charivari

A Monty Python "focihimnusza" előre temeti az angol csapatot

2014. június 10. - szabo.kata

A legtöbb focivébére kijutó országnak rendszerint megvan az aktuális focihimnusza, de legalábbis aktualizálnak egy korábbit, amivel lehet szurkolni, meg fokozni a hangulatot a kivetítők előtt. Ezek a dalok mindig és jelzem MINDIG elképesztően kiállnak a nemzeti csapat mellett, könnyen kántálhatóak, pár perc alatt fújja őket mindenki kívülről. Nos, a Monty Python 2014-es brit "focihimnusza" az utóbbinak megfelel és régóta tudja már mindenki, hiszen az Always Look on the Bright Side of Life átiratáról van szó, csak éppen nem szurkol a nemzeti tizenegynek.

monty.jpg

A Monty Python ma is élő tagjai ugyan frissítették és focissá alakították a Brian életéből elhíresült dalt, azonban inkább kiröhögik benne a válogatottat, mint, hogy éltetnék. A megfelelő sorok ugyanis már a vébéről történő kiesésről szólnak és nyugtatják a szurkolókat a vereségek után. Az ironikus anti-focihimnusz nem meglepő a Monty Python-tól, de meglepő lehet a drukkereknek. A dalt mindenesetre már le lehet tölteni az iTunes-ról és úgy tűnik, a britek inkább röhögnek saját magukon ahelyett, hogy megsértődtek volna a dal miatt.

Az Egyesült Királyságban egyébként idén egyáltalán nincsen hivatalos dala a csapatnak. Ugyanis eredetileg Gary Barlow Greatest Day átirata lett volna az, ami el is készült és sok híresség meg focisztár közreműködött benne, azonban az Angol Labdarúgó Szövetség az utolsó pillanatban mégis dobta a számot. Barlow ugyanis a adócsalási botrányba keveredett nemrég, így nem igazán tetszeleghet szerintük a nemzeti fociinduló előadójának szerepében. Más dalt hivatalosan nem neveztek ki erre a szerepre, így akár a Monty Python ironikus dala is befutó lehet népszerűség szempontjából.

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr836291641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása