charivari

Ezért kurvajó, hogy az AWS nyerte a Dalt

2018. február 25. - szabo.kata

Amiót az AWS igazán esélyes lett rá, hogy megnyerhesse a Dalt és ezzel megkapja a jogot arra, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon induljon hazai színekben, izgatottan figyeltem, hogy is végződik majd számukra a történet. Egyben azonban biztos voltam: ha bejutnak a legvégén a közönségszavazós körbe, akkor megnyerhetik. Ez mondjuk be is jött és írom rögtön, szerintem ez miért olyan kurvajó dolog - mellé pedig veryexkluzív képeket is kaptok arról, hogyan telt a srácok napja a tegnapi döntőben.

dsc_4809.jpg

Mert végre metál

Az egész dologban amúgy az Eurovízió a legkevésbé fontos, mert, hát hol jegyzik még ezt rajtunk kívül, de! Csak publicitás ez, és publicitás egy olyan stílusnak, ami sokkal izgalmasabb, mint bármelyik a versenyen megjelenő tucat-popdal. Még, ha a sok fanyalgó szerint az AWS csak tévémetál vagy popmetál - vagy tudom is én, minek mondják még - végre tökös zenével lép fel Magyarország ezen az így is csöpögős dolgon, amit Eurovíziós Dalfesztiválnak nevezünk.

dsc_4632.jpg

dsc_4665.jpg

Mert megmutatta, hol vannak a rajongók

Mert a metálban, meg úgy egyáltalán a roczenében ott vannak, és összetartóbbak, meg elkötelezettebbek, mint bárhol máshol. A yesyes-nek, vagy szegény Dánielfy Gergelynek nem tudom elképzelni, hogy létezzen egy épkézláb rajogója is. Király Viktornak persze van, de ők sem Belieberek, mint Justinnál, hogy igazi kis hadsereget képezzenek. Nem. Az AWS-nek viszont van rannak rajongói, és sokan vannak. Ahogyan amúgy a Leander Kills-nek is. Ha ők vannak a 4-ben, ők viszik el a pálmát, pont ezért. (Meg is szavazták nekik a legjpbb akusztikusságot, természetesen)

dsc_4697.jpg

dsc_4776.jpg

És mutatott egy fityiszt

Hiszen a közönség segítségével most egy olyan zenekar megy versenyezni, ami nincsen benne a pikszisben, nem MTVA konfekció, nem írt neki dalt Szabó Zé, nem olyan formák, akik minden évben itt próbálkoznak, nem is a verseny miatt alakutak meg hirtelen...és még a dalukat sem az Eurovízióra szánták eredetileg.

dsc_4694.jpg

dsc_4737.jpg

Mert nagyon szerethető összefogást hozott zenekaros körökben

Az egy dolog, hogy a rajongók összefogtak a zenekarért, hiszen ez természetes. De ugyanilyen természetes volt az is, ahogyan más zenekarok is összefogtak azért, hogy az AWS nyerjen. Egymást érték a buzdító Facebook posztok, a kieső Leander Kills is egyből szavazásra kérte a rajongóit. Aztán legalább ugyanennyien éltették a zenekart, amikor már kiderült, hogy mennek Lisszabonba - többek között egy Tankcsapda koncerten is, két szám között. Alább csak egy pár példa:

untitled_design.png 

Mert ezek jó srácok

És egyébként minden elfogultság nélkül, de: nyerjék meg!

dsc_4840.jpg

dsc_4863.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

Fotók: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr6113697342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jelena Bolcastler 2018.02.26. 19:31:59

Jó íràs, de van benne pàr elíràs. Nem kötözködésből szóltam. Mi is örülünk az AWS sikerének. :-)
süti beállítások módosítása