charivari

Egy nagy találkozás képei: Bardot és Picasso

2016. szeptember 06. - szabo.kata

1956-ban Brigitte Bardot 21 éves volt, Pablo Picasso pedig 74 - és bár utóbbinak bőven több ideje volt arra, hogy ünnepelt művész legyen, a fiatal színésznő is maga mögött tudhatott már 17 filmet. Szóval mindkettejüket ismerte a világ, csak éppen ők nem ismerték egymást. Egészen addig, míg Franciaországban végre össze nem futottak, aminek szerencsére a Life fotósa is a tanúja volt.

bardot-picasso-2.jpg

De hogyan jött létre a találkozó? Picasso még 1948-ban költözött a francia Riviérára, egészen pontosan Vallauris városába főként azért, hogy az agyag megmunkálásával kísérletezzen. Ott tengette mindennapjait '56-ban is, amikor Bardot Cannes-ba érkezett a filmfesztiválra és két filmbemutató között találkozni szeretett volna vele. A színésznő az esemény ikonikus alakja volt fiatal kora ellenére is, hiszen '53-ban annyira körülötte forgott itt minden, hogy Hollywood is megismerte. Innentől pedig elképzelhetetlen volt az, hogy ne jelenjen meg itt a vörös szőnyegen.

Mivel Picasso imádta a fiatal nőket és soha nem is rejtette véka alá szenvedélyét, a Life magazin úgy gondolta, a találkozó mindenképp izgalmas fotótéma lehet, ezért arra kérték Jerome Brierre fényképészt, hogy dokumentálja a történéseket. Picasso és Bardot hosszasan elbeszélgettek, a színésznő közelről is megismerhette a művész munkáit, aztán szépen elköszöntek egymástól - nagyjából ennyi a történet, nem több. Picasso nem készített festményt Bardot-ról és többet nem is keresték fel egymást, viszont találkozójuk portréja már a popkultúra része. És nagyon jó látni a róluk készült fotókon, hogy mennyire közvetlen tud lenni egymással két ennyire különböző híresség.

bardot-picasso-1.jpg

bardot-picasso-10.jpg

bardot-picasso-11.jpg

bardot-picasso-3.jpg

bardot-picasso-4.jpg

bardot-picasso-5.jpg

bardot-picasso-6.jpg

bardot-picasso-7.jpg

bardot-picasso-8.jpg

bardot-picasso-9.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor pedig kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr5611683251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása