charivari

Rammstein dildót és Kiss koporsót tessék! - Fura zenekaros relikviák

2014. március 31. - szabo.kata

Zenekaros pólókból, kitűzőkből, bögrékből és más unalmas termékekből Dunát lehet rekeszteni, olykor azonban elkalandozik a zenészek és az élelmes kereskedők fantáziája is, amikor rajongói kegytárgyakról van szó. Azt mondjuk nem tudom, mi vesz rá valakit arra, hogy Kiss koporsót vagy a Rammstein dildo-szettet vásároljon, de valószínűleg elég sokat nyom a latba az a lehetetlenség faktor, ami az igazán különc merch cuccokat jellemzi. Nézzük a zenetörténet néhány legfurább árukapcsolását.

Induljon a sor két olyan termékcsoporttal, melyek a legtöbb ajándéktárgy-repertoárban megtalálhatóak, de azért már nem a tipikus relikviák közé tartoznak.

Óvszerek

achtung baby condom.jpg

Nemrég a Daft Punk promóciós Get Lucky óvszereitől volt hangos a média, pedig egyáltalán nem ők az elsők, akik ilyen cuccot piacra dobtak. A U2 például már a Zoo TV Tour alatt árult Achtung Baby óvszereket, melyeket máig lehet venni néha Ebay-en, bár a szavatosságuk már nem igazán garantált. Ugyanakkor a brit JLS fiúbanda vagy a Placebo és a Slayer neve alatt is jött már ki óvszer, a sort pedig sokáig folytathatnám.

Italok

motorhead_vodka_splash_lowres.jpg

A másik napjainkban igen népszerű relikvia az előadók nevével fémjelzett ital. Ez lehet a bortól kezdve, a sörön át, a whiskey-ig, szinte bármi, és szinte minden sztárnak van is legalább egyféle belőle. Az Iron Maiden sör, a Trooper például egészen finom, a koporsóba rejtett Slayer bor mutatós, a Motörheadnek pedig van vodkája, bora vagy söre is egyszerre, mindegyik elképesztően menő. Ami kevésbé menő, az például Manson egykori Eat Me, Drink Me nevű energiaitala, amit a hasonló című album mellé hozott ki. Itthon is egyre többen gondolják szükségesnek az alkoholárusítást, rendelkezik pálinkával a Tankcsapda vagy a Magna Cum Laude is, de Mága Zoltán nevével is jött már ki bor, csak minek.

És most jöjjenek a kicsit húzósabb termékek.

Rammstein dildo szett

rammsteindildobox.jpg

Kevesen büszkélkedhetnek ennél faszább merch cuccal, az biztos. A Rammstein marketingesei frappáns ötletnek gondolták a Liebe Ist Für Alle című album exkluzív kiadását egy olyan szettel kiegészíteni, ami a tagok péniszéről mintázott rózsaszín vibrátorokból és pár bónusz szexuális kiegészítőből áll. Az ötlet egyébként tényleg remek, a fogadtatással volt csak annyi baj, hogy a vásárlók nem találták elég nagynak a méreteket. Kivétel ez alól a Till Lindemann pöcse által ihletett darab, az ellen senkinek egy rossz szava nem volt.

Smokey Robinson mikrós kajái

ChickenGumboBoxFront.jpg

Smokey Robinson hatalmas motown sztár, elképesztő előadó, és mint utóbb kiderült, az egyszerűen elkészíthető, egyszemélyes kaják nagy tisztelője. 2004-ben a Food for the Spirit című gospel albuma mellé kihozta saját mikrózható kaja termékcsaládját, The Soul is in the Bowl néven. Megvan, hogy ez a párosítás így étel a léleknek és a testnek is, de hát, na, már az elnevezés is fáj.

2 Chainz szakácskönyve

2-chainz-cookbook-album.jpg

A rapper tavaly mutatta be B.O.A.T.S. II: Me Time című albumát, amihez tervezett egy exkluzív szakácskönyvet is, ugyanis imád enni. A #Mealtime című könyv hip-hop zsargonban mondja el, hogyan kell finom és egészséges ételeket készíteni, amitől kifejezetten vicces lesz a koncepció. A recepteket amúgy Chef Aleem állította össze, aki elég jó, ahhoz, hogy ne csalódjon bennük a vásárló. Egy kis ízelítő a leírásokból:

  1. "Put on your Versace apron."
  2. "If wearing a four-finger ring, carefully place it on a side table before starting to cook."
  3. "Position yourself in a room surrounded by a handful of TVs playing 'Sports Center' with the sound off."

Kiss koporsó

kisscasket.jpg

Elég valószínű, hogy a Kiss-nek van a világon a legtöbb különböző terméke, de tényleg, még kiss-es Hello Kitty is létezik. Viszont az utóbbinál is furább a Kiss koporsó, amit kétféle mintával lehet kérni a hivatalos shop-ban és 3299 dollárt kóstál. Vajon vannak emberek, akik beleírják a végrendeletükbe, hogy ebben temessék el őket?

Ok Go autóillatosító

okgofresh.jpg

Rengeteg zenésznek van saját parfümje, de senki nem gondolt eddig az autók illatosítására. Eddig. Az Ok Go ugyanis készíttetett saját wunderbaumot. Minden taghoz más aroma tartozik és állítólag egészen kellemesek. Mindössze 10 dollárért bárki vehet egy csomaggal.

Metallica Monopoly

Metallica_mn_pr_print.jpg

A klasszikus társasnak elkészült a Metallica verziója is, amiben a játékosok a zenekar történetének fontos pontjain mehetnek végig a leírás szerint. Gondolom van olyan mező, hogy "most jól beperelted a Napstert, kimaradsz egy körből" vagy "Larsnak új jacuzzi kel, fizess sokezer dollárt". A Metallica Monopoly hivatalos cucc, 42,99 dollárért lehet rajta röhögni.

Weezer Snuggie

A Weezer tagjai nagyon szerethetnek takaróban a kanapén hesszelni, ezért egy olyan "ruhadarabot" dobtak piacra még 2009-ben, ami tulajdonképpen egy takaró, aminek karja is van. Ilyen terméket inkább a teleshopban látni, mint egy zenekar boltjában, mégis nagyon sikeres lett, hasznosabbnak ítélték a kritikusok is, mint a zenekar akkori Raditude albumát...

Deadmau5 fejhallgatója cicáknak

catheadphones.jpg

Deadmau5 imádja Professor Meowingtons nevű cicáját, akit az internet is eléggé kedvel, ezért a Sol Republic-kal közösen gyártottak egy olyan mini fejhallgatót, amit a macska fejére terveztek. A Sol Republic x Meowingtons fejhallgatóból összesen 10 darab készült, és egyenként 1000 dollárért árulták őket 2012-ben, a bevétel pedig amerikai állatvédő szervezeteknek ment. Szóval a projekt nem volt akkora őrültség, mint ahogyan az elsőre látszik. A fejhallgató emberi méretű testvére egyébként most is létezik.

Alice Cooper szempillaspirál

whiplash.jpg

Alice Cooper még 1973-ban reklámozta saját Whiplash nevű szempillaspirálját, amit férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlott. Cooper ennél testhezállóbb terméket nem is találhatott volna, olyan ez, mintha Robert Smith hivatalosan reklámozná kedvenc Ruby Woo mevű MAC rúzsát. A szempillaspirából nemrég 1825 dollárért kelt el egy fennmaradt példány az Ebay-en, akkora ritkaság.

Tenacious D gecitörlő kendő

tendcumrag.jpg

Igen, jól olvastátok, ez itt nem egy kis babatörölköző vagy valami apró szőnyeg, ó nem. Ez a dolog talán bizarrabb mint a Rammstein dildók, de a Tenacious D-től talán nem is számíthattunk másra. Ez itt kérem egy gecitörlő kendő, amit 12 dollárért lehet megvásárolni pontosan. Minden háztartásban nélkülözhetetlen.

 

Kimeríthetetlen a téma, van kedvencetek ami itt nem szerepel?

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr1005883405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása