charivari

Amikor a szupermodellek videoklipekben virítanak

2014. augusztus 12. - szabo.kata

A szupermodellek nem csak a fotózásokat vagy a kifutókat tehetik vonzóbbá, hanem a videoklipeket is. A '80-as években már előfordultak híres modellek a videókban, aztán a '90-es években egyre népszerűbbé vált megjelenésük, míg most újra virágkorát éli az a trend, hogy a legmenőbb kifutómacskák és srácok pózoljanak a klipekben. Összegyűjtöttem a legérdekesebb és legismertebb modell szerepléseket, lesz, amin meglepődtök majd.

naomi.gif

George Michael - Freedom! '90

Modellek: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington és Cindy Crawford

Illik ezzel indítani a sort, hiszen a híres videóban a '90-es évek nagy modell-generációjának szinte minden tagja képviselteti magát. Szem nem marad szárazon, miközben George Michael levedli a Faith stílust.

George Michael - Too Funky

Modellek: Linda Evangelista, Nadja Auermann, Emma Sjöberg, Estelle Hallyday, Shana Zadrick, Tyra Banks, Beverly Peele és Emma Balfour 

És, ha az előző nem lett volna elég, akkor George Michael még egyszer 1992-ből, aki itt már tökéletesen kiélhette a szupermodell fétisét. A jellegzetes kifutós klipet ráadásul Thierry Mugler rendezte.

Billy Joel - Uptown Girl

Modell: Christie Brinkley

Kicsit visszamenve az időben, Billy Joel már 1986-ban is tudta, hogy jó dolog az, ha egy modell sétálgat a videójában pláne, ha az a felesége is, akihez az adott számot írta.

Duran Duran - Notorious

Modell: Christy Turlington

Christy Turlington mindössze 17 éves volt a Duran Duran klipjében, de azért fel lehet ismerni. Tulajdonképpen itt indult  be a karrierje.

Duran Duran - Girl Panic!

Modellek: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Eva Herzigova, Helena Christensen és Yasmin Le Bon

A Duran Duran aztán egy egészen kicsitvel később, 2011-ben visszatért a Freedom ihlette modellektől hemzsegő megoldáshoz. Nem tették rosszul, a Girl Panic! remek klip lett, amiben újra ott vannak a legnagyobbak.

Chris Isaak - Wicked Game

Modell: Helena Christensen

Ahogy Christy Turlingtont, úgy Helenát is azonnal megismerte a világ, miután vonaglott egy kicsit Chris Isaak ikonikus klipjében a tengerparton, sokak szerint túlságosan is szexisen. De, hát ez volt a lényeg, nem?!

Chris Isaak - Baby Did a Bad Bad Thing

Modell: Laetitia Casta

Az énekes egy későbbi klipjében már a francia szexistennő, Laetitia Casta fordult meg. Bár nem lett annyira sikeres, azért érdekes kísérlet volt.

Madonna - Justify My Love

Modell: Tony Ward

Nem csak a férfiak futtathatnak be azonban modelleket, hanem énekesnőknél is előfordul. Madonna például egykori szerelmét, Tony Wardot részesítette sokáig előnyben, aki egyébként Belinda Carlise vagy a Spice Girls klipjeiben is szerepelt és ma is az egyik legsikeresebb férfimodell és divat-polihisztor.

Jennifer Lopez - I'm Into You

Modell: William Levy

De J-Lo is szereti maga körül tudni a szép srácokat, így volt William Levy-vel is, aki modell-kötőjel-színész és meglehetősen jó teste van. Korábban a hasonlóan modell-színész-énekest, Eduardo Verasteguit szerette az Ain't it Funny-ban.

Jennifer Lopez - First Love

Modell: David Gandy

Lopez nem ábrándult ki a modellekből, legújabb fogása igazi nagyágyú. David Gandy-t a Dolce & Gabbana kifutójáról sikerült klipjébe csábítania.

Tina  Turner - Love Thing

Modell: Tyra Banks

Turner videójában a fiatal Tyra Banks kapott szerepet csupa leopárdban. Tipikus '90-es évekbeli darab, a fényektől kezdve a vágásig. Minden.

