charivari

5 dolog, ami miatt képtelenség elfelejteni George Michaelt

2016. december 26. - szabo.kata

Amikor tegnap éjjel végigfutott George Michael halálhíre, hirtelen nem is tudtam, mit kezdjek magammal. Egyszerre voltam nagyon dühös - ha másra nem, akkor 2016-ra - ugyanakkor borzasztóan szomorú, mert zsinórban a harmadik olyan zenész ment el idén, aki nagyon fontos volt számomra. A brit énekes és dalszerző mindössze 53 éves volt, aki több, mint 30 éves karrierje alatt már tett annyit, hogy képtelenség legyen megfeledkezni róla. Megpróbáltam 5 pontba sűríteni, miért is van ez így.

michael1.jpg

1. A Last Christmas

Az biztos, hogy 2016 feltette az i-re a pontot azzal, hogy karácsony napján búcsúztunk attól az embertől, aki a világ legnagyobb ünnepi popslágerét írta és előadta. Ironikus, meg valahogy szép is, csak egyszerűen túl korai. Lehet szeretni, vagy utálni ezt a dalt, de szerintem szatyorban kell létezni ahhoz, hogy valaki ne ismerje. Tökéletes popszám, azért dúdoljuk azonnal, amint elindul; és ugyan nem ez George Michael vagy a Wham! legnagyobbja, mégis sokan ezzel azonosítják.

2. A Wham!

George Michael már tiniként utcazenélt (meglepően nagyrészt Queent énekelt) és DJ-zett, majd a Bushey Meads suliban találkozott Andrew Ridgeleyvel. A két srác hasonló zenei ambíciókat dédelgetett, amit először az Executive nevű ska zenekarban próbáltak megmutatni, aztán 1981-ben megalapították a Wham!-et, akkor már popzenei irányban elmozdulva. Elég felfoghatatlan, hogy mindössze 18 évesen voltak ekkor, amikor egyébként a Careless Whisper-t is megírták (amiből csak 3 évvel később lett sláger). A Wham! nagyon gyorsan lett nagyon híres, először a briteknél, majd az Egyesült Államokban. Szemtelenül fiatal popsztárok voltak, erre reflektáló klipekkel és számokkal, milliónyi tiniszívet összetörve azzal, hogy két album után 1986-ban bejelentették feloszlásukat. Michael végig dominált a duóban, a Careless Whisper-t is már inkább szóló előadóként vitte sikerre, és az eredeti Band Aid felvételen is ő domborított. A Wham! feloszlása a poptörténet egyik leglogikusabb szakítása volt - 8 órás giga-elköszönéssel a régi Wembleyben - ezzel végleg elengedve Michaelt a tini power popból szofisztikáltabb irányba.

A Wham! egyébként igazi félreértett zenekar volt. Dalaik olyanok voltak, mintha minden mindegy lenne, de amikor egy picit jobban hallotta az ember a szövegeket rájött, hogy rengeteg irónia, társadalomkritika és még paródia is van bennük. Szóval több volt ez egyszerű popbandánál.

3. A videoklipek

George Michael volt a videoklipes korszak csúcspontjának egyik legnagyobb királya. Már a Wham! sikerei alatt is összehoztak pár emlékezetes darabot, de szólóban jöttek ki azok a klipek, amik rendesen hatással voltak az egész popkultúrára. Elég csak elsőként az egyszerű, ám annál fontosabb Faith-re gondolni, ami be is skatulyázta Michaelt a Levi's farmeros-napszemüveges-bőrdzsekis imidzsbe; aztán eszünkbe is juthat a Freedom! '90, amivel éppen ebből az imidzsből akart kitörni. Utóbbi nem csak sikerült is neki, de szupermodell státuszba is emelte annak miden szereplőjét úgy, hogy ő maga meg sem jelent a videóban. A Fincher által rendezett klipben olyan ikonok láthatóak, mint Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford vagy Christy Turlington. Nem ez az egyetlen videó, amiben modellek köszönnek vissza: a későbbi Too Funky-ban, már a sztori szerint rendezőként forgott belük George.

Azt egyébként érdemes ehhez a témához hozzátenni, hogy míg a Faith albumot végigpromózta klipekkel, addig a Listen Without Prejudice Vol. 1 lemezre tele lett a töke a nagy médiafelhajtással és mindössze két videót mutatott be mellé, melyek egyikében sem szerepelt (mégis egyik közülük az egyik legmeghatározóbb darab, nevezetesen a Freedom! '90).

4. Az Older

Vagy azt is mondhatnám, hogy: George Michael dalszerzői munkássága. Azt ugyanis gyakran elfelejtik, hogy már a Wham! idejében is ő felet a legtöbb dal megírásáért, ez pedig szólókarrierje során csak erősödött és teljes albumokat rakott össze. Az Older 1996-ban jelent meg, hat év kihagyás után (mármint album szempontból, mert slágerei azért voltak közben rendesen), és szerintem ez szerzői oldalának a csúcsa. Gyönyörű, egységes koncepció, ami elvesztett szerelméhez, Anselmo Feleppához szól. És ugyan a lemez hátteréről csak 1998-ban beszélt nyíltan, azért az értő fülek számára világossá vált, hogy a férfiakhoz vonzódik - elég volt kicsit jobban figyelni a dalszövegekre, témákra. Az album sötét, melankolikus hangulatát fokozta Michael akkori megjelenése is, ugyanakkor olyan számokkal, mint a Fastlove, kicsit enyhített rajta. Az első dal, amit hallhatunk az Older-ről, a Jesus To A Child volt 1994 novemberében, ami a maga majd 7 percével a leghosszabb sláger volt a brit listák történetében.

Fontos megemlíteni, hogy az albumhoz kapcsolódik egy MTV Unplugged felvétel is, amit érdemes megnézni - George Michael ugyanis akusztikusan is óriási! Ugyanakkor témába vág még, hogy bár minden idők egyik legsikeresebb előadójáról beszélünk, Michaelnek mindössze 4 konkrét stúdióalbuma volt (összesen 6, de ebből kettőn nem egyedi dalok vannak). Ennek egyik oka az, hogy sokat csatározott a kiadókkal, így gyakran csak EP-ket vagy kislemezeket jelentetett meg. Mellette kiugróan népszerűek voltak válogatáslemezei, és gyűjteményes feldolgozásalbumai.

5. A feldolgozások

George Michael imádott feldolgozni - és mennyire jó ez nekünk! 1991-ben például volt egy Cover to Cover turnéja is azért, hogy példaképei előtt tisztelegjen, ugyanakkor több olyan kislemeze vagy válogatásalbuma jelent meg (ahogy előbb már említettem), melyek feldolgozásokat tartalmaztak. Az egyik legismertebb ilyen dala a Killer/Papa Was a Rollin' Stone, ami nem is csak egy feldolgozás, hanem egy Adamski/Temptatios mashup (tökéletesen). Aztán ott van még a a fantasztikus Elton John előadása, a Don't Let The Sun Go Down On Me, vagy a Freddie Mercury emlékkoncerten ámulatba ejtő Somebody To Love. Utóbbi kettőt simán fel szoktam hozni, ha a szerintem legtutibb koncert előadásokra kíváncsi valaki, mert tényleg így kell ezt csinálni. Süt belőlük, hogy Michael hatalmas előadó volt, és ami még talán fontosabb: elképesztő hangi adottságokkal rendelkezett, amihez mindig megtalálta a megfelelő dalokat is. 

Most, hogy a végére értem, nem tudok mást mondani, mint, hogy: nagyon fog hiányozni George Michael. Úgy vártam a következő nagy dobását, vagy csak egy turnét, amin még ott lehetek, de ez már nem fog összejönni. Mindenesetre a dalai, a koncertfelvételei, a klipjei itt vannak és sokat kell hallgatni, meg nézni őket. Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy Michael egy olyan előadó volt, aki miatt csak nagyon kell szeretni azt a fránya popzenét!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor pedig kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr5112074045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2016.12.26. 20:54:47

Nyugodjék békében.

Nem ez volt az án stílusom, de bármikor, bármelyik Wham! vagy GM szám megszólal, szívesen hallgatom.

David Bowman 2016.12.26. 21:03:30

Sose lessz már ugyanaz a férfi WCk világa.

morpho 2016.12.26. 21:05:01

@David Bowman:

Egyedül maradtál a klotyóban?

Yoss 2016.12.26. 21:09:05

Nagy kár érte. Nyugodjék békében. És érjen már véget ez a kurva év! :(

nemá 2016.12.26. 21:16:12

@David Bowman: Lesz. Így írják. Ez minősít téged.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.26. 21:30:39

beteg ember volt, de nyugodjon bekeben

Balt 2016.12.26. 21:54:02

Meglep, h csak 4 (6) LP, asszem az mind megvan. Ehhez képest tényleg emlékezetes életmű. RIP

Sexual Harassment Panda 2016.12.26. 21:58:13

Hja, az öreg buzi nem bírta a sok migránsfaszt, és leállt a szive amikor egy 30centis anakondát toltak fel, akkora makkal mint a kiscica feje.
Nem adta ki.

morpho 2016.12.26. 22:06:19

@Sexual Harassment Panda:

Örülök, hogy vannak tapasztalataid a témában, de őszintén szólva ez nagyjából senkit nem érdekel. Tudtommal vannak meleg társkereső oldalak, ott biztos nagyobb sikered lenne...

cardiobascuralis 2016.12.26. 22:27:57

Esetleg az, hogy nyilvános fizetős buzulásért lekapcsolták, amikor valami titkosrendőrt (férfit) akart megdugni egy nyilvános vécében pénzért?

Mert a zenéje egy kalap szart nem ért. Az egész együtt sem.

HabonyArpad 2016.12.26. 22:31:32

Szegeny Vona Gabor is nagyon ki van akadva. A melegek nagyon erzekenyek, es osszetartok.

mézesmackócskácska 2016.12.26. 23:44:22

Azért ahhoz nagyon mélyre kell ereszkedni hogy nekiáljon valaki ilyenkor buzizni.
@Sexual Harassment Panda:
Egy igazi bunkó vagy. Egy tanulatlan erkölcsi nulla.

R I P
Akkor is ha nem voltam nagy rajongója....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.27. 01:21:25

@mézesmackócskácska: dicsoiteni sem kell egy homoszexualis drogos alkoholista bunozot

Cuccos 2016.12.27. 01:32:59

@David Bowman,
@Sexual Harassment Panda:,
@HabonyArpad:
Hogy nem tudtok eltakarodni anyátokba, aki ilyen hulladékokat "nevelt" fel, mint ti! Szaros kölykök! Phöjjj!

Szabo.kata: nagy-nagy köszönet a kiváló és részletes összefoglaló cikkért! Hiánypótló!

Habár George Michael szexualitását illetően nagyot csalódtam annak kiderülésekor, zenei munkásságához, profizmusához és zsenialitásához azonban kétség nem fér hozzá! A popzenei korszak, amiben én is felnőttem, meghatározó személyisége volt sok más társával együtt, akik közül szintén elvesztettünk már nagyokat (pl. Michael Jackson). A cikkben linkelt slágerek máig megállják a helyüket, sőt, a Last Christmas szinte hozzátartozik a karácsonyhoz.
És ha már itt tartunk, egy kis érdekes misztikusság is megfigyelhető: a Last Christmas c. szám olyan, mintha tudtán kívül előre megénekelte volna benne az élete alakulását: a történet szerint összetörték a szívét, épp karácsonykor. A valóságban magánéletét 2 ilyen veszteség határozta meg, amiből nem tudott felállni és végül karácsonykor érte a vég...

sebi77 2016.12.27. 01:33:23

Először is RIP, másodszor szívlapáttal kéne agyonbaszni aki ilyenkor is csak buzizni tud. A Careless Whisperrel önmagában sokat letett az asztalra, aztán volt még 2-3 száma (Faith, Freedom), az utóbbi 20 évben meg nem tudom mit csinált. Érdekelne hogy pontosan miért halt meg, az hogy szívelégtelenség önmagában nem magyarázat egy 53 évesnél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.27. 01:55:39

@sebi77: drog, alcohol, buzulas
tularazott senki volt
es ebbol milliomos let
hetkoznapi ember eveket toltott volna bortonben
ne kelljen mar mindenkit szeretni aki meghal

sebi77 2016.12.27. 02:16:59

@hagyma: Mit követett el amiért hétköznapi ember börtönbe ment volna, hülyegyerek? Nem kötelező szeretni, én sem rajongom érte. Zámbó Dzsimit pl. mondhatni hogy utáltam, mégsem kezdtem el epét hányni a halálhírére. Minimális emberi jóérzés és ízlés kérdése.

cardiobascuralis 2016.12.27. 02:33:14

@HabonyArpad:
Ha te is összetartasz, az azt jelenti, hogy te is buzi vagy?
Mondjuk mindjárt gondoltuk. Régóta gyanús voltál. Aki nem buzi, az ismeri az ékezetes betűket, és használni is tudja őket, mert jelentésmegkülönböztető szerepük van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.27. 02:41:55

@sebi77: hulyegyerek?
kivel beszelsz?
nyilovanos wc-ben penzert buzulas
drogos allapotban kozuti baleset
ketszer
cask igy kezdetnek
hulyegyerek

cardiobascuralis 2016.12.27. 02:46:43

@mézesmackócskácska:
Miért, nem volt buzi?
Akkor meg? Ha valaki meghal, akkor ferdíteni kellene tényeket, annyira, amennyire ferde ő maga volt?

@Cuccos:
Faszfejkém, a hulladék az olyan, mint te, aki hazudozik az igazság leírása helyett.
Buzi volt?
Az.
Akkor meg?

A zenei munkássága egy kalap szart nem ért, nagyjából a szarkupacra hányt cukrozott takony rá a megfelelő jelző. És ez független attól, hogy buzi volt vagy sem, ha a világ legheteróbb fickója lett volna, akkor is ez lenne róla a véleményem. Nyál, fos, takony, nulla érték

@sebi77: .
Mondjuk azt, hogy nyilvános helyen (WC) pénzt ajánlott fel egy másik pasasnak, hogy megdughassa, az meg titkosrendőr volt? Átlag Józsit ezért Angliában simán bevarrták volna.
Az életművét életében is egy kalap szarnak tartottam. Ahogy Zámbó Jimmyért is, bár mondjuk utóbbi faszkalap a földi életből való távozásának Darwin-díja érdemes módjával (a sötét buta faszfej öngyilkossági módok csúcskategóriája - saját fegyverével, kitárazás után önmagát fejbe, mert túl hülye volt ahhoz,hogy akkor a csőben még maradt egy skuló...) is kivívta, hogy közröhej tárgya legyen.
Mihály Gyuri legalább ebben mértékletes volt. Ő buta nem volt, csak jellegtelen, semmitmondó zenét elkövető kis buzi.

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 02:59:56

@hagyma: Egy zenészre emlékeznek, te szerencsétlen nagykeresztyén dísztahó.

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 03:02:04

@sebi77: "A Careless Whisperrel önmagában sokat letett az asztalra,"

Nem sok közöm van a pophoz, de azért az introért bárki megsüvegelnék.

cardiobascuralis 2016.12.27. 03:06:08

Ja, és csak attól, mert meghalt, nem fogom jobban szeretni.

Ahogy én sem várom el, hogy ha netán meghalok, akkor azt írjátok, hogy cardiobascuralis milyen kurva jó fej gyerek volt.

Aki most seggfej faszkalapnak tart, az írja nyugodtan akkor is azt, hogy megdöglött ez a seggfej faszkalap. Pont.

Ugyanis a hullagyalázás pont az, ha halála utána mást mondasz róla, mint életében.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.27. 03:09:20

@dr. mesterséges színezék: emlekezzenek
eleg szomoru. hogy ilyen vilagban elunk, ahol ilyen emberek a sztarok
Esterhazy Peterrol kevesebb bejegyzest lattam
Na O letett valamit az asztalra, nem ez a bunozo drogos

cardiobascuralis 2016.12.27. 03:10:03

@dr. mesterséges színezék:
És ki a faszt érdekel, hogy mi volt a foglalkozása, seggfejkém? Egy ember volt, aki meghalt. Tök mindegy, hogy zenész, cipész vagy géplakatos.
Mellesleg melyik számát (mármint a zenét) írta saját maga? Ha már zenészről beszélünk....

cardiobascuralis 2016.12.27. 03:10:42

@hagyma:
Á, ő nem volt buzi, úgyhogy magyar elit körökben ő nem számít.

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 03:20:57

@cardiobascuralis: Azt, hogy egy ember volt, a degenerált cimborádnak magyarázd el, aki szerint a legjellemzőbb vonása a buzidrogos volt, és aki szerint aki nem "isteníti", annak magától értetődően bele kell rúgnia. Tudod, az emberbe.

Hogy miket írt maga, seggfejkém, azt egy perc alatt kivadászhatod, ha tényleg érdekel.
De szerintem nem.
Ártana a prekoncepciódnak.

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 03:25:26

@hagyma:

"Esterhazy Peterrol kevesebb bejegyzest lattam"

Nem csak bunkó vagy, de hazug vagy béna is.

lmgtfy.com/?q=blog.hu+esterh%C3%A1zy+p%C3%A9ter

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.27. 03:45:13

@dr. mesterséges színezék: sokkal kisebb feluletet kapott, pedig micsoda minosegbeli kulonbseg
meghal Katona Jozsef europabajnok olimpikon , edzo, fogalmad sincs ki volt
a sztarok a bunozo buzik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.27. 03:54:04

ja es ez nem a te hibad, ez a vilag hibaja az ertekrendek eltolodasa, a horribilis penzek az enekesknek szineszeknek sportoloknak, akik mint ember sokszor semmit nem ernek, na ez a baj

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2016.12.27. 04:43:42

@hagyma: Te csak ne ugass, te Amerikába szökött migráncs! A bevándorlási hivatal kiszúrja, hogy magyarul kommentelsz és Trump hazabasz téged!

rockjano 2016.12.27. 05:24:31

Zseniális pasi volt... és hogy lehet ilyen irdatlanul fiatalon elmenni???

dreamhotep 2016.12.27. 06:11:02

egyetértek a postolóval

ami szabad 2016.12.27. 08:33:45

Olvasom a kommenteket, és hüledezem. Adva van ( volt ) egy zenész, aki alkotott, nem is kicsit, nem is rövid ideig, szóval nem egy celebecske csinált szar, amivel tele van itthon is, külföldön is a zenei világ... Szóval, meghalt valaki, aki valamit lepakolt az asztalra. Amit alkotott, azt lehetett szeretni/ utálni/ leszarni, miegymás. De hogy ebből egy halom senkiházinak annyi megy át, hogy a fiúkat szerette, az több mint beteges! Hát ki nem szarja le, hogy ki kivel, és hogyan érzi jól magát, ha az ÖNKÉNTES, két felnőtt beleegyezésén alapul? Aki ideáig jutott el 2000-re az vagy egy iszonyatosan szánni való, sikertelen lúzer, vagy dolga volt a papbácsival és azért gyűlöli, vagy látens meleg csak maga elöl is titkolja... Személy szerint kedveltem néhány számát és kifejezetten tehetségesnek tartottam G,M-et, ha nem is az ő zenéje volt az én világom. De az nem kérdés számomra, hogy pont ezer évvel tovább fog fennmaradni a neve, és az alkotása is, mint azoknak a sehonnai pitipalkóknak, akik itt ekézik...

ami szabad 2016.12.27. 08:33:45

Olvasom a kommenteket, és hüledezem. Adva van ( volt ) egy zenész, aki alkotott, nem is kicsit, nem is rövid ideig, szóval nem egy celebecske csinált szar, amivel tele van itthon is, külföldön is a zenei világ... Szóval, meghalt valaki, aki valamit lepakolt az asztalra. Amit alkotott, azt lehetett szeretni/ utálni/ leszarni, miegymás. De hogy ebből egy halom senkiházinak annyi megy át, hogy a fiúkat szerette, az több mint beteges! Hát ki nem szarja le, hogy ki kivel, és hogyan érzi jól magát, ha az ÖNKÉNTES, két felnőtt beleegyezésén alapul? Aki ideáig jutott el 2000-re az vagy egy iszonyatosan szánni való, sikertelen lúzer, vagy dolga volt a papbácsival és azért gyűlöli, vagy látens meleg csak maga elöl is titkolja... Személy szerint kedveltem néhány számát és kifejezetten tehetségesnek tartottam G,M-et, ha nem is az ő zenéje volt az én világom. De az nem kérdés számomra, hogy pont ezer évvel tovább fog fennmaradni a neve, és az alkotása is, mint azoknak a sehonnai pitipalkóknak, akik itt ekézik...

vittore 2016.12.27. 08:36:40

Mennyi frusztráció, mennyi kielégületlenség lehet az ilyen hagyma meg cardiobascuralis félékben??? Döbbenet. Vagy inkább szánalmas.
"Drogos bűnöző buzi"ként egy számával is többet tett le az asztalra mint ezek ketten egész nyomorult életükben. És ez független attól, hogy ki szereti és ki nem, a zenéjét.

Lady Scarlett 2016.12.27. 08:43:50

Köszi a posztot!
George Michael számain nőttem fel. Nagyon bírtam a fejét, az Older annyira remekmű, hogy azt megvettem, pedig nem sokszor adok pénzt albumokra.
Nyugodjék békében.

Infamous 2016.12.27. 08:56:01

Frankó poszt.
Beleolvastam a kommentekbe is és azt hittem az origón vagyok, bazzeg ennyi tahót.
...
George Michael RIP

Gepardja 2016.12.27. 09:45:56

Engem pont nem érdekel, hogy homoszexuális volt, vagy hogy drogozott, esetleg a kettő együtt. A zenéjét sem szeretem. Viszont van két nagyon jó barátom, akik nagyon szeretik, a koncertjeiről mindig úgy jöttek vissza, hogy hatalmas élmény volt. Miattuk gondolom azt, hogy George Michael sokat tudott adni a rajongóknak, és hogy sajnálom a halálát.

fénycsepp 2016.12.27. 10:32:20

aki a Somebody to love emlékkoncertes videóját látván nem ismeri fel, mekkora tehetség volt GM, az süket. Szomorú látni, hogy a gyerekkorom nagy sztárjai igy megfogyatkoztak. Nem tudom, hogy Madonna hogy csinálja, annyira okos vagy jo barátai vannak: ő személyen ismerte Prince-t, Bowie-t es gondolom George Michaelt is, furcsa lehet neki ez az év.

Koszonom a jo cikket.

sebi77 2016.12.27. 11:44:51

@hagyma: Az hogy egy "rocksztár" drogfüggő olyan mintha azt mondanánk az ég kék. A balhéinak lett jogi következménye, hogy könnyebben megúszta mint ha nem lett volna sztár nem tudom. A közwc-ben buzulásért fizetett kemény 800$-t, mivel egy sima közszeméremsértés kb. ennyit ér. Nagyob baj neki hogy letartóztatták, bevitték, és azóta ezen csámcsogott az egész világsajtó. Valami rendőri beetetős akció volt, olyasmi amivel a prostik klienseit kapcsolják le Amerikában, ezt egyébként geciségnek tartom, nem igazán tudok ezért elítélni senkit.

hidroponi 2016.12.27. 11:47:28

Az Eli Stone sorozat is kevesebbet ért volna George Michael nélkül.

www.youtube.com/watch?v=bkViTLybq74

sebi77 2016.12.27. 11:56:40

@cardiobascuralis: "Mondjuk azt, hogy nyilvános helyen (WC) pénzt ajánlott fel egy másik pasasnak, hogy megdughassa, az meg titkosrendőr volt?"
A wikipedia ezt írja: "Michael was arrested by an undercover policeman named Marcelo Rodríguez, in a sting operation using so-called "pretty police". In an MTV interview, Michael stated: "I got followed into the restroom and then this cop—I didn't know it was a cop, obviously—he started playing this game, which I think is called, 'I'll show you mine, you show me yours, and then when you show me yours, I'm going to nick you!"

Többször kellett elolvassam hogy megértsem és elhiggyem hogy mi történt. A titkosrendőr megmutatta neki a farkát, erre ő is megmutatta, aztán letartóztatták. Nincs szó dugásról se pénzről. Ez kb. olyan de még annál is enyhébb mint amikor a rendőr prostinak adja ki magát (nő vagy férfi), aztán ügyesen lekapcsolják a klienst aki kurvázni akar. Ezt a módszerti, ill. azt hogy egy ilyen üggyel valakit nyilvánosan meghurcolnank nagyobb erkölcstelenségnek tartom mint magát a "bűnt".

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2016.12.27. 12:44:31

@vittore: Ez a @hagyma: nevű elmebeteg egy USA migrált aki évekig a zöld kártyájával hencegett, miközben a mexikói vendégmunkások után takarította a wécét. Ezekből az évekből ered a frusztráltsága.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.27. 13:05:15

@cardiobascuralis:

+1

@sebi77:

MItől vagy annyira biztos abban, hogy az eset pontosan úgy történt, ahogy azt G.M. elmesélte?

Általában illik meghallgatni a másik felet is, ez esetben a rendőrt. A bíróságon vagy az üggyel kapcsolatos eljárás során G.M. és a rendőr is elmondhatta a saját verzióját, és a bíró/hatóság G.M.-et bűnösnek találta. Ez sokkal korrektebb eljárás, mint csak az egyik fél elmondása alapján ítélkezni, ahogyan te teszel.

sebi77 2016.12.27. 13:18:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nem csak GM verziója hanem a bírósági verzió. Van más információd? A rendőr mit mondott? Ennek a rendőrnek ez volt konkrétan a munkája hogy a farkát mutogassa csaliként. Nem mellékesen ez sokkal hihetőbben hangzik, mint hogy GM vaktában mutogatta a farkát heteroszexuális vadidegen titkosrendőröknek.

jog-ász 2016.12.27. 13:19:30

gyerekek, nézzetek tőle youtube-on élő felvételeket, a hideg futkos az emberen olyan jól énekelt élőben..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.27. 13:22:44

@sebi77:

"Ez nem csak GM verziója hanem a bírósági verzió. Van más információd?"

És neked linked hozzá? Mármint a hivatalos bírósági ítélethez, nem erről szóló újságcikkekhez?

sebi77 2016.12.27. 13:26:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nincs, és nem is fogok több időt guglizással eltölteni. Ti állítottatok valamit, aminek eddig nyomát se leltem egyik hírben sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.27. 13:38:02

@sebi77:

Mi az, hogy "ti állítottatok valamit"? Én semmit nem állítottam, csak azt írtam, hogy meg kellene hallgatni a másik felet is - ez amúgy általános elvárás, nincs benne semmi különleges.

Erre te válszoltál valamit, de azt nem tudod azt alátámasztani semmivel, sőt ezt meg is tagadod.

Vicces emberke vagy, annyi szent.

sebi77 2016.12.27. 13:41:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Többen állították hogy GM pénzt ajánlott vadidegennek a budiban, ehhez csatlakoztál egyetértően. Én beidéztem a kevéske fellelhető információt, és most tőlem követeled hogy bizonyítsam hogy biztos nem mondott-e olyat a rendőr amit ti mondtatok hogy mondott. Bazmeg.

cardiobascuralis 2 2016.12.27. 15:38:25

@rockjano:
Változtass nicket, a rockhoz ezek alapján semmi közöd.

@dr. mesterséges színezék:
Konkrétan semmit? A nagyszerű szövegeket írta ő. Csupa semmitmondó szemetet. Hozzá képest Szabolcska Mihály egy költőzseni.

@ami szabad:
Ja, letett az asztalra egy nagy halom szart.
Ennél sokkal többet ér egy sima esztergályos, aki legalább hasznos dolgokat csinál, még ha nem is ismeri a kutya sem, de esetleg te is használod a munkája eredményét.

@vittore:
Mi tett le, seggfejkém?
Egy nagy halom szar a teljes életműve, értéktelen, hallgathatatlan szemét. Persze a hozzád hasonlók Lagzi Lajcsit is istenítik, belőletek lett milliomos, ugyanaz a szint.

@Gepardja:
Egy csomóan Lagzi Lajcsi meg Győzike koncertjeiről is úgy mennek haza.
Micsoda érték mind a kettő, nem?
Kb. annyira sajnálom George Michaelt is, mint őket sajnálnám. Vagy mint bármelyik ismeretlen embert, akiről hallok a hírekben.
Nem mellesleg tett érte eleget, hogy így járjon, a tartós és rendszeres heroinfogyasztás nem igazán növeli az élettartamot.

@sebi77:
Mondjuk nem Amerikában történt, másrészt mást ezért lecsuknak.
Egyébként van egy csomó olyan rocksztár is, aki nemhogy nem drogozoik, de még csak nem is iszik és nem is dohányzik. Keress rá a "straight edge rock star" kifejezésre.
Másrészt amit GM csinált, annak semmi köze a rockhoz. Pop, és abból is a legszarabb funkys irányzat.

"A titkosrendőr megmutatta neki a farkát, erre ő is megmutatta, aztán letartóztatták."
Ja, mondja ezt GM mosakodásképpen. A valóság meg egy másik történet. Ha bemész egy férfi vécébe, a vizelde részen mindenkinek ki van véve a farka, mindenki nézheti a másikét (más kérdés, hogy nem szokás). Sőt, voltam amerikai vidéki városokban olyan részeken is, ahol a szarós rész is csak ülve nyakmagasságig elválasztott fakkokból állt, mint az oroszoknál, szarás közben lehet dumálni. Akkor ott mindenkit kollektíve letartóztatnak? Nem. Nem véletlenül.

cardiobascuralis 2 2016.12.27. 15:40:26

@sebi77:
Nyilván nem tudta, hogy rendőr. Azt hitte, hogy egy hímringyó.

sebi77 2016.12.27. 16:08:01

@cardiobascuralis 2: Konkrétan mit állítasz, és mire alapozva? Legalább a Blikkből idézz be valamit.

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 16:08:16

@cardiobascuralis 2:
Ha vetted volna a fáradságot (és nem akartad volna, hogy szembesülj a hazug önmagaddal), a szólólemezeinél és Wham! lemezeknél ezt láthattad volna:

All songs written and composed by George Michael, except where noted.

illetve:

All tracks written by George Michael, except "Spinning the Wheel" co-composed by Jon Douglas; "You Have Been Loved" co-composed by David Austin.

És az except tényleg kivételes.

Menj haza, itt hazudnod már felesleges, a karácsonynak már vége, Édesanyád biztosan nem haragszik, ha nála folytatod a hantát.

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 16:10:38

@jog-ász: A Somebody to Love-ban nem csak korrekt az éneke, de még Freddy-szerű (még egy buzi az erre izguló hülyegyerekeknek) is. Látszik, hogy Queennel kezdte a pályát.

gigabursch 2016.12.27. 18:20:31

Elképesztő mennyi elmeroggyant futkosik a netes pusztákon...

cardiobascuralis 2 2016.12.27. 22:05:59

@gigabursch:
A buzibarátokra gondolsz?
Tényleg elképesztő.

cardiobascuralis 2 2016.12.27. 22:08:31

@dr. mesterséges színezék:
Lehet, hogy neked nem kéne hazudoznod, faszfej?

dr. mesterséges színezék 2016.12.27. 22:21:17

@cardiobascuralis 2: Kérdezel... ez már fejlődés az indokolatlan határozottsággal tett kijelentések után.

szabo.kata 2016.12.28. 01:36:12

@sebi77: én is azt a sztorit ismerem, amit te.

szabo.kata 2016.12.28. 01:46:14

@Balt: én is most számoltam rendesen utána. és még hozzávehetjük, hogy a wham! termés is mindössze két album meg egy válogatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.28. 11:02:24

@sebi77:

"Bazmeg."

Először is bazmeg te, te pondró.

"Többen állították hogy GM pénzt ajánlott vadidegennek a budiban, ehhez csatlakoztál egyetértően. Én beidéztem a kevéske fellelhető információt, és most tőlem követeled hogy bizonyítsam hogy biztos nem mondott-e olyat a rendőr amit ti mondtatok hogy mondott. "

Hol is bizonyítottad be, hogy nem ajánlott fel pénzt a rendőrnek?

sebi77 2016.12.28. 11:31:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hol is bizonyítottad be, hogy nem ajánlott fel pénzt a rendőrnek?"

Hol írtam hogy bármit bizonyítanék? Egyedül én idéztem be valamiféle információt és érveltem a hihetősége mellet. Az hogy egy buzi nyilvános wc-ben elkezd molesztálni valakit mindenféle előzmény nélkül, pénzt ajánl fel neki majd kiderül hogy amaz nem csak hetero de titkosrendőr, csak a homofóbok vágyálmaiban létezik. Az a verzió amit GM mond viszont nem csak hihető de létező bevett gyakorlat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.28. 11:39:30

@sebi77:

"csak a homofóbok vágyálmaiban létezik."

Az nem érv, hogy szerinted mi létezik a homofóbok vágyálmaiban.

"Az a verzió amit GM mond viszont nem csak hihető de létező bevett gyakorlat."

Az sem érv, hogy szerinted mi hihető.

sebi77 2016.12.28. 11:42:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Írok egy érvet: húzz az anyád picsájába idióta hülyegyerek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.28. 11:46:18

@sebi77:

"Írok egy érvet: húzz az anyád picsájába idióta hülyegyerek."

Ez valóban igen nyomós érv. :D

Csak kijött belőled a kultúra, mi?

Cuccos 2016.12.28. 22:26:14

Cardiobascularis:
- ha nem tetszett a zenéje,
- ha olyan semmibe nézed a zenei munkásságát, mint amilyen semmi te vagy, akkor mi a kurva anyádnak írogatsz itt egy róla szóló cikknél és mi a francért nem takarodsz el innen a halál farkáta buzizni odébb az origora, a ripostra meg a 888-ra a fidesz-kdnp haverjaidhoz, te műveletlen anyaszomorító nyomoronc! Oda való vagy, itt viszont még a poratka sem kiváncsi rád és senkit nem érdekel(t) GM nemi hovatartozása.
Phöjjj egy jó nagyot az ilyen "emberre", mint te!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.29. 11:48:33

@Cuccos:

"itt viszont még a poratka sem kiváncsi rád és senkit nem érdekel(t) GM nemi hovatartozása."

Engem pl. érdekelt Cardiobascularis véleménye.

Ja, aki nem veled ért egyet, az nem is számít. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.12.30. 14:20:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nekem tökmindegy, felőlem még 50 évig gyárthatta volna a szarjait. Eddig sem került pénzembe az, hogy nem hallgattam.

50 év múlva a mostani rajngói talán még emlékezni fognak rá, a fiatalabbak már max. csak arra, hogy volt egy popsztár, aki egy nyilvános WC-ben akart leszopatni egy rendőrt - és lényegtelen, valójában hogyan történt a dolog. De esélyesebb, hogy inkább a saját korszakuk aktuális sztárocskáiért fognak rajongani.

Én ezalatt elindítom Mozart KV. 466-os d-moll zongoraversenyét (íródott 1875-ben) Alfred Brendel előadásában, és kérek egy kávét. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2017.01.03. 10:33:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Elég kretén vagy,bár a végén ügyesen kivágtad magad.
De amúgy meg te is tudod,hogy baromságokat beszélsz,mint a másik két nagyokos.
És valahol te is tudod,hogy ez nem így működik.

Cuccos 2017.01.09. 00:23:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Játszod itt az eszed, de mire?! A helyére. Kis okoskodó pöcs vagy, semmi más, aki próbál fontosnak és frappánsnak látszani.
:)))))
Szánalmas! :)

Carlsbad 2020.12.29. 04:33:30

Take care my love, he said
You have been loved.
süti beállítások módosítása