charivari

5 dolog, amit ki nem hagynék idén a Szigeten

2017. augusztus 08. - szabo.kata

A 25. Sziget fesztivál felhozatala kapott már idén elég hideget és meleget - ráadásul az utolsópillanatos lemondások sem tettek túl jót neki. Másfelől nézve viszont a Szigeten - legyen akármilyen is a fellépők névsora- soha nem lehet unatkozni. Az idei programok között is van bőven miből válogatni, így összerakhatja magának mindenki azt a listát egy napra, de egy hétre is, amitől nagyon jól fogja érezni magát. Összegyűjtöttem, mik azok a dolgok, amiket idén tuti nem hagynék ki - és nem csak a koncertekről beszélek!

leningrad.jpg

Különlegességek a Nagyszínpadon

Idén olyan igazán tömegeket megmozgató nagy durranás valóban nincsen a fesztivál Nagyszínpadán - talán Pinket leszámítva. Viszont (itthon) kisebb, de erős közönséget pörgető, eredeti és fontos fellépő annál több. Szóval igen, lehet menni szépen Pinkre vagy Macklemore-ra, tuti nagy buli lesz (ezek garantálják), de én még szívesebben hallgatom Jamie Cullumot, a Mando Diaot, az Alt-J-t, PJ Harveyt, a The Killst, a Two Door Cinema Clubot vagy a Glass Animalst, mint az előbbieket. És persze a Kasabiant. Mert ez a kevés fasza gitárzenék egyike, ami ott van most a Nagyszínpadon és ők aztán jöhetnek felőlem minden évben is, még soha nem csalódtam bennük.

Fontos tényezők az A38-on

Az egykori Wanted majd Wan2 színpad utódjaként mér évek óta megjelenő és sokkal nagyobbra nőtt A38 sátor az egyik kedvenc helyszínem a Szigeten. Mindig itt a legváltozatosabb a program és érzékeny audiofil lelkemet rendre mindig meg is fogja valami az itteni fellépők közül. Persze utóbbival nem vagyok egyedül, így fel kell készülni, hogy a gigasátorban bizony tömeg lehet - de ez egy fesztivál kérem, túlélhető. 2017-ben leginkább a régi motoros GusGus vagy DJ Shadow mozgat, a még régebbi Bad Religion mellett, de Danny Brown, az Oh Wonder, a The Naked And Famous, Vince Staples, a Cahsmere Cat vagy az Interpol is legalább ilyen izgalmas.

Ereszd el a Világzenén

Aki felhőtlen hangulatra vágyik, vagy csak kifeküdne a dombra pár jó koncert alatt, az mindenképp menjen ki a Világzenei színpadhoz ezen a nyáron is. Minden évben van olyan haverom, aki megkérdőjelezi ennek a színpadnak még a létjogosultságát is, aztán csak ott vereti pár óra múlva Leningradon. A Világzenén nincsen semmi meglepő, vagy váratlan fordulat: ez a színpad a jól bevált előadókkal és formátummal dolgozik évről évre. Nem is kell piszkálni, ez a mostani dombos helyszín pedig szerintem az eddigi legjobb. Lesz idén is Roy Paci, vagy Goran Bregovic, PASO, vagy éppen az említett Leningrad, a koncertek után pedig kellemes balkán disko.

Csillámpor a Magicben

A Sziget egyik örök állócsillaga a Magic Mirror sátor. Itt rossz buliba még nem futottam bele. Tulajdonképpen kötelező is minden évben legalább egyszer itt befejezni az estét. Jók a fellépők és a show is, a party pedig legendás, főleg, ha a színpadra is feljutsz táncolni.

sziget_bestof2016_38.jpg

És ami a legfontosabb: merj eltévedni!

Igen, az ember kinézi magának a programokat, tervezgeti a koncerteket, aztán láss csodát, teljesen máshol köt ki, mint gondolta. Ez a Szigeten alap, és egyáltalán nem baj az, ha elcsábulunk. Annyi érdekes helybe, kocsmába, színpadba és emberbe lehet belefutni, hogy hagyni kell néha, hogy maguktól alakuljanak a dolgok. Legjobb koncertélményeim, spontán bulihuszárkodásaim származtak már ilyen apropóból, és például így szerettem meg anno a számomra addig ismeretlen GusGust, vagy lettem rajongója pár órára cseszlovák zenekaroknak. Az előbbiek miatt egyébként nem csak estére érdemes kiérni, hanem bőven napközben is végig kell sétálni az egész szigeten, és sorban betérni oda, ami éppen megtetszett - pénteken például én is megteszem!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

Nyitókép: saját, belső kép: Sziget.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr4512725550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.08. 19:29:14

Trendy fancy bebaszcsizós szigetelős

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2017.08.08. 21:25:18

Az hogy én megöregedtem, egy dolog, de hogy te is... baszkiiii!! ;)
süti beállítások módosítása