körben jöjjenek a nagyok, akiktől borzasztóan hangos lesz a Hajógyári!

foo_fighters_live_tour_promo_2018.jpg

Foo Fighters - 08.13.

Már életem első Foo Fighters koncertje után megfogadtam, hogy bármikor lehetőségem lesz újra menni, megyek. Mert egyszerűen jólesik, kell a szervezetemnek, nem tudok benne csalódni. Szóval számomra emiatt biztos is az utolsó nap, de nagyon ajánlom őket mindenkinek. És ha még nem láttad, akkor főleg! Dave Grohl és zenekara rendesen megszólal egy ekkora színpadon, és olyan dalaik vannak, amiket tényleg mindenki ismer, úgyhogy meg fog mozdulni a tér a Nagyszínpad előtt, ahogy kell.

The National - 08.10.

Mindig vannak olyan nagyszínpados előadók, akiknél félő, hogy hatásuk nem fog működni egy ilyen környezetben. Ilyen volt számomra anno a Sigur Rós is, ami gyönyörű zene, csak túl közhelyes volt hozzá az a hatalmas tér. A The National-nél is fennáll ez a veszély, nem szépítem, de nagyon bízom abban, hogy át tudják adni magukat itt is. Csodálatos lenne! Mert ettől a zenekartól gombnyomásra sírsz, ami ebben az esetben egyáltalán nem baj, sőt!

Richard Ashcroft - 08.08.

Ashcroftot tavaly láttam Londonban Liam Gallagher előtt, és annyira jó volt újra látni! Ez az ember önmagában is képes lenyűgözni egy seregnyi embert, és az új dalai is rendben vannak, úgyhogy WELCOME! Aki pedig eddig hezitált volna, bátran töltsön el vele másfél órát.

Twenty One Pilots - 08.13.

Nem gondoltam volna, hogy valaha ajánlani fogom bármire is a Twenty One Pilots nevű zenekart, de muszáj. Mert rajongó ugyan nem lettem, de végre el tudtam őket helyezni térben és stílusban, és megbarátkoztam velük. És most már látni is szeretném őket! Ráadásul elég megnézni pár élő felvételt tőlük, és biztosak lehetünk benne, hogy ez adni fogja. Nagyon.

Florence and the Machine - 08.12.

Röviden: mert Florence-et nem lehet elégszer látni. Picit hosszabban: már a legutóbb is nagyszerű volt, hiszen ennek a hippi tündérboszorkánynak akkora jelenléte van a színpadon, hogy felér másik hárommal, a dalai pedig illenek a fesztiválhoz. Még jobban lehet tőlük szeretni az ottlétet. Meg úgy általában az életet is.

Az augusztus 13. mondjuk úgy önmagában kötelező szerintem, elég jó sorral zárják ugyanis a fesztivált. A Foo Fighters pedig a végén maga lesz a cseresznye a habon, ha lehet velük kapcsolatban egyáltalán ilyen hasonlattal jönni.

A teljes programot itt nézhetitek át, én pedig érkezem hamarosan a kisebb izgiségekkel is, akik miatt nagyon hasznos lesz össze-vissza tekeregni a helyszínek között!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr5914972828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása