charivari

De mi köze a Depeche Mode-nak a metálhoz? Több, mint gondolnád!

2020. február 16. - szabo.kata

Fura felvetés, de igaz: az elektronikus zene egyik legfontosabb zenekara több metálos ikont ihletett meg, mint elsőre gondolnánk. De honnan ez a valószínűtlen kapcsolat a Depeche Mode és Marilyn Manson, a Deftones vagy éppen a Rammstein között? Összeraktam a képet, mert nagyon kíváncsi voltam!

pot-nyc-1038x576.jpg

Tovább

Egy dalról: 30 éves az Enjoy The Silence

Az Enjoy The Silence nem tud elcsépelt lenni. Még akkor sem, ha sokan eljátszották már, ha milliószor hallottad, és ha még annál is többször láttad koncerten. Ez egy olyan dal, ami mindig ott lesz, amíg vannak dolgok, amik képesek zenét lejátszani ezen a Földön. Béna kifejezés, de 'örökérvényű' - pedig egy hirtelen ötlettől fogva lett csak ilyen fülbemászó, és a zenekar egyáltalán nem szerette a klipjét, ami miatt minden 80s kid emlékszik rá. Harminc éve jött ki a Depeche Mode talán legismertebb dala, úgyhogy itt az ideje megemlékezni róla!

depeche-mode-enjoy.jpg

Tovább

Marilyn Manson 5 legjobb feldolgozása

Jó feldolgozást készíteni egyáltalán nem könnyű. Sajátos műfaj ez, amiben lehet nagyot alkotni, csak kevesen tudják összehozni. Pedig egy tényleg jó feldolgozás saját jogon is sláger lehet, sokszor feledtetve az eredetit, ami talán nem is szólt akkorát soha. Marilyn Manson szerencsénkre zseniálisan nyúl hozzá a kedvenceihez, melyekből így konkrétan új 'Manson dalok' születnek. Nem is véletlen, hogy egy-egy ilyen számot generációk ismernek már inkább tőle, mint az eredeti előadótól. És szintén nem véletlen, ha senkinek nincsen azzal baja, ha egy unásig átdolgozott dalhoz még ne adj' Isten neki is van pár szava.

1189107.jpg

Tovább

Azonnal hallgatnám Harry Styles új albumát

A One Direction legizgalmasabb figurája a semmiből dobbantott új számot Lights Up címmel, és mivel zsinórban tizedszer hallgatom, mióta rátaláltam, azonnal szeretnék egy albumot is mellé. Én bízom Harry Styles-ban, mert nagyon jó irányba indult 2017-ben, és egy ilyen indítás után nem okozhat csalódást.

ccelebritiesfotogu604_cruise-19-mens-tailoring_layout_sp_crop_300dpi_5.jpg

Tovább

Gitárok, punkok és hatalmas egyéniségek: csak ez kell a Szigetre!

Ha mindenki boldog körülötted a tömegben, akkor tudod, hogy valami nagyon jól működik. Szerencsére idén több ilyen pillanat is akadt a Szigeten, ami csak megerősítette bennem azt, hogy ezen a fesztiválon hatalmas szükség van a gitárra, az egyéniségekre, de még a legőrültebb punkokra is! Hoztam a 2019-es koncertbeszámolókat.

dsc_6412.png

Tovább

10 dal, ami miatt imádni fogod a Foo Fighterst a Szigeten

A Foo Fighters olyan zenekar, ami ha az ezer éves, B-oldalas dalaival állna ki a Sziget színpadára kedden, akkor is leszakítaná a fejünket. Ez nem kérdés. Átnéztem azért az utóbbi setlisteket, hogy mire számíthatunk most, és azt kell mondjam ez NAGYON erős lesz. Ha csak az a 10 dal tuti lemegy, amit kiemeltem, már imádni fogjuk ezt az estét!

foo-fighters.jpg

Tovább

Ha új kedvenceket keresel, ezeket nézd meg a Szigeten!

Ahogy ígértem, jön a másik zenés ajánló az idei Szigetre, csupa olyan előadóval, akikre tán csak véletlen térnél be, de lehet, hogy új kedvenceid lesznek a végén. Mondom is, milyen koncertekre keveredj el, ha nem csak a legnagyobb bulikon tobzódnál....aztán még az is lehet, hogy ezek lesznek a legnagyobb bulik!

frankcarter-8.jpg

Tovább

5 koncert, amit nem érdemes kihagyni idén a Szigeten

Közeledik a Sziget, el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor összegyűjtöm azokat a koncerteket, amiket nem lesz érdemes kihagyni idén - legyen szó bomba nagy előadókról, vagy éppen kisebb finomságokról. Első körben jöjjenek a nagyok, akiktől borzasztóan hangos lesz a Hajógyári!

foo_fighters_live_tour_promo_2018.jpg

Tovább

Köszi Stranger Things! Újra menő a NeverEnding Story

A Stranger Things már eddig is sokat tett azért, hogy a 80-as évek divatja, zenéi, és gyakorlatilag bármilyen popkult eleme vissza-vissza térjen, de számomra most feltették az i-re a pontot. A 3. évad záró epizódjában ugyanis (vigyázat, spoiler!) olyan szerepet adtak egy sokszor kinevetett 80s klasszikusnak, amitől újra olyan fényben csillog, mintha csak 1985 nyarán lennénk. Igen, a The NeverEnding Story-ról van szó, amit most már Millie Bobby Brownnak köszönhetően a fél világ énekel.

stranger-things-neverending-story-.jpg

Tovább

Meddig lehet a zenéért rajongani? Egyáltalán: ki kell nőni belőle?

Az utóbbi időben többször gondolkoztam a rajongáson. Főleg a zenein, hiszen ott olyan sok formában jelen van. Érdekes, összetett. És olyan jó, hogy akármennyi idős is az ember, tud rajongani. Persze vicces, hogy a tinilányt is kiröhögik, ha teljesen odáig van a Backstreet Boysért a posztereivel, átsírt éjszakáival és dalszövegfordításaival. 'Majd biztosan kinövi.' Aztán kiröhögik a felnőtt nőt is, aki még mindig odáig van a Nick Carterért, vagy Kevinért. 'Hiszen túl öreg már ehhez.' Egyiket sem kéne. Mert a rajongás - bizonyos szinten persze - jó dolog. Kortalan. Én nagyon örülök, hogy képes vagyok rá.

audience-band-concert-1105666.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása