charivari

8 életbölcsesség a nagyszerű Bruce Springsteentől

2014. augusztus 25. - szabo.kata

Meg tudok őrülni a mindenféle idézetes képektől, meg hatalmas életbölcsességeket gyűjtő posztoktól, blogoktól és oldalaktól, de. Asszem van, akinek lehet hinni, ha olyan okosságokról van szó, amiket élettapasztalatból mond, és az Bruce Springsteen. 1975-ben éppen ezen a napon jelent meg a Born to Run, az az album, amivel igazán nagy sztár lett. Ennek alkalmából a Huffington Post összeválogatott 8 olyan idézetet Springsteen dalaiból, beszédeiből és interjúiból, amik bárkinek segíthetnek, ha éppen egy kis útmutatásra van szüksége. Szóval úgy éreztem ezeknek itt a helyük a Charivari-n is, akármennyre nem stílusom az ilyesmi, mert Bruce ugyan nem Gandhi és nem is mindenki zenés Paulo Coelho-ja (szerencsére), de olyan út van mögötte, hogy csak tud már valamit.

1. Ez az idézet az 1978-as Badlandsből van. Az egész szövegre érdemes figyelni.

bruce1.jpg

2. Bruce a The Promise: The Making Of Darkness On The Edge Of Townban mondta az alábbi idézetet, amivel arra utalt, hogy ha igazán jó az ember valamiben, nem bízhatja el magát. Mert szerinte mindig lehet aki gyorsabb, ügyesebb vagy okosabb és 10 perc alatt megelőz.

bruce-12.gif

3. A Time magazinnak adott 1975-ös interjújában arról beszélt, hogy neki a zene a nagybetűs MINDEN. Ugyan pillanatnyi dolog, mégis azért él.

bruce4.jpg

4. Jó nagy közhely, de magadnak csinálod a szerencsédet. A '92-es Lucky Town-ban van ez a részlet. "When it comes to luck you make your own. Tonight I got to dirt on my hands but I'm building me a new home."

bruce-10.gif

5. Fontos megjegyezni azt is, amit 2009-ben vázolt a Guardian újságírójának. Miszerint nem szabad elfelejteni, hogy a múlt a jelen szerves része és ha az ember megpróbálja félresöpörni vagy figyelmen kívül hagyni, megbánhatja.

bruce-11.gif

6. Van amikor komolyan kell venni magad, máskor pedig egyáltalán nem. Csak tudni kell eldönteni, melyiket, mikor. Ehhez adott tanácsot az SXSW-n. 2012-ben.

bruce6.jpg

7. Szintén SXSW 2012, itt már arról mondott pár okos dolgot, hogy miért nem szabad hagyni, hogy bármi eltántorítsa az embert a céljaitól. 

bruce7.jpg

8. Ez pedig már a Born to Runból van, tökéletes zárás és csak arra figyelmeztet, hogy mindig tudd, ki vagy. Szerintem ezzel Bruce mindig teljesen tisztában is volt és van.

bruce8.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr826635479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása