charivari

Rég elveszett polaroidok Madonnáról

2016. augusztus 17. - szabo.kata

Madonna az egyik kedvencem, ha vintage fotókról van szó, egyszerűen imádom a róla készült régi képeket, melyekből gyakran szemezgetek itt a blogon is. A legkedvesebb fotósorozat számomra az, amit a híres fotós, Richard Corman készített róla New Yorkban '83-ban, amikor az énekesnő még egyáltalán nem volt híres. Most kiderült, hogy akkoriban polaroidokat is kattintottak, melyeket Corman végre előásott hatalmas gyűjteményéből és a nagyközönséggel is kész volt megosztani.

mads-polaroid-promo.jpg

Amikor Madonna találkozott Cormannel, még csak egy karizmatikus kölyök volt az East Village-ből, aki produkált pár klubslágert, de sztárnak még egyáltalán nem lehetett nevezni. A fotós figyelmét castingokat vezető édesanyja, Cis hívta fel az énekesnőre, mert nagyon érdekesnek találta. Corman mindig kereste az izgalmas arcokat, ezért örömmel találkozott Madonnával, ám ekkor még nem kezdtek nagy fotózásba.

Amikor kicsivel később anyja szereplőket keresett egy Cindy Rella című mozihoz, amiben a tervek szerint Michael Jackson vagy Prince is játszott volna, szüksége volt pár polaroidra Madonnáról a castinghoz. Corman meglátogatta az énekesnőt és egészen pontosan 66 polaroidot készített róla, meg jó pár normál fényképet is. A fotóst egy kávéra és pár rágógumira hívta meg Madonna, majd elment vele mászkálni a New York-i lakhelye környékén, a csavargásból pedig pedig megszülettek a képek. A filmből azonban végül nem lett semmi, a polaroidokról pedig Corman azt hitte, hogy elvesztek.

Egészen addig, amíg nemrég átrendezte a raktárát és megtalálta őket, tökéletes állapotban. Madonna nagyon természetes és laza rajtuk, hiszen itt aztán tényleg csak az volt a lényeg, hogy mutasson pár arcot és mozdulatot, aztán készen is vannak. Klubtáncos volt, énekesnő, és híres DJ-k csaja, akit mindenki észrevett. Mert nagyon egyedi volt és alább a képek is erről tanúskodnak. Az pedig külön érdekesség, hogy nem sokkal később kijött a debütáló albuma és a fél világ megismerte. Nehéz őt ezután ilyen természetességgel fotózni, ám Cormannek sikerült, hiszen összejött neki a már sokat emlegetett New York-i sorozat is, már nem polaroidokból, amiből itt láthattok képeket.

Íme akkor a képek, melyekből újabb könyv készül és kiállítás is nyílik belőlük hamarosan.

mads-polaroid-1.jpg

mads-polaroid-2.jpg

mads-polaroid-3.jpg

mads-polaroid-4.jpg

mads-polaroid-5.jpg

mads-polaroid-6.jpg

mads-polaroid-7.jpg

mads-polaroid-8.jpg

mads-polaroid-9.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor pedig kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr2010423270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hattáb 2016.08.18. 20:59:56

Nahát erről a némberről aztán volt már mindenféle fotó,kívülről meg belülről is.

csőcsere 2016.08.18. 21:07:37

Köszönet a posztért, a fotók fantasztikusak!

Rébusz 2016.08.18. 21:47:51

A könnyűzenében nem sok női muzsikusról lehet elmondani, hogy nyugdíjas koráig aktívan alkot és szerepel. Madonna közéjük tartozik. Ráadásul fiatalon kezdte, gyakorlatilag az egész élete erről szól. Azok a csodás 80-as évek...

kingha 2016.08.19. 07:33:26

seprű, wc pumpa - és piszkos "háttér" - :)

kulcsar2011 2016.08.19. 10:37:23

meg azért 83-ban adta ki nagylemezét, nagyon híres még nem volt, de már ismeretlen sem

Alexease 2016.08.20. 22:09:45

Ha megjelenik a konyv es esetleg megveszed, szolj ram legyszi, ez engem is erdekelne. Koszi!

Warcraft4 · http://warcraft4beta.blogspot.com/ 2016.08.31. 21:40:39

Internetes pénzkeresés - Weboldal építés / Cikk írás / YouTube, Instagram Marketing/Fordítás [Nem MLM, és klikkelős] valodipenzkeresesaneten.blogspot.com/
süti beállítások módosítása