charivari

A szíve mélyén minden nagy fehér cápa death metálos

2015. november 16. - szabo.kata

Sokféle megállapítás született már arról, hogy az egyes állatfajok hogyan reagálnak a zenére, mit szeretnek, és mitől rohannának inkább ki a világból. Persze azt nem igazán lehet mondani, hogy egy jószág imádja a Motörheadet, miközben a Modern Talkingtól frászt kap, inkább az változik, hogyan reagálnak egyes hanghullámokra, ütemekre. Nos, utóbb kiderült, hogy a nagy fehér cápák bizony a death metálért vannak odáig meg vissza. Ismereterjesztő "brit tudósok" rovatunk következik.

shhhark.jpg

Mondjuk az biztos, hogy egy nagy fehér cápához egyáltalán nem illene valami diszkózene, a death metal tökéletesen passzol a személyiségéhez. Ezek a cápák szuper-érzékenyek az erős, ütemes, alacsony frekvenciájú rezgésekre, melyek alapján azokat a halrajokat is becélozzák, melyekre vadásznak. Így egy jó dübörgő Cannibal Corpse himnusszal könnyen át lehet őket verni, hiszen tökéletesen lehet vele utánozni a halrajok rezgéseit.

Ezt tapasztalták a Discovery Channel filmesei is, akik a Shark Weekre készített Bride of Jaws című dokuhoz death metal dallamokkal próbálták a hajójukhoz édesgetni a környék legismertebb fehér cápáját. Ugyan a Joan of Shark nevű óriási cápa nem jelent meg, de helyette hamar ott termett két négy és fél méteres példány, és nem igazán akartak távozni.

Szóval, ha cápákat akartok csalogatni, használjatok egy vízalatti hangszórót és toljátok bele az óceánba a death metált, ahogyan a Discoverysek is tették. Bár állítólag az AC/DC is működik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr1008084664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása