charivari

Amikor a rocksztárok elképesztően részegek a színpadon

2014. október 07. - szabo.kata

Egy ideje tervezem már ezt a bejegyzést és asszem ez a mostani, cefet másnapos este éppen tökéletes volt rá, hogy elkészüljön, mert pontosan tudom, mit éreztek ezek a szuperrészeg rocksztárok másnap a turnébuszban. Bizony, most olyan hírhedt esetek jönnek, amikor a rockzene istenei egy egészen picivel többet ittak vagy drogoztak a kelleténél és ebben az állapotban még fel is léptek. Vicces és kellemetlen pillanatokra felkészülni!

gnr_article2.jpg

Axl Rose és Slash

Mindenképp egy ordas bulikról híres zenekarral akartam kezdeni a sort, amihez tökéletes a Guns 'N Roses. Ők aztán nem aprózták el a dolgot, pusztították magukat a csúcson rendesen. Ezen a nagyszerű 1991-es, New York-i koncerten Slash és Axl volt különösen elkészülve. Az énekes megmondóemberre itta magát és az istennek nem akar belekezdeni a Welcome to the Jungle-be, aztán a dal végre elindul, csak Slash jól elbassza az intrót. A gitáros egyébként nagyon cuki, amikor a végén közli a közönséggel, hogy mivel kificcen a heréje a gatyából, elszalad átöltözni.

 

Metallica

A Matallicában talán James Hetfield itta mindig is a legtöbbet, de előfordult azért a történelem során, hogy Lars Ulrich is odatette magát. Itt éppen kotta részegen felkel a dobok mögül és elkezdi énekelni az Am I Evil feldolgozását. Amúgy annyira nem is rossz és talán ez a Metallica egyik legpunkabb pillanata. A híres videó alatt azért ott figyel egy Hetfield-Newsted klasszikus is, Hollandiából.

 

Kurt Cobain

Nem meglepő, hogy létezik olyan Nirvana koncertfelvétel, amin Kurt Cobain teljesen szét van csúszva. Ezen az 1991-es rotterdami fellépése azonban talán még saját magán is túltett. Éppen elkezdené a zenekar az In Bloomot, csak Cobain nem tudja folytatni. Tologatják, forgatják, aztán csak összeszedi magát.

 

Billie Joe Armstrong

A Green Day énekese 2012-ben a hírhedt I Heart Radio fesztivál alkalmával alakított nagyot a színpadon bemindenezve. Armstrong a káromkodós-megmondós részegek táborát erősítette akkor, amikor nagyjából mindenkit elküldött a kurva anyjába azért, mert Usher fellépése miatt zenekara a megígért 45 helyett csak 24 percet játszhatott. Az eset után nem sokkal egyébként rehabra is ment és egészen rendbe hozta magát mára.

 

Peter Criss

A Kiss koncertjeit nem egyszer dobta fel egy kis italozás, hiszen a felfokozott hangulat passzol a glamrock atyaúristenekhez. Azonban nem olyan menő buta részegnek lenni egy megható dal éneklése közben. Peter Criss dobos a saját nagy pillanatát cseszte el azzal, hogy úgy énekelt Largóban 1979-ben , mint bárki reggel hatkor a falunapon, ráadásul még a szöveget is elfelejtette.

 

Scott Weiland

Scott Weiland sem a józanság mintaképe, de ezen a houstoni koncerten igazán kitett magáért. Előbb előadja a közönségnek, hogy lejött a drogokról majd közli, hogy visszatért az alkoholhoz. Az egész monológ egyszerűen csodálatos.

 

Ozzy Osbourne

Nahát, Ozzy részegen koncertezett, milyen meglepő! Itt 1996-ban, Cincinattiben tol ilyen állapotban egy fellépést, amiben még egy szintén jókedvű rajongója is segít neki. Nagyszerű.

 

Liam Gallagher

Liam színpadi részegsége legalább olyan költőien meglepő, mint Ozzy-é...szóval egyáltalán nem. az énekes sosem vetette meg az alkoholt, ezen az 1997-es franciaországi koncerten is annyira be van rúgva, hogy tör-zúz mindent, ami a közelében van. Ő egy igazi rongálós részeg.

 

Ronnie Wood

Nyilván azt hittétek, hogy Keith Richards is helyet kap ebben a felsorolásban, de helyette Ronnie Woodnak jutott hely. Az alábbi videó első 10 másodpercében benne is van minden, Ronnie olyan részeg, hogy majdnem ledől a színpadról a koncerten...persze lehet csak eljátszotta, de én nem hiszem!

 

Van Halen

A Van Halenben David Lee Roth és Eddie Van Halen is megmutatta többször, hogyan kell rendesen bebaszni és úgy kiállni több ezer ember elé. Roth '83-ban játszotta ezt el Oaklandben, Eddie pedig például 2004-ben Tucsonban.

 

Keith Moon

A The Who dobosának is van egy klasszikus szétcsúszása. Az 1973-as Cow Palace-ben tartott koncertet egyébként sem tudom, hogy csinálta meg 70 percen át, mert a sztori szerint be volt lónyugtatózva teljesen. A Won't Get Fooled Again végéig húzta, akkor kidőlt a dob mögül és úgy vitték le a színpadról, majd Pete Townshend választott egy rajongót, aki befejezte helyette a műsort.

 

Jim Morrison

A The Doors 1969-es koncertje Miamiban legendás. Nem azért, mert olyan kiemelkedően nagyszerű volt, hanem azért, mert Morrison annyira be volt akármizve, hogy konkrét hisztériát okozott. A koncert alatt folyamatosan kisebb beszédeket tartott, felhúzta a közönséget, majd ledobta a ruháit a színpadon és megpörgette a nézők előtt a pöcsét. Na ott elszabadult a pokol, az emberek felmásztak a színpadra, lerángatták az énekest, aki végigszambázott a nézőtéren, majd megjelent az erkélyen. Amikor a tömeg eloszlott a zenekar bevette magát az öltözőbe, ahol még a helyszínt biztosító rendőrökkel is szórakoztak egy kicsit, majd másnap elutaztak Jamaicára vakációzni. Négy nappal később letartóztatási parancsot adtak ki Morrison ellen többek között nyilvános részegség és káromkodás miatt, amelyekkel kapcsolatban később a bíróság bűnösnek is találta. Imádom a 60-as éveket!

 

Pataky Attila

És akkor a világsztárok után magyar vizekre evezve jöjjön a bálinka nagy barátja, Pataky Attis. Az Edda énekese általában megmondóemberre vedeli magát, nem volt ez másként egykor Tószegen sem. Attila konkrétan MINDENRŐL beszélt jó sok baszdmeg kíséretében.

 

Paksi Endre

És végül egy igazi ikon, Paksi Endre, meg az Ossian méltán híres 2000-es debreceni metálfesztiválos koncertje. A beszámolók szerint Endre már a koncert előtt állapotban volt és salakrészegen ment fel a színpadra, ahol általában elfelejtette a szöveget, de az nagyjából mindegy is volt, mert úgysem lehetett érteni, amit énekel. Olyan botrányosan viselkedett, hogy a zenekar lement a színpadról, majd azért csak megkérdezték kell-e még a buli a közönségnek és visszamentek. Próbálták menteni a menthetőt, de Paksin nem lehetett segíteni, azt se tudta hol van. A zenekar végül tényleg otthagyta, aztán Edrét állítólag megdobálták söröspoharakkal. Imádom a Márhívót, de nem biztos, hogy örültem volna, ha mondjuk egy rajongóként kapom ezt a koncertet.

 

Ha egyik szuperfantasztikus bejegyzésről sem akarsz lemaradni a blogon, lájkold a Facebookon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr166768285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gazz 2014.10.08. 12:03:20

Ándre for president! :-)

Grgabácsi 2014.10.08. 12:45:28

Repatarurgyán semmit hány!

fölé mellé 2014.10.08. 13:01:58

az Am i evil? mindent visz, még nem láttam, de elég erős

tvk · http://kodzaj.blog.hu 2014.10.08. 13:14:22

Az első videóban Axl nem itta magát megmondóemberre, hanem lenyom egy standup comedy-t, amíg Slash keresi a cipőjét. Amúgy nem nagyon örül neki, hogy pofáznia kell. Slash viszont tényleg KO.

Az első Metallicás videóban a helycsere megrendezett, szerintem egyáltalán nem részegek. Talán Lars nem véletlenül nem frontember. :)

A többit még annyira nem néztem, de az Ossián alap.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2014.10.08. 13:17:46

Jó cikk, bár ez a téma most már sokadszor szerepel itt a blog.hu-n.

Egyetlen szépséghiba, hogy a Stones-koncert '81-es (nem 2002-es), és Ron Wood főleg csak eljátssza a részeget (legalábbis rájátszik).

wigwam 2014.10.08. 13:36:09

Stones, Metallica egyértelmű mellényúlás. Nagyon valószínű, hogy nem volt ott mindenki színjózan, de tűréshatáron belül, lazán.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.08. 13:43:57

Már a Beatlesnek is van olyan (persze hivatalosan soha ki nem adott) koncertfelvétele, amelyet a rajongók úgy emlegetnek, hogy "részeg-koncert". Nekem annyi rémlik belőle, hogy Ringo elfelejtett belépni a szólóénekével az I wanna be your man-be... és akkor már minek belépni: lement a dal szólóének nélkül...

Sir Galahad 2014.10.08. 13:47:29

Innovált kutyák :) !

Szűcslaci 2014.10.08. 13:51:34

Drága néhai Radics Béla bekerülhetett volna a tudaton kívül zenélők csarnokába...

szabo.kata 2014.10.08. 14:23:17

@Mityu "aljanép" MG: ó köszi az infót én több helyen is abba futottam bele, hogy 2002-es. bár így most jobban megnézve, talán tényleg kevesebb a ránc :).

szabo.kata 2014.10.08. 14:25:22

@tvk: slash nagyon készen van, de nekem úgy tűnt, azért axlben is van pár pohár.

Void Bunkoid 2014.10.08. 14:41:48

meg is haragudtam volna, ha a szépemlékű lovardás koncert nem kerül be a topba, én nemcsak hogy ott voltam, hanem a már este félkilenckor kakukkrészeg Endrével koccintottam is egy kis kannásborral :))))

MichaelCollins 2014.10.08. 14:55:50

Hogy tudták ki hagyni a The Pouges ex-énekesét Shane MacGowant?

stusmokes 2014.10.08. 15:11:35

james brown se volt kutya szerintem amit talált vagy elérektak mindent megevett.

www.youtube.com/watch?v=9tfNhL_R_rI

vagy iggy pop aki itt szintén teljes totál :D

www.youtube.com/watch?v=y4hPnZUMBwA

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2014.10.08. 15:33:43

@tvk: Larsnak szülinapja van, ha jól vettem ki és meg akarta mutatni, hogy nem csak a dobok mögött jó, de énekelni is tud. Valami ilyesmi. Egy biztos, hogy megrendezett csere volt. Meg talán az is, hogy a szülinapja alkalmából nem csak vizet ivott.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2014.10.08. 15:35:16

btw, Lovasit is hallottam már úgy énekelni, mintha lenyelte volna a mikrofont, de tény, hogy nem rocklegenda.

piatlopunk83 2014.10.08. 16:09:58

Az első Guns videóban NEM Slash hibázik. A dob száll be rosszkor (nyilván Matt a dobos is rájött, nem is folytatta). Ezen Slash meglepődik, és hátramegy segíteni. Láthatóan a fejével biccent, hogy mikor jöjjön. A történethez még hozzátartozik, hogy Matt nem sokkal előtte került a bandába, gondolom még frissek voltak neki a dalok.

eßemfaßom meg áll 2014.10.08. 16:45:21

Szerintem Paksi nem is részeg csak meg akarta mutatni a dalok milyenek lennének ha valami alternativ zenekar alkotási lennének

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád · http://bit.ly/2qNoFtr 2014.10.08. 16:50:27

@MichaelCollins: Nem illik teljesen a sorba, amellett hogy nem kimondottan rocksztár, az említettekkel szemben MacGowannél az a szokatlan, ha úgy lép színpadra, hogy legalább nagyjából tudja, hogy hol van. Bírom amúgy a palit :)

szabo.kata 2014.10.08. 17:03:26

@piatlopunk83: köszi a javítást, én máshogy láttam, de lehet, hogy nem én mondom jól :)

gizmo266 2014.10.08. 19:01:30

@Skulo: Efott-on Lovasi kinyitott a koncert elején egy üveg bort éás lerakta a színpadra. A koncert végére apránként megitta. De annyira nem nyomott be tőle.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2014.10.08. 19:59:01

@Szűcslaci: Tiszteljük, szeretjük Bélát, na de tényleg:

"Héééééj Dzsóóóóóó! Verganagetujoogannnojoooheee... héééédzsóóóó.... junoojonommoommhhhmooojooiheeee...." *szóló* tyűűűűűűűűűűm, tyümmtyüm.... tyüm.... tyüm...tyüm... TYŰŰŰŰŰŰŰŰŰM... tyümtyüm..."

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2014.10.08. 20:28:32

@MichaelCollins: magam is azt hittem, hogy benne lesz a listában de aztán rájöttem nem illik bele: nála az alkohol azért kell, hogy egyáltalán színpadra bírjon állni (és élni úgy általában). Nem különleges dolog ha részegen megy a színpadra, hanem egészségügyi kérdés.

brummada 2014.10.08. 20:36:28

Ez mind semmi, egyszer- úgy 1992 nyarán itt volt az AC/DC, Metallica, stb és volt jegyem a koncertre (Népstadion). Szépen elindultunk a koncertre, persze közben alaposan felkészültünk a nagy élményre, néhány zuglói kocsma meglátogatásával. Ez annyira sikerült, hogy a Népstadioni bejáratnál vettem észre bizony elvesztettem a drága jegyet (éppen katona voltam)- szerencsére gyorsan összedobtunk nekem egy újabb jegyet. Erre annyira kitisztult a fejem, hogy egyszerűen rá kellett döbbennem, bizony a Metallica képtelen élőben zenélni. Többet nem is mentem a koncertjeikre.

metal · http://electric.blog.hu 2014.10.08. 20:41:56

Rock'N'Roll. Erre csak ennyit lehet mondani.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2014.10.10. 17:02:07

Hihetetlen, hogy Pete Townshend milyen józannak tűnik, mármint Keith Moonhoz képest. Azért ő sem volt kispályás pedig.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2014.10.11. 02:36:02

Meglep hogy Steven Tyler-ről (Aerosmith) egy kompromittáló videó sincs, pedig hát ugye ő sem éppen a józan életviteléről híres :) (vagy volt híres, nem tudom most éppen hogy áll ezekkel)

Liam (Oasis) sztem nem olyan vészes azon a videón, legalábbis ami az okozott károkat illeti. Ettől függetlenül a viselkedése azért elég gáz.

Syracuse 2018.09.10. 12:48:22

A Metallicáshoz annyit hozzátennék, hogy lehet, hogy részeg volt Lars, de akkoriban gyakran csináltak ilyet, hogy felcserélték a hangszereket és úgy nyomtak el egy-egy dalt.
süti beállítások módosítása