charivari

Hollywood csodás női Annie Leibovitz fotóin

2016. február 01. - szabo.kata

A Vanity Fair februári filmes különszámában idén a nőket állította a középpontba. Olyan nagyszerű, erős nőket, akik ismét a díjátadók főszereplői is lettek ebben a szezonban, a fiatal tehetségektől kezdve az elismert dívákig. A lap 13 választottjáról pedig nem más készített fotókat, mint Annie Leibovitz, aki ismét nagyon értette a dolgát.

final-hollywood-portfolio-2016-vf-cover-annie-leibovitz-jennifer-lawrence-viola-davis-jane-fonda_1.jpg

Ahogyan a W magazin, úgy a Vanity Fair is elkészítette filmes különszámát, a híres Holywood Portfoliót, címlapján idén kizárólag a nőkre koncentrálva. Összegyűjtötték azokat a színésznőket, akik igazán emlékezeteset vagy kiemelkedőt alkottak 2015-ben, és megfejelték az egészet Annie Leibovitz nagyszerű borítóképével. És az azt követő fotósorozattal - hiszen a 13 színésznőről külön portrék is készültek a lap belső oldalaira.

A képek hangulata erős és nagyon határozott, de a ruhák és a mozdulatok mégis ott hordozzák bennük a nőiességet, és a kitalált kompozíciók nagyon illenek az egyes színésznők személyiségéhez. Persze Annie Leibovitzról beszélünk, úgyhogy ezen meg sem kell lepődni. Nagyszerűen ért a hírességekhez, különösen a híres nőkhöz, így minden fotóalanyából a legjobbat hozta ki. És bár van az egészben egy rakat színpadiasság, ami Leibovitznál mindig megjelenik, azért bőven elég nyersek maradnak a képek ahhoz, hogy szeretni tudjam őket és szereplőiket. Ettől működik. Nekem egyedül Charlotte Rampling fotója ijesztő egy kicsit, és nagyon hiányzik a felsorolásból Kate Winslet.

A Vanity Fair februári számában mindegyik színésznőről olvashattok bővebben itt, alább pedig végigpörgethetitek a fotókat szépen - Ünnepeljük most egy kicsit velük ezeket a zseniális színésznőket!

b-hollywood-portfolio-2016-jennifer-lawrence-jane-fonda.jpg

Jennifer Lawrence és Jane Fonda

b-hollywood-portfolio-2016-viola-davis.jpg

Viola Davis

gugu-vf.jpg

Gugu Mbatha-Raw

hollywood-portfolio-2016-annie-leibovitz-01.jpg

Cate Blanchett

jlaw-vanity.jpg

Jennifer Lawrence

keaton-vf.jpg

Diane Keaton

lupita.jpg

Lupita Nyong'O

mirren-vf.jpg

Helen Mirren

ramplin-vf.jpg

Charlotte Rampling

vikander-vf.jpg

Alicia Vikander

vikander.jpg

Brie Larson

weisz-vf.jpg

Rachel Weisz

soarsie-vf_1.jpg

Saoirse Ronan

hollywood-portfolio-2016-annie-leibovitz-04.jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr718209024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calvin&hobbes 2016.02.02. 09:15:10

Klassz kepek,... ... Es bar nagyon tetszik a kep Diane Keatonrol meg a gunyaja meg ugy az egesz a csoportkepen szerintem azert nagyon kilep... Olyan mintha lecsuszott volna a csoport keretrol... :(

Írdésmond 2016.02.02. 10:27:46

@calvin&hobbes: elég szerencsétlen rajta ez a cucc, pedig nekem is ő a kedvencem.

Pancsuri 2016.02.02. 10:30:56

miééééért? miért gondolja Hollywood legmenőbb celebfotósa, hogy attól, hogy morcosan néz egy színésznő, érdekes/hiteles lesz??? mi ez az erőltetett, "nézz szúrósan" tekintetláncolat? szerintem inkább az lenne a lényeg, hogy ma már feminim szerepek is lehetnek kasszasikerek... akkor minek ez a terminátor hangulat? egy szakmabeli igazán felvilágosíthatna, komolyan érdekel, ki és miért gondolja ezt profinak. (Diane Keatonról nem is beszélve, ő miért kapott más instrukciót?)

meggymárka 2016.02.02. 10:56:42

Szerintem nem jó képek. Tényleg halál uncsi. Helen Mirren mint egy gutaütött nagynéni, szegény Charlotte Rampling pedig épp mammográfiára vár. A fiatal színésznők meg mind ugyanolyanok, Alicia Vikandert meg Brie Larsont egyáltalán nem lehet megkülönböztetni. Diane Keaton úgy néz ki, mint a boldogult '90-es években a 4 non blondes énekesnője.

calvin&hobbes 2016.02.02. 11:32:41

@Írdésmond: na jo nekem izlessantasagom van, mert nekem pont az tetszik benne, hogy nagyon hobokas :D kicsit olyan mint a gonosz Loveless a wild wild westbol csak nincs kerekesszeke meg szakalla/vagy Willie Wonka.... viszont ahogy odatette, a sarokba a fotos valahogy nem jo... az osszes no kozott van valamilyen kapcsolat - vagy egymas fele fordulnak, vagy erintik egymast stb... o meg mintha buntiben lenne, mindenki elfordul tole es meg kapcsolat sincs a tobbiekkel :S

Binglof 2016.02.02. 12:25:55

Esküszöm a Jane Fondát még mindig megcsinálnám. Basszus, legalább 75 éves.

Binglof 2016.02.02. 14:33:04

@Mrs. Jackman: 78. Aztakurvaéletbe. Akkor gerontofil lettem? :-)

Advanced Flight 2016.02.02. 22:50:05

Ezek mitől csodás fotók? mindegyik csaj sápadt, göthös és vagy egy tizessel öregebbnek néz ki, mint amennyi valójában.

Béres Emese 2016.02.02. 23:41:45

Valóságosak, és szürkén is gyönyörűek!:)

szabo.kata 2016.02.03. 15:58:58

@Advanced Flight: szerintem egyedül Charlotte Rampling sápadt a fotókon, de ő is valószínűleg direkt. Nekem pl külön tetszik, hogy nincsenek túlhúzva a színek.

szabo.kata 2016.02.03. 16:00:02

@calvin&hobbes: Keaton alapból gyakran öltözik így, elég csak körbenézni az interneteken, egyáltalán nem meglepő rajtra ez a szerkó. A címlap kompozíciójából tényleg kilóg, máshogy, finomabban kellett volna elhelyezni.
süti beállítások módosítása