charivari

Mi legyen nálad egy fesztiválon? Ezek!

2014. július 01. - szabo.kata

Annyi bugyuta, de szupernek kikiáltott írást láttam a napokban arról, hogy mit kell feltétlenül magaddal vinned a fesztivál-pakkban, hogy bár ez egy zenei blog, muszáj megnyilatkoznom róla. Mert az okosan összeállított alapfelszerelés sokat segíthet abban, hogy az ember tényleg élvezni tudja a koncerteket és a bulikat. Nem akarom Capatain Obvious-ként századszorra is leírni azt, hogy mik azok a cuccok, amiket jó, ha elcsomagolsz, mert úgy gondolom, talán a tusfürdőt, a törcsit vagy a váltásruhát senki nem hagyja otthon (ráadásul már kuponos oldalon is lehet fesztiválcsomagot rendelni, Jézusom). Inkább összeírtam pár jótanácsot és fontos holmit, amelyek hiánya sokat ronthat a komfortérzeten és amelyek megléte könnyen kihúzhat a bajból, akár egy napra mész fesztiválozni, akár végig maradsz sátorban, hostelben vagy bárhol máshol.

festcucc.jpg

Meleg ruha

Teljesen egyértelműnek tűnik, mégis a legtöbb fesztiválozó ezt hagyja ki a táskából, mert túl sok helyet foglal és úgyse fogja érezni, ha fázik. Mindkettő igaz, de az utóbbival jól meg lehet szívni. Hiába van nyár, sokszor az esték hűvösek, pláne a szabad ég alatt, és ha még jön egy kellemes eső is, akkor jöhet egy jó tüdőgyula is. Én ezért azt mondom, legalább egy kapucnis pulcsi legyen nálatok, ha már dzsekivel nem szenvednétek, valamint egy hosszú farmer is kerüljön a csomagba. Általában ajánlott a réteges öltözködés, amire különösen érdemes figyelnie annak, aki egyetlen napra megy. Csajoknak egyébként jó joker ruhadarab ilyenkor a cicanadrág is.

Kényelmes cuccok

De tényleg, mert egy olyan cuccban, ami kurva menő, de csak feszengtek benne egész nap, nem fogjátok magatokat jól érezni. Lehet divatolni kényelmesen is és a lányoknak hasznos a béna magassarkú vagy a kellemetlen tapadós csöcskidobós felső helyett inkább kiegészítőkkel feldobniuk a megjelenést. Jöhetnek a fürdőruha felsők, a kalapok és napszemüvegek hada. Egyébként is jobban néz ki az, aki jól is érzi magát, és aki mondjuk nem üt el teljesen a fesztiváltól, emlékezzünk csak Rubint Réka szigetes látogatására. Na az a tökéletes ellenpélda.

A tökéletes fesztiválcipő

Olyan, amit nem sajnáltok, és ami mondjuk kibír akár egy hetet is a lábatokon és a lábatok is kibírja benne és nem mellesleg még jól is néz ki. Nekem vannak erre bejáratott darabok, főleg Converse-ek, amik közül választhatok, akár esik, akár meleg van. Ne most kezdjetek el egy újabb párt tesztelni, az csak fájni fog nektek is és a cipőnek is. A strandpapucs nappal oké, de az esti koncerteknél már nem túl hatékony, meg mondjuk baromira veszélyes is. A gumicsizmát pedig jó lenne, ha már elfelejtenénk végre. Oké, ha például sártengerré változik a fesztivál akkor hasznos, de egyébként kényelmetlen, meleg, és amit kibír, azt azért egy jobb cipő is kibírja.

shoes.jpg

Egy elsősegély csomag mindig hasznos

A fesztiválokon az elsősegély sátorban mindig lehet kérni megfelelő dolgokat vágásra, horzsolásra, fejfájásra, hányásra, de azért nem árt, ha ezek kéznél is vannak. Vehettek előre összerakott mini elsősegély csomagokat, főleg, ha végig ott lesztek. Ezekben benne van minden alap dolog, és gyakorlatilag bármilyen nagyobb áruházban, sportboltban beszerezhetőek. De ha ez nem is kell, akkor is legyen nálatok például ragtapasz meg fájdalomcsillapító és pár gyógyszer, krém olyan bajokra, ami gyakran előfordul nálatok. Ha a nélkülözhetetlen hajvasaló meg a szakállvágó befér, akkor ezeknek is legyen hely.

Nedves törlőkendő, folyékony kézfertőtlenítő, naptej, óvszer

A zsepi sosem marad ki a pakkból, de annál még jobban tudja növelni, főleg a lányok komfortérzetét, pláne egy hosszú fesztiválnapon a nedves törlőkendő. Ez a Toi Toi-ban is jól jön, de arclemosónak is alkalmas, kicsi csomagban kapható, elfér. Ugyanakkor baromi hasznos a mini kiszerelésben kapható folyékony fertőtlenítő, amit gyakran osztogatnak is a fesztiválok területén. Nem mindig lehet kezet mosni, amikor arra lenne szükség, ez megoldja. A naptej pedig egy olyan alap dolog, amiről sokan megfeledkeznek, aztán rákvörösen mennek haza. Aki egész nap kint csapatja, mindenképp használja, mert senki nincsen azbesztből. Az óvszerről meg had ne kelljen mesélnem, aki gondol magára és a másikra is,  annál lesz egy csomag, amit ha olyan a helyzet, akkor remélhetőleg használ is. Peace, love, unity.

festkit.jpg

Vésztöltő

Van, aki szerint mobilt nem is kell vinni, mert úgyis elveszik, de ha a fesztiválozó maga nem akar elveszni, akkor azért hasznos. Ha el akarjátok kerülni az állandó lemerülést, vihettek egy régi Nokiát is, ami kibír 5 napot, vagy tölthettek a fesztivál területén is rendszeresen, de kiváló megoldás egy vésztöltő beújítása is. Ezekből létezik sokféle méret és energiatartalmú változat, csak körül kell kicsit nézni. Amúgy a mindenféle appokat, térképeket és guide-okat jó előre letölteni a telefonra, hogy mindig elérhető legyen, hátha nincsen se wifi, se mobilnet.

Füldugó

Ez egyrészt megvéd a halláskárosodástól, másrészt nagyon jól jön annak, aki csak csendben bír jól aludni. Mert egy fesztiválon reggel 6-kor is zaj van, pláne amikor ügyesen odasátraztok a party aréna mellé. A zsebben is jut neki hely, kár lenne otthon hagyni.

Sporttáska helyett hátizsák

Főleg, amikor a sátraztok. Mert a legtöbb fesztivál nem a pályaudvar mellett van, a sporttáskákat vagy ne adj Isten gurulós bőröndöket pedig igazi kínszenvedés odacipelni a helyszínre, pláne 30 fokban. Egy megfelelő méretű hátizsák jó barátotok lesz sokáig.

festivalpakk.jpg

Víz, víz, víz

Na ez az, amit nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy: mindig legyen nálatok víz, legalább egy fél literes palackban. Dehidratáltan nem sokáig lehet életben maradni, pláne nem aktívan, az alkohol meg finoman szólva sem pótolja a kellő folyadékot, hiába isztok belőle rengeteget.

Pénz, pénz, pénz

Mert pénzzel majdnem mindent meg lehet oldani, és az itt felsoroltakat szükség szerint tudjátok vele pótolni. Nem szabad kizárólag bankkártyára hagyatkozni, meg a fesztiválkártyákra, kell egy tartalék készpénz is a csomagba, sose lehet tudni.

Nirvana pólót ne.

Lányok. Nem kell minden hülyeségnek bedőlni, amit a divatmagazinok ajánlanak fesztiválszerkó címén. Egyrészt korábban már beszéltem a kényelemről, szóval azért, másrészt pedig baszki, ez itt nem a Coachella, és ha mindenki úgy öltözne föl, ahogyan a magazinokban leírják, hogy a Coachella alapján hogyan kell, csupa ugyanolyan ember mászkálna a fesztiválokon, béna virágfüzérekkel és Lennon szemüveggel (bár vélhetően így is fog). Szóval legyetek valahogy kicsit egyediek és tényleg ne vegyetek fel Nirvana pólót, mert az nem menő, hiába akarja a H&M, hogy az legyen. És ha nem akartok bokát törni, akkor a platform talpú tornacipőket is jobb hanyagolni. Meg azért is, mert mondjuk rondák. Hogy szerintem mi a tökéletes fesztivál öltözék? Atléta, rajta valami laza póló, pulcsi átdobva a háton, rövidnaci vagy farmer, tornacipő és egy táska, amiben benne van minden, ami kell, de kényelmesen fityeg a vállamon egész nap. Így.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr466463601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.07.02. 09:34:53

minden csaj ugyanúgy fog kinézni, ahogy az utóbbi évkeben mindig sikerült összeöltözni a sok kis egyéniségnek. trikó (mondjuk jack daniels vagy vmi hasonló), farmer picsagatya kilógó zsebekkel és seggel, converse, rayban

Gombperec hídlakó 2014.07.02. 11:55:35

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Jaja, azt én is észrevettem, hogy a tipikus "én k*rvanagy egyéniség vagyok" típusú emberek mindig úgy néznek ki, mintha klónozták volna őket...
Senki nincs messzebb az egyéniség fogalmától, mint ők.

Milkykee 2014.07.02. 15:03:40

Egyetértek, sokat hasznalt tornacipő, farmer, trikó, nálam a pulcsit kivaltja az osszecsomagolhato esőkabát, ami befer a táskába, a kezfertotlenito helyett kis spray uvegben rendes orvosi borfertotlenito. Ja és kulon gyujtemenyem van az ingyen kapott muanyag napszemuvegekbol, teljesen megfelel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.02. 15:18:32

tegnap is volt egy ilyen poszt valahol, oda is azt írtam, hogy akinek ezeket el kell mondani az inkább ne menjen fesztiválra.

agika88 2014.07.02. 18:53:01

@doggfather: El se tudod képzelni, mennyi minden bír otthon maradni, ha az ember kicsit feledékeny.
Én mondjuk a jó előre megírt listára esküszöm, akkor semmi nem fog hiányozni...

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.07.02. 19:00:46

@agika88: ruhán és pénzen kívül mi a franc kell egy fesztiválra?

agika88 2014.07.02. 20:21:00

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: az igényesebbeknek nem árt még pár dolog. vagy akkor te kimész első nap, és úgy ahogy bementél, hazamész 4 nap múlva koszosan, büdösen, és gondolom egy fa tövében alszol éjszaka... vagy még esetleg a sátrat is ott kívánod megvenni a pénzedből, vagy ha hűvös van, veszel vkitől egy pulcsit? nem értelek... :D

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2014.07.02. 20:38:23

@agika88: értelmezz kis szívem, ki mondta hogy 1 db ruha? sátorhoz már öreg vagyok
nyilván sarkítottam, kell tusfürdő meg még pár apróság, de ezért listát készíteni? :D

agika88 2014.07.02. 21:11:57

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: pfff. alacsonyítsál csak le a "kis szívemezéssel". ügyes vagy. ha én listát írok, neked az nem fáj. viszont én tuti nem hagyok otthon semmit egy kirándulásra vagy fesztiválra készülve sem. feszíts meg, mert precíz vagyok... ;)
ennyi voltam. off.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.03. 08:15:19

@agika88: akkor még egyszer, ha nem tudsz elmenni egy fesztiválra saját kútfőből akkor még nem kell menni és kész. ;)

ivvi 2018.12.17. 00:05:03

Most találtam ezt a blogot és 2014 óta senki se szólt hozzá de azért leírom, hogy agika88 véleményét osztom, és azokat akik a kevés cuccal és cuccnélküliséggel illetve automatikus cuccolással fényezik magukat, szerintem pont azok ne menjenek a fesztiválra, legalább kevesebb lesz a zord alak
süti beállítások módosítása