Michael Jackson - In the Closet

Modell: Naomi Campbell

Ha már a nagy popsztároknál tartunk, akkor Jacko sem bánta, ha a klipjeiben olykor egy-egy modell is látható. Naomi Campbellel például egészen hétköznapian enyeleg az In the Closet videójában.

Michael Jackson - Remember the Time

Modell: Iman

Itt pedig Eddie Murphy mellett Iman látható, aki valljuk be, sokkal jobban is néz ki, mint a színész.

David  Bowie - The Stars (Are Out Tonight)

Modellek: Andrej Pejic és Saskia De Brauw

Ha Imanról volt szó, akkor jöjjön a férje, Bowie is , akinek ebben a klipjében nem csak kiderül, hogy nem egy személy Tilda Swintonnal, hanem két mostanában nagyon felkapott modellel is játszik benne. A rendező Floria Sigismondi, azért ilyen nagyszerű az egész.

Woodkid - Iron

Modell: Agyness Deyn

Woodkid lenyűgöző klipjét a már önmagában is csodálatos Agyness teszi még tökéletesebbé. Nem is kell többet mondani.

Jay-Z - Change Clothes 

Modellek: Naomi Campbell, Jessica White és Liliana Dominguez

Természetesen a rapperek is kedvelik a modelleket, Jay-Z mindjárt hármat is elképzelt a Change Clothes klipjébe. Ahogy így elnézem, nem véletlenül.

Kanye West - Runaway

Modell: Selita Ebanks

A gyönyörű Selita törzsi díszben lejt végig a klipben...végül is majdnem olyan ez, mint egy Victoria's Secret bemutató... 

Pharrell feat. Kanye West - One

Modellek: Rosie Huntington-Whiteley, Selita Ebanks és Miranda Kerr

Selita Ebanks mellett itt még két szupermodellt kapnak a kedves nézők, egyre nagyobb a csillogás és a luxus!

Lenny Kravitz - If You Can't Say No

Modell: Milla Jovovich

Persze rockerek klipjeiben is feltűnnek híres modellek bőven. Kravitz lagymatag számában például éppen a gyönyörű Milla.

Jon Bon jovi - Please Come Home for Christmas

Modell: Cindy Crawford

Ebben a nyáltól túlcsorduló '97-es klipben pedig Jon Bon Jovi  Cindy Crawfordból smárolja ki a szuszt elég rendesen a karácsonyfa alatt. Pont mint egy Romana regény.

Fountains of Wayne - Stacy's Mom

Modell: Rachel Hunter

Rod Stewart egykori felesége, korának megfelelően, vérbeli MILFet alakít a klipben, aki minden kamaszfiú álmainak tárgya. A modell egyébként a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes években volt az általános imádat középpontjában.

Guns N' Roses - November Rain

Modell: Stephanie Seymour

Ki ne emlékezne erre a nagyon hosszú, nagyon drága és nagyon sokat emlegetett klipre, amiben a csodaszép Stephanie lesz a halott menyasszony. A modell egyébként botrányosan járt Axl Rose-zal és a Don't Cry klipjében is szerepelt.

White Stripes - I Just Don't Know What to Do With Myself

Modell: Kate Moss

Az elhíresült klipet Sofia Coppola rendezte és Kate Moss szerintem rettentően bénán vonaglik benne a rúdon és végtelenül unalmas az egész, mégis kitörölhetetlen a fejekből.

Elton John - Something About the Way You Look Tonight

Modellek: Kate Moss, Sophie Dahl

De Kate Moss volt például Elton John videóban is Sophie Dahl-lal kiegészülve. itt  legalább nem vonaglik úgy, mint az előbb.

Paul McCartney - Queenie Eye

Modell: Kate Moss

A végére hagytam ezt az ultimate legtöbb híres embert felvonultató klipet a jó öreg McCartney-tól, amiben szintén ott rázza azért a seggét Kate Moss is többek között Johnny Depp, Jeremy Irons, Jude Law, Meryl Streep és még sok-sok más mellett. És akkor el is jutottunk oda, hogy ennek a posztnak a második része a klipekben feltűnő színészekről fog szólni!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr526596589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása