charivari

5 friss magyar klip, amit jó nézni

2015. november 29. - szabo.kata

Jó magyar klipek mindig is voltak, csak nem feltétlen azokat kellett nézni, amik mondjuk a tévében is teret kaptak, sőt. Elképesztően sok kreatív ember szaladgál ebben az országban, szóval bőven volt rá esély, hogy közülük egy-kettőnek zenés videókhoz is köze legyen. Az utóbbi pár hét termése viszont olyan különösen erős volt több szempontból és stílusban is, hogy ki kellett ragadnom 5 olyan videót, amelyek bár gyakorlatilag teljesen különböznek, mégis nagyon menők és magyarok.

csapda.jpg

Csaknekedkislány - Tihany

Pár napja a magyar internet zenebuzi és enyhén hipszter része ettől a kliptől van elájulva, mondjuk nem is véletlenül. Hiszen annyi ötlet, logika és baromi frappáns megoldás van benne, hogy ez tényleg olyan, amit jó nézni és csak örülni tudok neki, hogy itthon csinálták. Mert simán készülhetett volna bárhol. A rendező, Fatér Ambrus, valamint a vágó, Szabó Tamás és az operatőr Noszoli Ákos nagyszerű munkát végeztek, az pedig külön csodás, hogy a zenekar a táncolós nagyjelentbe is belement.

Ivan & The Parazol - Cold & Deep

Hasonlóan az előző videóhoz, ebben is az ötletessége fogott meg és a tökéletes komponálás, amivel egymás után következnek az egyes jelenetek: Damokos Attila rendező dobókockaszerűen dobálja a kamerát körbe a stúdióban. Persze a megvalósítás és a megjelenítés már teljesen más, mint a Tihany esetében. Ivánék mintha éppen a Ki Mit Tudban indulnának, közben pedig nyilván nagyon mai az egész, ez a kettősség pedig a zenekart is jócskán jellemzi, úgyhogy még a személyigéükhöz is passzol.

Blahalouisiana - Máshol várnak

Már  csak a helyszínválasztás miatt is kellemesen retró hangulata van a Blahalouisiana új klipjének, akiktől már megszokhattuk a hasonlóan izgalmas videókat. Az alapvetően vicces összkép mellett a klip igazi kuriózuma az, hogy Kovács Katit, Somló Tamást és Solti Jánost is sikerült megnyerni ahhoz, hogy a világ egyik legbénább bulijában mulassanak önfeledten. Rónai Domonkos rendezése zseni, simán sokszor újranézős.

Fish! - Gyújtsuk fel!

Alapvetően szeretem az összegzős koncert vagy fesztiválvideókat, melyekben a zenekarok összeszedik a haverokat meg a rajongókat is és egy kedves, meg marhulós valami jön ki a témából. A Fish! klipje hozza ezt a hangulatot és még rátesz egy olyan pluszt, hogy az egész videót képekből gyúrták össze. Ettől persze elsőre olyan lehet, mintha akadna a YouTube, de ez ne tévesszem meg senkit, pöpec kis munka ez és minden a koncepció része.

Tankcsapda - Koponyák és csontvázak

Nagyon jót tett a Tankcsapdának, hogy Farkas Zoli is énekel a számban, a klipnek meg az, hogy előszedték a Szarvasvadászt, rendezőnek pedig jött Pásztor 'Alvin' István, akinek az utóbbi ötlet kipattant a fejéből. Dühös, nyers és tényleg olyan kemény, amit hallani akartam, na meg látni. Nekem az egyik legkellemesebb zenei meglepetés volt idén.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr708123524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

we dont want arabs here..So what 2015.11.30. 11:23:00

Az Ivan and the Parazol kellemes meglepetés. Van benne potenciál, de a The Cult hatásokat minimalizálni kellene..mert képet nem nézve majdnem Cult volt.. A többi..hm erőtlen próbálkozás, beleértve a debreceni rocksztárokat is.
süti beállítások módosítása