Amikor Bonónak nem ment el a hangja Berlinben - U2 európai turnényitó

2018. szeptember 10. - szabo.kata

A két csodás nagymamám jól tudja, hogy a U2 az egyik legkedvesebb (ha nem A!) zenekar számomra, és azt is jól tudták, hogy ismét Berlinbe utaztam miattuk. Éppen ezért, amikor híre ment annak, hogy Bonó hangja elveszett és le kellett fújni egy koncertet, aggódva telefonáltak édesanyámnak, hogy "jaj, a Katika, ugye hallotta a Bonót Berlinben?" Igen mamik, hallottam, a turnényitón zseniális volt - mondom is, hogy miért és mennyire!

u2ietour_berlin_dannynorth4_9001535812327_640.jpg

Tovább

8 rock dal, ami akusztikusan is óriási

Júliusban jött ki az Architects Doomsday dalának akusztikus verziója, és annyira lenyűgözött, hogy el is gondolkodtam. Hiszen van még jó pár rock/metal dal, ami elektronika nélkül is nagyon rendben van, sőt! Talán még jobbak is úgy. Összegyűjtöttem nektek 8 kedvencemet!

kurt-cobain-nirvana-mtv-unplugged-e3627468-cb34-46be-a8ce-39d305a356d7.jpg

Tovább

Dalok egy Las Vegas-i hotel bárjából - Arctic Monkeys a Szigeten

Az Arctic Monkeys egy olyan zenekar, ami képes felejhetetlen bulival zárni egy Sziget fesztivált. Ha akarja. Vagy képes édesbús vegasi hotelbárrá változtatni a nagyszínpad eőtti teret. És ez ugyan szép, de már egyáltalán nem olyan nagy buli. Alex Turner szomorú levágott haja vagyok.

dsc_6085-web.jpg

Tovább

Kellenek a semmirekellő hősök, kellenek a Liam Gallagherek!

Liam Gallagher az utolsó pillanatban tért vissza dicsőséggel tavalyi As You Were szólóalbumával, amit most olyan fellépések kísérnek, hogy csak kapkodom a fejemet. Már Londonban is zseni volt a Finsbury Parkban, de erre a Szigeten talán még egy lapáttal sikerült rátennie - hála a lelkes brit közönségnek. Az őt felvezető Kaleo és az A38-ban levezető King Gizzard & the Lizard Wizard is legalább ennyire adta, szóval ha valaki még kételkedett volna, most már inkább ne tegye, mert hivatalos: nagyon kellenek a Gallagherek, és nagyon kell a gitárzene a Szigetnek!

dsc_5332-web.jpg

Tovább

13 Arctic Monkeys dal, ami élőben jobb, mint lemezen

A VOLT közönsége már láthatta az Arctic Monkeyst Magyarországon koncertezni, és most végre a Szigeten is fellép Alex Turner és zenekara. De mitől is olyan jó ez? Mert ez a zenekar élőben nagyon adja, és pont olyan dolog, amire egy fesztiválzárásnak szüksége van az EDM DJ-k helyett. Ezek mellett pedig legalább 13 okot tudok még mondani!

am_ny.jpg

Tovább

Elindult a 2018-as Sziget, és nagyobb lesz, mint valaha

Persze nem a Hajógyári mérete nő (bár annyira lent van a Duna, hogy pár méterrel tovább ki lehet menni a széléig), hanem a szervezők raktak össze olyan programot, szolgáltatáscsomagot és minden egyebet, amilyen hihetetlennek hangzik, de: még nem volt. A sok újdonság és a sziget története éppen ezért a várakozások szerint idén akár több, mint félmillió látogatót is vonzhat, így még az is elképzelhető, hogy most köszönthetik majd a bejáratnál a 9 milliomodik szitizent. 

dsc_3459.jpg

Tovább

7 izgalmas koncert a Szigeten, amire ne csak véletlenül tévedj be!

A Szigetet azért is szerettem mindig, mert elképesztő váasztékkal jelentkezik minden évben, ha koncertekről van szó. Az ember nyilván kinézi, mik azok az ismert és igazán nagy előadók, amiket semmiképp nem hagyna ki, amikor kint van, de szerencsére bele tud futni olyan zenészekbe is, akik koncertjére lehet máshol nem ment volna el. Aztán még az is lehet, hogy emiatt új kedvenceket szerez. Mondom, szerintem mi az a 7 koncert, amire érdemes betévedni egy Kendrick Lamar és Lana Del Rey előtt, között és után.

_56a0622_wide-478f0fe1bdc54cee7bf768f827a4fb508b7d523b.jpg

Tovább

Ezért tökéletes most is a Kegyetlen játékok filmzenéje

A Kegyetlen játékok mindig kilógott kicsit a '90-es évek tiniflmjei közül. Talán már azért is, mert klaszikus történetre épült, no meg azért, mer olyan témákkal is folgalozott, melyekkel más hasonló filmek nem. És mi tette még különlegessé? A filmzene - ami ma is ugyanolyan hatásos!

cruel-intentions.jpg

Tovább

10 album 1998-ból, ami most is legalább annyira aktuális, mint 20 éve

1998: az év, amikor még az MTV-n (vagy épp a VIVA Zwei-on) lestem a számokat, kazira vettem a rádiót, és még fontos volt menő klipeket készíteni. De már elkezdtek új szelek fújni, hiszen jött hozzánk is az otthoni net és hamarosan minden egészen más lett. Talán a 2000-es évek közelsége hozta, hogy albumok terén friss, kísérletező és kiemelkedően kreatív 12 hónap volt ez. A zenében is vannak jó és rossz évek, de 1998 szerintem zseniális volt. A következő 10 lemez meghallagatása után pedig le is jön, miért mondom ezt.

ray-of-light-madonna.jpg

Tovább

Római vakáció a színfalak mögött

Az egyik kedvenc 'régi' filmem a Római vakáció, ami egy szuper romantikus sztori Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével. Szerencsére most belefutottam egy olyan képgalériába, ami a forgatáson készült fotókat gyűjtötte egybe, ás úgy éreztem, muszáj megosztanom veletek is!

audrey_hepburn_in_roman_holiday_in_1953_1.jpg

Tovább