Ezért tökéletes most is a Kegyetlen játékok filmzenéje

2018. július 15. - szabo.kata

A Kegyetlen játékok mindig kilógott kicsit a '90-es évek tiniflmjei közül. Talán már azért is, mert klaszikus történetre épült, no meg azért, mer olyan témákkal is folgalozott, melyekkel más hasonló filmek nem. És mi tette még különlegessé? A filmzene - ami ma is ugyanolyan hatásos!

cruel-intentions.jpg

Tovább

10 album 1998-ból, ami most is legalább annyira aktuális, mint 20 éve

1998: az év, amikor még az MTV-n (vagy épp a VIVA Zwei-on) lestem a számokat, kazira vettem a rádiót, és még fontos volt menő klipeket készíteni. De már elkezdtek új szelek fújni, hiszen jött hozzánk is az otthoni net és hamarosan minden egészen más lett. Talán a 2000-es évek közelsége hozta, hogy albumok terén friss, kísérletező és kiemelkedően kreatív 12 hónap volt ez. A zenében is vannak jó és rossz évek, de 1998 szerintem zseniális volt. A következő 10 lemez meghallagatása után pedig le is jön, miért mondom ezt.

ray-of-light-madonna.jpg

Tovább

Római vakáció a színfalak mögött

Az egyik kedvenc 'régi' filmem a Római vakáció, ami egy szuper romantikus sztori Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével. Szerencsére most belefutottam egy olyan képgalériába, ami a forgatáson készült fotókat gyűjtötte egybe, ás úgy éreztem, muszáj megosztanom veletek is!

audrey_hepburn_in_roman_holiday_in_1953_1.jpg

Tovább

5 koncert, amit nem érdemes kihagyni az idei Szigeten

A Sziget 2018-as fellépőinek listája rendesen alázza a tavalyi sort, és olyan neveket hoz, melyeket más európai vezető fesztek sem kerülhettek meg ebben az évben. De mi az az öt buli, amit tényleg nem érdmes kihagyni. Segítek sakkozni kicsit, ha még nem tudjátok, melyik napokra is nevezzetek be ezen a nyáron!

30652497_10157483930988975_7352232511266518574_n.jpg

Tovább

Hangos ősz a Madáchban: Rockfesztivált szervez a színház

A Rocksuli premierjéhez kapcsolódóan 2018 őszén Rockfesztivált szervez a Madách Színház. A legnépszerűbb zenekarok, fiatal zenészek és ma már legendás előadók vesznek részt a sokszínű programsorozatban. Szeptemberben egymást váltják a nagyszínpados előadások, klubkoncertek és beszélgetések - melyeket most egy sajtótájékoztatón mutattak be a szervezők.

dsc_4274.jpg

Tovább

Életem 10 legfontosabb albuma

Facebokon kaptam egy felkérést a napokban arra, hogy szedjem össze, mi is az a 10 album ami meghatározta az életemet. Nem komálom kifejezetten az ilyen felkérés-láncokat, de ez nyilván testhezálló volt - no meg egy jó apropó arra, hogy egy poszt szülessen belőle. Mondom is, mely lemezek és miért olyan fontosak nekem; eklektikus lesz és néha furcsa, de az enyém és évek alatt jött össze.

u2_1.jpg

Tovább

Senki sem viselt úgy a 80-as években forrónacit, mint Jon Bon Jovi

Régen volt divat poszt a bogon, de most! A '80-as évek egyik stílusikonja mindenképpen Jon Bon Jovi volt, hiába érezzük ma már öltözködését inkább cikinek, mint menőnek. Akkoriban jellegzetes hajkoronája, szűk nadrágjai, szaggatott pólói és elmaradhatatlan bőrkabátjai mind arra ösztönözték a rockereket, no meg a cicametálosokat hogy hasonló cuccokban jelenjenek meg. Ugyan több zenekar tagjai is az általa viselt jellegzetes darabokban virítottak, egy biztos: a farmer forrónacit senki nem viselte úgy, mint ő!

jon-bon-jovi-in-shorts-2.jpg

Tovább

Csodás színes képek a Van, aki forrón szereti forgatásáról

A Van, aki forrón szereti az a film, amit tényleg bármikor meg tudok nézni. Az egyik kedvencem úgy általában, nem csak, mint vígjáték. Utóbbinak zseniális, ahogyan a fő karakterek is, akiket olyan színészek játszanak, mint Marilyn Monroe, Tony Curtis vagy Jack Lemmon. A film legendájához a fekete-fehér megvalósítás is hozzátartozik, de most végre találtam egy csomó nagyszerű képet a forgatásról színesben. Így is érdemes megnézni, milyenek voltak a ruhák, a helyszínek, no meg a sztárok, amikor készült a film!

some_like_it_hot_color_31.jpg

Tovább

1998: a Titanic éve az Oscar történetében

Húsz évvel ezelőtt a Titanic tarolt az Oscar-gálán, amin tulajdonképpen senki nem lepődött meg, hiszen a film már a jelölések előtt rekordokat döntögetett. Összegyűjtöttem pár érdekességet erről az estéről, amin Cameron és csapata vitte a főszerepet.

article-1229001-000b172300000258-906_634x485-2.jpg

Tovább

Ezért kurvajó, hogy az AWS nyerte a Dalt

Amiót az AWS igazán esélyes lett rá, hogy megnyerhesse a Dalt és ezzel megkapja a jogot arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon induljon hazai színekben, izgatottan figyeltem, hogy is végződik majd számukra a történet. Egyben azonban biztos voltam: ha bejutnak a legvégén a közönségszavazós körbe, akkor megnyerhetik. Ez mondjuk be is jött és írom rögtön, szerintem ez miért olyan kurvajó dolog - mellé pedig veryexkluzív képeket is kaptok arról, hogyan telt a srácok napja a tegnapi döntőben.

dsc_4809.jpg

Tovább