charivari

Azonnal hallgatnám Harry Styles új albumát

2019. október 12. - szabo.kata

A One Direction legizgalmasabb figurája a semmiből dobbantott új számot Lights Up címmel, és mivel zsinórban tizedszer hallgatom, mióta rátaláltam, azonnal szeretnék egy albumot is mellé. Én bízom Harry Styles-ban, mert nagyon jó irányba indult 2017-ben, és egy ilyen indítás után nem okozhat csalódást.

ccelebritiesfotogu604_cruise-19-mens-tailoring_layout_sp_crop_300dpi_5.jpg

A fiúbanda-szenzáció One Direction Simon Cowell találmánya, ami pár év alatt hódította meg a tini szíveket, miután a 2010-es brit X-Faktorban megalakult. Hat évvel később fejezték be történetüket, majd az elég jó hangokkal megáldott srácok már szólóban szivárogtak a slágerlistákra. Zayn Malik, Niall Horan, Louis Tomlinson, Liam Payne és Harry Styles is olyan zenéket hozott ki, melyek egészen jót tettek a mai popzenének. Meglepő mi? Szerintem egyáltalán nem. Hiszen a zenekar olyan srácokból állt, akik önmagukban is elég tehetségesek, és ami fontosabb: egyéniségek voltak. Ugyan a One Directiont korábban elhagyó Zayn Malik ment először igazán nagyot, Harry Styles a Justin Timberlake a zenekarban, tőle várta mindenki leginkább, hogy önálló énekesként is megszólaljon.

Styles 2017-ben jött ki a Sign of the Times című balladával, ami a róla elnevezett albummal együtt szépen lerakta saját stílusának alapjait. Az új Harry úgy nézett ki, mint egy fiatal glam isten, miközben zenéjében keveredett a britpop, a rock és a soul. A kitartó 1D rajongók bizalmat szavaztak neki, de új követőket is szerzett. A Sign of the Times zseniális bemutatkozó volt: semmi köze a korábbi tinipophoz, felnőtt zene - emlékezetes, nagyívű, és nem akart az aktuális trendeknek megfelelni. Utóbbi talán a legfontosabb, hiszen míg a One Direction többi tagja ügyesen idomult a kortárs popzenéhez, Styles önmaga lett.

A semmiből október 11-én hirtelen kiadott Lights Up is ilyen. Még többet mesél Stylesról, levetkőzi a glam/britpop skatulyát és egy elképesztően légies, fesztelen, soul-lal átitatott élményt ad. Semmire nem hasonlít azokból a zenékből, amiket egész nyáron hallgattunk. És picit figyelve a szövegre sokan már azt találgatják, véletlen-e, hogy éppen a National Coming Out Day-re időzítették.

Nem tudom, Styles talán inkább a tinisztár kezdetektől köszön el vele végleg, vagy úgy egyáltalán arról beszél, hogy ki kell törni minden olyan helyzetből, ami korlátoz, ami bezár. De bármi is legyen mögötte, egy dal úgyis mindenkinek mást jelent. Nekem most például azt, hogy borzasztóan kíváncsi vagyok miatta az énekes új albumára. Azt már lehet róla tudni, hogy Rick Rubin Shangri-La stúdiójában vették fel, picit még inspirálódva Harry glamrock kedvenceiből, de már hangolódva Paul McCartney szólólemezeire és Bowie kései zeniére. Styles a lemezről a Rolling Stone-nak egyszerűen csak annyit mondott, hogy: “all about having sex and feeling sad.” Jöhetne minél hamarabb!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről! 

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr7615218314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2019.10.13. 06:49:08

A Sign of Times zene és a klipp is zseniális, évente többször megnézem, meghallgatom.

Az itt ajánlott új klipp és zene meg számomra csalódás.
Remélem lesz jobb is az albumon.

szabo.kata 2019.10.22. 21:10:09

@MACISAJT: ízlések és pofonok, én imádom :)
süti beállítások módosítása