charivari

David Bowie és "A" ruha

2015. november 06. - szabo.kata

David Bowie egészen különleges öltözékben jelent meg harmadik albumának, a The Man Who Sold The Worldnek a borítóján: egy gyönyörű női ruhában. 1970-ben ez még egyáltalán nem volt olyan megszokott, mint manapság, Bowie így nem is csak a saját határait feszegette, de az emberek ingerküszöbére is rálépett rendesen. Egy évvel később a Daily Mirror fotósa újra ebben a csodás ruhában kapta lencsevégre Haddon Hallban, amiből egy egész sorozatnyi kép született, Ezek jönnek most!

bowiedress-3.jpg

Bowie egyik leghíresebb ruháját nem más tervezte, mint Michael Fish, aki a '60-as években a hírességek egyik kedvenc dizájnere volt. Az énekes ebben turnézta végig a friss album sajtóeseményeit, és a ruha viselésével tulajdonképpen megújította önmagát. Elmosta szexualitásának határait, amivel még érdekesebbé és izgalmasabbá tette a róla kialakult addigi képet.

Bowie nem csak ismertebbé vált ezzel a lépéssel, de elősegítette azt is, hogy a popkultúra egyre nyitottabban viszonyuljon a szexuális identitás különböző megnyilvánulásaihoz. Persze ez a ruha csak az első mérföldkő volt, ezután jelent meg 1972-ben a Top of the Popsban Ziggy Stardustként, és ölelgette meg félreérthetetlenül Mick Ronsont milliók előtt.

Na, de vissza 1971-be, amikor ez a fotósorozat készül a Daily Mirrornak. A környezet mellett a képek érdekessége az is, hogy abban a Haddon Hallban készültek, ahol a The Man Who Sold The World album is megszületett és ahol az énekes akkoriban lakott. Íme a teljesen androgün Bowie, egyik kedvenc szettjében!

 

bowiedress-4.jpg

bowiedress-5.jpg

bowiedress-6.jpg

bowiedress-7.jpg

bowiedress-1.jpg

bowiedress-2.jpg

Fotók: Daily Mirror

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr928055602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása