Jeff Goldblumot a karácsonyfa alá!

2018. december 07. - szabo.kata

Az az igazság, hogy nekem pár hete már karácsonyi hangulatom van, ami egyáltalán nem jellemző. Ennek forrása pedig még meglepőbb: Jeff Goldblum jazz lemezéről van szó. Hogy KICSODA? Igen, jól olvastátok, a színész kiadott egy zenekaros albumot a Deccánál, ami ráadásul egyáltalán nem ciki, sőt!

jeffgoldblum-20180629-losangeles-universalmusic-paridukovic-usage3-shot-07-612_1.jpg

Tovább

Bowie legmenőbb szettjei a 70-es évekből

David Bowie örök ikon számomra, bár valaha csak feleannyira mernék olyan bátran öltözködni, ahogyan ő a 70-es években! Hoztam egy nagyszerű gyűjtést a zenész legmenőbb szettjeiből, melyekben ebben az évtizedben feszített a színpadon és azon kívül.

ke_pernyo_foto_2018-11-24_13_16_14.png

Tovább

20 hatalmas dal a 80-as évekből, amit azonnal felismersz

Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy minek nevezzem. Imádom a 80-as éveket, ezért most ebből az évtizetből szedtem össze 20 hatalmas tracket. Persze ki vagyok én, hogy azt mondjam rájuk, ezek voltak a legnagyobbak, de szerintem mindenképp helyük van a legfontosabbak között.

80s_1.jpg

Tovább

Egy dalról: Another Day In Paradise

Nem mondom, hogy a hét aktuálpolitikai eseményei nem játszottak szerepet abban, hogy Phil Collins dalával élesszem fel az 'egy dalról' sorozatot - mert igen. Örökérvényű jelentése van, amivel most is ugyanúgy érdemes foglalkozni. Emellett pedig szerintem az Another Day In Paradise a 80-as évek egyik legjellegzetesebb és legnagyszerűbb dala még akkor is, ha az évtized legvégén született. És tulajdonképpen összekapcsolta a 90-es évekkel. Elmondom, mit édemes tudni a hátteréről, és miért fontos hallgatni ma is.

collins-1800-1386612741.jpg

Tovább

Amikor Bonónak nem ment el a hangja Berlinben - U2 európai turnényitó

A két csodás nagymamám jól tudja, hogy a U2 az egyik legkedvesebb (ha nem A!) zenekar számomra, és azt is jól tudták, hogy ismét Berlinbe utaztam miattuk. Éppen ezért, amikor híre ment annak, hogy Bonó hangja elveszett és le kellett fújni egy koncertet, aggódva telefonáltak édesanyámnak, hogy "jaj, a Katika, ugye hallotta a Bonót Berlinben?" Igen mamik, hallottam, a turnényitón zseniális volt - mondom is, hogy miért és mennyire!

u2ietour_berlin_dannynorth4_9001535812327_640.jpg

Tovább

8 rock dal, ami akusztikusan is óriási

Júliusban jött ki az Architects Doomsday dalának akusztikus verziója, és annyira lenyűgözött, hogy el is gondolkodtam. Hiszen van még jó pár rock/metal dal, ami elektronika nélkül is nagyon rendben van, sőt! Talán még jobbak is úgy. Összegyűjtöttem nektek 8 kedvencemet!

kurt-cobain-nirvana-mtv-unplugged-e3627468-cb34-46be-a8ce-39d305a356d7.jpg

Tovább

Dalok egy Las Vegas-i hotel bárjából - Arctic Monkeys a Szigeten

Az Arctic Monkeys egy olyan zenekar, ami képes felejhetetlen bulival zárni egy Sziget fesztivált. Ha akarja. Vagy képes édesbús vegasi hotelbárrá változtatni a nagyszínpad eőtti teret. És ez ugyan szép, de már egyáltalán nem olyan nagy buli. Alex Turner szomorú levágott haja vagyok.

dsc_6085-web.jpg

Tovább

Kellenek a semmirekellő hősök, kellenek a Liam Gallagherek!

Liam Gallagher az utolsó pillanatban tért vissza dicsőséggel tavalyi As You Were szólóalbumával, amit most olyan fellépések kísérnek, hogy csak kapkodom a fejemet. Már Londonban is zseni volt a Finsbury Parkban, de erre a Szigeten talán még egy lapáttal sikerült rátennie - hála a lelkes brit közönségnek. Az őt felvezető Kaleo és az A38-ban levezető King Gizzard & the Lizard Wizard is legalább ennyire adta, szóval ha valaki még kételkedett volna, most már inkább ne tegye, mert hivatalos: nagyon kellenek a Gallagherek, és nagyon kell a gitárzene a Szigetnek!

dsc_5332-web.jpg

Tovább

13 Arctic Monkeys dal, ami élőben jobb, mint lemezen

A VOLT közönsége már láthatta az Arctic Monkeyst Magyarországon koncertezni, és most végre a Szigeten is fellép Alex Turner és zenekara. De mitől is olyan jó ez? Mert ez a zenekar élőben nagyon adja, és pont olyan dolog, amire egy fesztiválzárásnak szüksége van az EDM DJ-k helyett. Ezek mellett pedig legalább 13 okot tudok még mondani!

am_ny.jpg

Tovább

Elindult a 2018-as Sziget, és nagyobb lesz, mint valaha

Persze nem a Hajógyári mérete nő (bár annyira lent van a Duna, hogy pár méterrel tovább ki lehet menni a széléig), hanem a szervezők raktak össze olyan programot, szolgáltatáscsomagot és minden egyebet, amilyen hihetetlennek hangzik, de: még nem volt. A sok újdonság és a sziget története éppen ezért a várakozások szerint idén akár több, mint félmillió látogatót is vonzhat, így még az is elképzelhető, hogy most köszönthetik majd a bejáratnál a 9 milliomodik szitizent. 

dsc_3459.jpg

Tovább