charivari

De mi az isten az a Budapest? - Gyerekek fejtik meg George Ezra dalát

2015. március 19. - szabo.kata

George Ezra Budapest című számát valamiért nagyon a magunkénak érezzük, pedig még az énekes bevallása szerint sincsen sok köze a dalnak a magyar fővároshoz. Egyszerűen jól hangzott, ennyi. Talán éppen ezért nem értik ezek a gyerekek sem  a következő videóban, hogy mégis mi az isten az a Budapest, no meg az se jön le nekik, miről szól a dal egyáltalán. Gyerekszáj George Ezra dalával - hipercukiság!

budapestezra.jpg

Brooklyni iskolásokat kértek meg arra, hogy különböző kérdésekre válaszoljanak a Budapest című dallal kapcsolatban. A legviccesebb része az egésznek talán pont az, amikor azt próbálják a srácok megfejteni, mi az a 'Budapest' és nyilván lövésük sincsen arról, hogy ez egy város. Helyette elképzelik valami bulinak, vagy éppen vallásnak. Egy kislány kapizsgálja a lényeget, de a várost nem is olyan meglepő módon az éhséggel hozza össze.

A többi kérdés az előzőhöz képest nem hoz újat ebben a műfajban, de a válaszok irtó aranyosak, főleg amikben azt magyarázzák a kölykök, miről is szól ez a dal, vagy megpróbálják együtt énekelni Ezrával. A csattanó pedig a végén van, ahol _SPOILER_ kiderül, hogy az egyik leányzó magyar és jól helyretesz minden tévedést hazánkkal kapcsolatban. Imádom.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr397285169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.03.21. 08:12:40

"Egy kislány kapizsgálja a lényeget, de a várost nem is olyan meglepő módon az éhséggel hozza össze."

Na ja, Bp-re az a jellemző, hogy éheznek. Gondolom, ez azóta van mióta Demszky el lett zavarva és akik igazán nagyon-nagyon szenvednek, azok a Szt. István tér körül laknak.

Buzogány András 2015.03.21. 19:50:44

@♔bаtyu♔: Így van, szegény Bakácsot is az éhínség vitte rá a szalámilopásra...

Terézágyú 2015.03.25. 16:59:21

@Buzogány András:
Meg a szőkeciklont a kiflicsücsökre...
süti beállítások módosítása