charivari

Laknál ott, ahol Kurt és Courtney?

2015. április 27. - szabo.kata

Ha valaki pár nap vagy akár hét erejéig ki szeretné próbálni, milyen egy olyan házban lakni, ahol egykor Kurt Cobain és Courtney Love is lakott, elég, ha a zsebébe nyúl egy kicsit és megteheti. Az Airbnb Los Angeles-i kiadó lakásai böngészve ugyanis könnyedén belefuthat abba az apartmanba, ahol a pár élt 1991-ben és 1992-ben.

courtney-kurt-courtney-love-1014915_1024_768.jpg

Ha valaki véletlen nem tudná, az Airbnb egy nagyszerű közösségi lakás/szobakölcsönző oldal, amin keresztül a világ szinte bármely táján megszállhatunk úgy, hogy helyiektől bérlünk szállást. Ma már nem csak az olcsóság, hanem a különlegességek miatt is keresgélnek itt az emberek, melyekből van is bőven, szóval nem olyan meglepő, hogy akár abban a házban is megszállhatunk, ahol Kurt Cobain éldegélt Courtney Love-val. 

bedroom-kurt-cobain-airbn4.jpg

A Los Angeles-i Fairfax városrészben található apartmanban a híres házaspár akkor lakott, amikor kapcsolatuk és a Nirvana is a csúcson volt, és szerencsére semmi köze Kurt '94-es halálához, hiszen az már egészen máshol történt. A páros az elbeszélések szerint imádta a lakást, ami sok ihletet adott nekik, Kurt egy csomó dalt írt itt, de sok festményt is összehozott a falak között, Courtney eközben pedig Francis Bean Cobainnel volt terhes.

bedroom-kurt-cobain-airbn5.jpg

A lakás jelenlegi bérlője, Brandon Kleinman 2011 óta él itt,  és sokszor kiadta már érdeklődőknek az apartmant az Airbnbn keresztül. A főbérlője csak akkor árulta el neki, kik is laktak benne egykor, amikor már aláírta a bérleti szerződést, ugyanis korábban sokszor megjárta már fura alakokkal, amikor híres múltjával együtt hirdette a házat. Kleinman azt mondja, évente párszor kiveszik az éjszakánként 150-250 dollárt, hetente pedig 1140 dollárt kóstáló kecót.

bedroom-kurt-cobain-airbnb.jpg

Az apartmanról tavaly már kerültek elő képek, közvetlen azután, hogy Kurt és Courtney elköltözött onnan. A lakás akkor rémes állapotban volt, mindent szemét borított, és graffitik díszítették a leglehetetlenebb helyeket is, melyek közül pár még most is megvan. A pár állítólag azért ment el innen, mert szivárgott a kád, ahol Kurt a festményeit és a hangszereit tartotta (???) és ahol a legenda szerint a Heart Shaped Boxot is megírta. A szivárgás tönkretette a gyönyörű fapadlót is az előtérben, amit nem lehetett rendbe hozni. Ettől függetlenül Kleinman már felújítva vette át, majd költött még egy jókora összeget arra, hogy olyanná tegye, ahogyan most kinéz.

kurtapartman.jpg

bedroom-kurt-cobain-airbn3.jpg

Ilyen volt a lakás, miután Cobainék kiköltöztek

Aki egyszer megszállna itt, csak böngéssze az Airbnb Los Angeles-i kínálatát, ha éppen kiadó a hely, meg fogja találni!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr277404392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása