charivari

316 másodperc csend - Néma albummal gyűjtene pénzt a Vulfpeck

2014. március 21. - szabo.kata

A Vulfpeck nevű zenekar zseniális húzásnak gondolta, hogy egy olyan albumot tegyen fel a Spotify-ra, amiben 10 számon keresztül egyetlen hang sem szólal meg. A tagok Sleepify-ra keresztelték a lemezt, amivel pénzt akarnak gyűjteni következő turnéjukhoz. Az ötlet amúgy tényleg nem rossz.

A dolog úgy működik, hogy amikor egy felhasználó végighallgatja a Sleepify egyik "számát", 0,005 dollárt ad a zenekar turnéköltségeire. Ha 8 órán keresztül, rotációban nyomja mind 316 másodperc csendet, akkor máris 4 dollárral járult hozzá a nemes célhoz. A Vulfpeck nem csak azért találta ki ezt a hülyeséget, hogy legyen pénzük elmenni fellépni, hanem azért is, hogy a rajongóik teljesen ingyen mehessenek el koncertjeikre. Az album címe azt sugallja, hogy hallgassuk azt alvás közben, ahhoz ugyanis tökéletes, és nem is halunk bele, ha másnak ebből pénze lesz.

A Spotify annyival kommentálta az akciót, hogy felőlük ugyan csinálják, de ők inkább a Vulfpeck korábbi albumait ajánlanák, amik egyébként nem rosszak, de akkora felhajtást nem is lehetett volna velük csinálni, mint a csendes albummal.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr15872408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása