charivari

Elképesztően fura karácsonyi albumok, a legmeglepőbb előadóktól

2014. december 09. - szabo.kata

Akinek elege van a hagyományos karácsonyi zenékből, kereshet egészen szokatlan ünnepi albumokat. Van ugyanis ezekből is bőven, mert minden valamire való előadó úgy gondolja, nagyon fontos kiadnia karácsonyi lemezt még akkor is, ha a téma egyáltalán nem illik hozzá. 22 olyan album következik most, amiket nagyon nehéz hova tenni, de általában egészen szórakoztatóak, főleg a sok Last Christmas között. Igen, még Rob Halfordnak és Snoop Doggnak is van karácsonyi albuma, készüljetek!

snoop.jpg

Snoop Dogg - Snoop Dogg Presents Christmas In Tha Dogg House (2008)

Soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz az egyik kedvenc karácsonyi albumom, de olyan beteg, hogy nem lehet nem imádni. Ki más rappelne arról, hogyan tépd végig a karácsonyt? Na ugye!

 

Billy Idol - Happy Holidays (2006)

A jó öreg Billy is úgy gondolta, érdemes felszállni a csilingelő vonatra és kiadott egy 17 számos karácsonyi albumot. A White Wedding után a White Christmas csak egy egészen picit hat furán, de egyábként olyannagyon nem üt el az ilyenkor megszokott lemezektől. Na jó, videóval együtt nagyon súlyos.

 

David Hasselhoff - The Night Before Christmas (2004)

David Hasselhoff nem maradhatott ki a karácsonyi szórásból, hiszen negédes dalai után nyilvánvaló volt, hogy a színész-kötőjel-énekes megméretteti magát ebben a mezőnyben is. Bár ne tette volna. És főleg nem kellett volna megerőszakolnia a Stille Nachtot ennyire (és akkor még nem hallottátok tőle a Feliz Navidadot, ami már önmagában is egy fájdalmas darab).

 

Weezer - A Weezer Christmas (2008)

Klasszik karácsonyi dalokat hallgatni a Weezer előadásában olyan, mintha valami elcseszte volna a lejátszót. Rohadtul valószerűtlen, de egészen kellemes.

 

RuPaul - Ho, Ho, Ho (1997)

RuPaul és a karácsonyi dalok? Érdekes kombináció, mindenesetre létezik egy olyan album, amin Amerika leghíresebb Drag Queenje egy kis glitterrel és humorral átalakítja a legkonzervatívabb ünnepi dalokat. Annyira abszurd az egész, hogy szinte tökéletes. A legnagyobb kedvencem róla a RuPaul the Red-Nosed Reindeer című nóta.

 

Afroman - A Colt 45 Christmas (2006)

Hála a jó égnek ez egy paródia album, különben már nem tudom mi lenne a világgal. Egyébként egészen vicces. 

 

Bootsy Collins - Christmas Is 4 Ever (2006)

Az előzőhöz hasonlóan akkor kell ezt hallgatni, amikor minden más karácsonyi izéből elege van már az embernek. Funky-karácsony rózsaszín szemüvegekkel és csillámporral, nem hiszem el.

 

Kenny Chesney - All I Want For Christmas Is a Really Good Tan (2003)

Abban nincsen semmi meglepő, ha egy country előadó kiad egy karácsonyi lemezt, hiszen miért is ne. Na, de az, hogy Kenny Chesney arról dalol, hogy neki nem kell más karira, csak kis napbarnított bőr, az azért eléggé kemény.

 

Twisted Sister - A Twisted Christmas (2006)

Bár virágkorán már rág túl volt, a Twisted Sister valami különös okból kifolyólag kiadott egy karácsonyi lemezt 2006-ban. És mit mondtak erre az emberek: We're Not Gonna Take It.

 

Bob Dylan - Christmas In The Heart (2008)

Ha valaki egyszer régen azt mondja nekem, hogy Bob Dylannek is lesz egyszer karácsonyi albuma, hát megeszem a nem létező kalapomat. És baszki, lett! Esküszöm ennél furcsábban nem is szólhatna a Little Drummer Boy, de persze értem a nemes célt, minden bevétel jótékony célra ment...És valahol egészen szórakoztató.

 

Cee Lo Green - Cee Lo's Magic Moment (2012)

Ez az album valójában imádni való, hiszen ha Cee Lo énekel, akkor kötelező a vigyor, de. Valahogy annyira abszurd nekem a körítés, tekintve például az alább is látható lemezborítót, hogy kivagyok tőle. Felpimpelt karácsony.

 

James Brown - James Brown's Funky Christmas (1995)

James Brown élete során három funkytól duzzadó karácsonyi lemezt is felvett, ez az album azokról tartalmazza a legjobb dalokat. Baromi jók ezek a dalok, de valahogy olyan fura az ünnepek fényében a koncepció, hogy inkább érdekes lesz, mint szuper.

 

Christmas on Death Row (1996)

A Death Row Records virágzásának idején dobták össze ezt az albumot olyan előadók, mint a már említett Snoop vagy Nate Dogg. Azt meséli el, hogy nagyjából milyen lehet egy fancy karácsony a gettóban. Menő.

 

Bad Religion - Christmas Songs (2013)

Meglepő, de a Bad Religion karácsonyi albuma egészen, hogy is mondjam, karácsonyi. Kellemes kis válogatás tipikus dalok feldolgozásaiból, szóval semmi különös, csak jó hallgatni.

 

Scott Weiland - The Most Wonderful Time Of The Year (2011)

Fogalmam nincsen, miért gondolta jó ötletnek Scott Weiland, hogy összerakjon egy ráadásul reggae-vel (!!!) átitatott karácsonyi albumot, mindenesetre ez furább állomás a karrierjében, mint bármelyik drog, amit valaha kipróbált.

 

Rob Halford - Halford III: Winter Songs (2009)

Ha Weiland meglepő volt a listán, akkor Halford talán még inkább az, bár egyre jobban kezdek megbarátkozni a metál és a karácsony fura kapcsolatával. Ráadásul az énekes pont úgy adja elő ezeket a dalokat is, mint bármelyik Priest indulót, így még el is hiszem neki.

 

Black Label Society - Glorious Christmas Songs That Will Make Your Black Label Heart Feel Good

Ez a rendkívül hosszú cím igazából egy EP-t takar három számmal, amik meglepően karácsonyiak, pedig valami vadulást várna helyettük az ember. Kandalló előtt görnyedős.

 

Christopher Lee - A Heavy Metal Christmas (2012)

Bár a borítója olyan, mintha valamikor '96 környékén készült volna, Sir Christopher Lee nem is olyan régen vette fel ezt a két számos minialbumot. Egészen csodálatos, ahogy a Little Drummer Boyt zengi rajta. Annyira, hogy lett belőle folytatás is.

 

We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year (2008)

Még egy kis rock a listára Lemmyvel, Dave Grohl-lal vagy éppen Alice Cooperrel. Bizony, ilyen arcok éneklik a hagyományos számokat ezen a nagyszerű feldolgozásalbumon. Mit is mondhatnék, fasza.

 

John Travolta és Olivia Newton-John - This Christmas (2012)

Nem biztos, hogy szükség volt erre a Grease találkozóra, Kenny G-vel együtt meg pláne nem. Az I Think You Might Like It című dalhoz készült egészen amatőr videó pedig már csak a hab a tortán.

 

Mr Hankey's Christmas Classics (1999)

Ez tulajdonképpen a South Park 45. részében elhangzó fantasztikus dalok gyűjteménye, a sorozat szereplőinek előadásában. Egy időben erre díszítette otthon a fát a család.

 

Christmas In The Stars: The Star Wars Christmas Album (1980)

Ehhez a borzalmas albumhoz semmi köze Lucasnak, így helyette inkább egy Meco Monardo nevű fazon számlájára kell írni. Ő követte el korábban a Star Wars and Other Galactic Funk című remeket is. A lemezen szuper (nem) karácsonyi dalok vannak, Star Warsos témákkal átitatva, C-3PO, R2-D2 és Chewbacca előadásában. Jól hangzik, mi? Külön csodás adalék, hogy itt énekelt először a fiatal Jon Bon Jovi lemezen, az R2-D2, We Wish You A Merry Christmas című dalban. ezt a produkciót ma már szerintem inkább elfelejtené.

 

 Nyilván létezik még több ilyen furcsaság, osszátok meg ami eszetekbe jut!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr636970747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exterminador 2014.12.10. 18:28:27

Mark Lanegan karácsonyi EP-je?
www.youtube.com/watch?v=WhgfLvqp-xI
Mondjuk, ez limitált kiadvány volt, de nagyon erős anyag.

Rocko- 2014.12.11. 00:09:35

"színész-kötőjel-énekes" :DDDD

Sheriff az égből 2014.12.22. 00:21:36

sajnos kimaradt ez a mufaj es egyik jeles karacsonyi dala:
www.youtube.com/watch?v=ltvbie1zwCA
süti beállítások módosítása