Gitárok, punkok és hatalmas egyéniségek: csak ez kell a Szigetre!

2019. augusztus 16. - szabo.kata

Ha mindenki boldog körülötted a tömegben, akkor tudod, hogy valami nagyon jól működik. Szerencsére idén több ilyen pillanat is akadt a Szigeten, ami csak megerősítette bennem azt, hogy ezen a fesztiválon hatalmas szükség van a gitárra, az egyéniségekre, de még a legőrültebb punkokra is! Hoztam a 2019-es koncertbeszámolókat.

dsc_6412.png

Tovább

10 dal, ami miatt imádni fogod a Foo Fighterst a Szigeten

A Foo Fighters olyan zenekar, ami ha az ezer éves, B-oldalas dalaival állna ki a Sziget színpadára kedden, akkor is leszakítaná a fejünket. Ez nem kérdés. Átnéztem azért az utóbbi setlisteket, hogy mire számíthatunk most, és azt kell mondjam ez NAGYON erős lesz. Ha csak az a 10 dal tuti lemegy, amit kiemeltem, már imádni fogjuk ezt az estét!

foo-fighters.jpg

Tovább

Ha új kedvenceket keresel, ezeket nézd meg a Szigeten!

Ahogy ígértem, jön a másik zenés ajánló az idei Szigetre, csupa olyan előadóval, akikre tán csak véletlen térnél be, de lehet, hogy új kedvenceid lesznek a végén. Mondom is, milyen koncertekre keveredj el, ha nem csak a legnagyobb bulikon tobzódnál....aztán még az is lehet, hogy ezek lesznek a legnagyobb bulik!

frankcarter-8.jpg

Tovább

5 koncert, amit nem érdemes kihagyni idén a Szigeten

Közeledik a Sziget, el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor összegyűjtöm azokat a koncerteket, amiket nem lesz érdemes kihagyni idén - legyen szó bomba nagy előadókról, vagy éppen kisebb finomságokról. Első körben jöjjenek a nagyok, akiktől borzasztóan hangos lesz a Hajógyári!

foo_fighters_live_tour_promo_2018.jpg

Tovább

Köszi Stranger Things! Újra menő a NeverEnding Story

A Stranger Things már eddig is sokat tett azért, hogy a 80-as évek divatja, zenéi, és gyakorlatilag bármilyen popkult eleme vissza-vissza térjen, de számomra most feltették az i-re a pontot. A 3. évad záró epizódjában ugyanis (vigyázat, spoiler!) olyan szerepet adtak egy sokszor kinevetett 80s klasszikusnak, amitől újra olyan fényben csillog, mintha csak 1985 nyarán lennénk. Igen, a The NeverEnding Story-ról van szó, amit most már Millie Bobby Brownnak köszönhetően a fél világ énekel.

stranger-things-neverending-story-.jpg

Tovább

Meddig lehet a zenéért rajongani? Egyáltalán: ki kell nőni belőle?

Az utóbbi időben többször gondolkoztam a rajongáson. Főleg a zenein, hiszen ott olyan sok formában jelen van. Érdekes, összetett. És olyan jó, hogy akármennyi idős is az ember, tud rajongani. Persze vicces, hogy a tinilányt is kiröhögik, ha teljesen odáig van a Backstreet Boysért a posztereivel, átsírt éjszakáival és dalszövegfordításaival. 'Majd biztosan kinövi.' Aztán kiröhögik a felnőtt nőt is, aki még mindig odáig van a Nick Carterért, vagy Kevinért. 'Hiszen túl öreg már ehhez.' Egyiket sem kéne. Mert a rajongás - bizonyos szinten persze - jó dolog. Kortalan. Én nagyon örülök, hogy képes vagyok rá.

audience-band-concert-1105666.jpg

Tovább

A forróságra való tekintettel: rocksztárok rövidnacóban

Ma már annyira nem jellemző, de a 70-es és 80-as évek rocksztárjai előszeretettel viseltek csajokat megszégyenítően rövid shortokat. Forrónacikat, ha úgy tetszik. A Led Zepp tagjai, Axl Rose, de még Lemmy sem vetette meg ezt a ruhadarabot színpadon innen és túl - jöjjön is egy remek válogatás ilyen megjelenésekből!

1-the-beatles.png

Tovább

Miattuk megint érdemes szeretni az olasz popzenét

Az olasz popzenét hajlamosak vagyunk elkönyvelni unalmas powerballadák és szenvelgő drámák sorának, amiben számunkra érthetetlen előadók viszik a prímet pár olyan üdítő kivétel mellett, mint Jovanotti. Persze az itthoni füleknek sokszor még az utóbbi is bőven sok, de mégis sokkal hallgathatóbb, mint Laura Pausini vagy Eros Ramazotti (akik hihetetlen, de még mindig tényezők az országban). Mostanában azonban egy számomra nagyon izgalmas trend indult el az itáliai zenében: olyan fiatalok kezdték uralni a füleket, akik már nem a rádióból, vagy a tévéből jönnek, hanem a YouTube-ról...és nagyon jók!

mahmood-italy-eurovision-2019-soldi.jpg

Tovább

Mint a filmeken - Kubrick New Yorkja

Stanley Kubrick nagy hatású rendező, akit olyan filmek miatt ismerhetünk, mint a Mechanikus narancs, a Ragyogás, vagy a 2001: Űrodüsszeia. Pedig filmezéssel csak az 50-es években kezdett foglalkozni, hiszen előtte mindennapjait a fotózásnak szentelte. Fényképezőgépével 5 éven keresztül járta New Yorkot, és örökítette meg mindennapjait a Look magazin számára. Ezekből a képekből gyűjtöttem most össze kedvenceimet!

1024px-kubrickforlook.jpg

Tovább

13 film, ami miatt 1994 elképesztő év volt a mozikban

Az utóbbi napokban arról beszélt mindenki, hogy a Ponyvaregény, vagy éppen a Holló is már 25 éve jött ki. Ezért megnéztem, hogy ugyan mik taroltak még a mozikban 1994-ben. Az állam meg esett is lefele, mert rá kellett jönnöm, hogy ez bizony az egyik legerősebb év lehetett a filmtörténetben. Persze talán túlzok, hiszen biztosan azért is érzek így, mert ezekkel a filmekkel nőttem fel. Mert ezeket már értettem, és ha elég nagy voltam hozzá, már akkor láthattam őket a moziban, vagy videón (videón!), amikor megjelentek. Később pedig ezekben tobzódtam a tévé előtt tiniként. Így a mostani bejegyzés súlyos nosztalgiahullám egy éppen hiperventilláló 30-as billentyűzetéből.

pulp-fiction-cast-cannes-1994.jpg

Tovább