charivari

Fotóritkaságok a '70-es évek David Bowie-járól

2016. április 18. - szabo.kata

Miután David Bowie januárban meghalt, minden teli lett a zenéjével, a filmjeivel, a róla szóló dokukkal és persze azzal a rengeteg képpel, amit elkattintottak róla hosszú pályája során. A nagy fotódömpingben még most is találni izgalmas sorozatokat, mint ez is, amire most bukkantam rá. Steve Schapiro 1974-ben találkozott először az énekessel, akivel hamar jó barátságba kerültek és számos nagyszerű fotót készített róla az évtizedben, melyek közül megmutatta kedvenceit.

capturing-bowie-1.jpg

Schapirót 1974-ben kérték fel arra, hogy fotósorozatot készítsen David Bowie-ról. Délután négykor találkoztak, és egészen hajnalig dolgoztak. A fotós emlékei szerint az énekes rendkívül kreatív és intelligens volt már az első pillanattól fogva, akivel nagyon könnyű volt a munka. Az eltelt órák során Bowie számos karaktert kipróbált a kamera előtt, sokszor átöltözött és nagyon élvezte hogy újabb és újabb személyiségeket ölthet magára. Schapiro legkedvesebb képei mégis azok lettek a sorozatból, melyeken kiesett a szerepéből és magát Bowie-t sikerült lefényképeznie (utolsó fotó).

A fotóssal Bowie beszélgetett Aleister Crowleyról, akinek írásait az énekes akkoriban sokat olvasgatta, vagy Buster Keatonról, akivel meg a fotós dolgozott korábban. Hamar egy hullámhosszra kerültek és később is barátok maradtak, így a fotós több híres képet is elkattinthatott róla.

Schapiro összegyűjtötte kedvenc fotóit az énekesről és Bowie címen adta ki nemrég könyv formájában, melyből a The Atlanticnek mutatott egy kis ízelítőt. Ezt láthatjátok alább. Engem nagyon elvarázsoltak ezek a képek, remélem nektek is tetszenek majd!

capturing-bowie-2.jpg

capturing-bowie-3.jpg

capturing-bowie-4.jpg

capturing-bowie-5.jpg

capturing-bowie-6.jpg

capturing-bowie-7.jpg

capturing-bowie-8.jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr998640876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árva Gabriella · http://travelbug.blog.hu/ 2016.04.19. 23:44:14

Az én kedvenceim Bowie fekete-fehér képei. Örülök, hogy megosztottad ezeket. Köszi :)
süti beállítások módosítása