charivari

Idén is Hollywood színésznői viszik a gálaszezon Vanity Fair címlapját

2017. január 27. - szabo.kata

A Vanity Fair minden év elején megjelenik a filmes gálaszezonhoz kapcsolódó számával, melynek címlapján olyan színészek és színésznők kapnak helyet, akik a sok elismerésre számíthatnak a díjátadókon, legyenek új felfedezettek, vagy jól ismert sztárok. Tavaly a nőké volt a főszerep, Annie Leibovitz vezényletével és idén sincsen ez másként.

hollywood-portfolio-2017-no-coverlines.jpg

Én minden évben várom a nagy magazinok filmes számait a gálaszezon idején, mert próbálnak egymásra licitálni és minél extrább, izgalmasabb fotósorozatokkal előrukkolni. Tavaly a Vanity Fairnek nagyon bejött az, hogy Annie Leibovitz úgy vetkőztette le Hollywood kedvenc színésznőit kamerájával, hogy minden ruha rajtuk maradt, ezért idén is maradtak a bevált módszernél. Ismét Leibovitz fotózta azokat a színésznőket, akik 2016-ban fontos filmekben játszottak nagyot, a képek pedig újfent hatásosak és nagyon őszinték lettek.

Lehet nem szeretni Annie Leibovitz stílusát, de nekem nagyon jólesik olyan képeket látni a sok agyonretusált fotó között hírességekről, melyeken vannak ráncaik, pórusaik, netán látszik még egy-egy bőrhibájuk is. És nagyon tetszik, hogy ebbe az irányba kezdünk elmozdulni, amire nem csak az jó példa, hogy a Vanity Fair két egymást követő évben is ezt a stílust hozza, hanem, hogy mondjuk a Pirelli naptár is így diktál már. Azt pedig külön öröm látni, hogy hollywoodi sztárok bevállalják ezt és picit igazibb arcot mutatnak meg a közönségnek (nyilván azért feltuningolva és úgy, ahogyan azt ők szeretnék).

A Vanity Fair már azzal állást foglalt (főleg Trump előtt), hogy 11 színésznőt tett ismét a címlapra, de a hollywoodi anyaghoz kapcsolt előszóban csak megerősítették ezt. Kiemelték ugyanis, hogy ezek a csodás nők olyan szerepekben tűntek fel, melyekben mindennapi hősnőket személyesítettek meg, akik szembe mentek az árral, és harcoltak az igazukért. És ez az, ami az elkövetkező időszakban a legfontosabb lesz.

hollywood-portfolio-2017-ss01.jpg

Emma Stone

hollywood-portfolio-2017-ss02.jpg

Natalie Portman

hollywood-portfolio-2017-ss03.jpg

Janelle Monáe

hollywood-portfolio-2017-ss04.jpg

Dakota Johnson

hollywood-portfolio-2017-ss05.jpg

Elle Fanning

hollywood-portfolio-2017-ss06.jpg

Dakota Fanning

hollywood-portfolio-2017-ss07.jpg

Ruth Negga

hollywood-portfolio-2017-ss08.jpg

Aja Naomi King

hollywood-portfolio-2017-ss09-a.jpg

Greta Gerwig

hollywood-portfolio-2017-ss10-b.jpg

Greta Gerwig

hollywood-portfolio-2017-ss11.jpg

Lupita Nyong'O

hollywood-portfolio-2017-ss12.jpg

Amy Adams

 Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr6612161059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Kaiserné Ott 2017.01.28. 17:18:31

Kedves hölgytársaim! Kérek mindenkit, hogy őrizze meg a nyugalmát! Ezek a képek szana-széjjel vannak retusálva. Igaz, ez macerás és finom munka, illik a "ráncfelvarrás"után visszatenni a szeplőket, anyjegyeket, persze halványabban az eredetinél. A modellek persze szépek, gyönyörűen sminkelve és világítva - de nem ennyire. Ne hülyítsük már a világot ezzel a retus nélküli dumával. Ami persze nem csak a Photoshop óta létezik, régen a diákat is retusálták. - gyakran több órás munkával.
A komment írója ezzel a szakmával foglalkozik.

szabo.kata 2017.01.28. 19:37:29

@Zsuzsanna Kaiserné Ott: drága, senki nem állította, hogy itt nincsen retusálás. nyilván van. azt emeltem ki, hogy a képek legalább nem azok a pórusnélküli gumiarcú rémületek, amiket a legtöbbször látni. de ez a poszt szövegében is benne van.

Jakab.gipsz 2017.01.29. 01:11:37

Szemét média az igazi nők helyett műanyag csajokkal eteti a népet, holott smink nélkül ezeket a bemutatott hölgyeket a hétköznapi szerelésben a kis boltba fel sem ismernénk.
Itthon szerencsénkre egy nyári napon lépten-nyomon szebbeket is láthatunk, cicoma nélkül is.
süti beállítások módosítása