charivari

"Ha nem érzed a fütyülődet, fuck me!" - Ignite akusztik a hajón

2015. február 02. - szabo.kata

Az a jó koncert, ami után semmilyen zenét nem tudok hallgatni és csak csendben ballagok utána haza, fülhallgató nékül, hiszen a fejemben folyamatosan pörög az elmúlt 1,5-2 óra. Na az Ignite akusztikus koncertje az A38-on pont ilyen volt. 

ignite-akusztik.jpg

Aki eddig Ignite-ra akart menni itthon, könnyen megtehette, főleg, ha megelégedett a rutinszerű fesztiválos fellépésekkel. Idén azonban a zenekar a turné zárásaként két hazai klubkoncertet is adott, ami már önmagában különlegesség pláne, ha a második egy akusztikus verzió. Ez egy hardcore-punk zenekartól nagyon izgalmas dolog, ha össze tudják rakni a dalokat úgy, hogy azokból ne hiányozzon a hangoskodós tökösség. Ugyan az Ignite-on a koncertet egyben nézve egy picit érződött a szétszórtság, hiszen nem ehhez vannak szokva, de már az első számnál teljesen megnyugtatott a libabőr, hogy nagyon rendben lesz ez.

ignite-3.jpg

Az akusztikus dolgokat nagyon el lehet cseszni azzal, ha a zenekar negédessé válik tőle, ami sajnos gyakran megesik. Ők viszont úgy álltak a dologhoz, hogy oké, máshogy szólalunk meg, de attól még odabaszunk neki. Ettől pedig baromira nem hiányzott a bónusz dübörgés, minden eléggé hangos volt, és még jobban ki is jöttek az apró részletek, mint egy sújtós bulin. Ráadásul egy turnét záró, hiperlaza zenekar prezentálta mindezt, akiket még az sem tudott megakasztani ha, éppen Téglás Zoli szerint valami para volt a technikával - amit egyébként be is épített a számok közötti stand-up műsorába.

ignite-1.jpg

Zolit lehet bírni és gyűlülni is a sok szövegelésért, de most pont annyi volt belőle, amennyi kellett. Sztorizott, parádézott, és még azt is elérte, hogy a teremben lévő összes férfiember megmarkolja a fütyülőjét (csak, hogy biztos lehessen benne, hogy az még ott van). Az énekkel most sem volt baj, pont úgy nyomta, ahogy már megszokhattunk tőle, csak emellé most új körítés társult, így az egyébként is őszinte szövegek, csontig őszinték lettek. Az ember folyamatosan várta, mi következik majd, és az hogyan fog szólni. A saját slágerek mellett a U2 Sunday Bloody Sunday című dala lett annyira odarakva, hogy azt még sokáig emlegetni fogom, azt pedig mondani sem kell, hogy a Falu vagy a finálénak szánt A Place Called Home elektromos rásegítés nélkül is kilengette a hajót.

ignite-2.jpg

Nem tudom, hogy csinálja, de ez a "magyariki" csávó simán eléri, hogy jó érzés legyen magyarnak lenni, abban a másfél órában legalábbis mindenképp. Biztos olyan ez, mint amikor a szurkolástól hirtelen nagyon hazafi leszel. Annak pedig nagyon kell örülni, hogy ez nem egyszeri projekt volt, hanem készül akusztikus Ignite album, amivel turnét is terveznek. Közben meg itt az új lemez, és gyakrabban találkozhatunk majd velük itthon, hiszen Zoli baromi büszke a zsír új magyar lakcímkártyájára.

Fotók: Boros Györgyi

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr797132169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.02.02. 14:18:13

na, ez (is) egy olyan, amit még nem ismertem, meghallgattam, nem a zeném :)
de ez ne tántorítson el semmitől, nekem érdekes kirándulás volt, amúgy valszeg sosem hallgattam volna meg, és várom azt, mikor tőled ismerem meg egy új kedvencemet :)

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2015.02.02. 21:27:03

Elég szar írás.
Nem biztos, hogy ezzel kellene foglalkoznod, láthatóan nincs hozzá tehetséged.

Az "őszinte szövegek" meg "őszinte rockzene" jelzős szerkezeten meg már a 70-es években is röhögött minden épeszű ember. Azóta csak még cikibb lett.

Ami meg Zoli zsír új lakcímkártyáját illeti: ja, Amerikában nem volt neki ilyen, azok a faszok a kártyapalki helyett adnak egy kártyát, és az minden egyben, jogsi, személyi, lakcímkártya, TB-kártya, nem olyan faszok, mint a magyar közigazgatás.

szabo.kata 2015.02.03. 17:08:40

@Budapesti Szeretkezési Vállalat: Igazán ne haragudj, de egy olyan ember véleményére biztos nem fogok adni, aki láthatóan csak azért olvas el bejegyzéseket, hogy hasonló random fikázásokat otthagyjon alattuk kommentben.
süti beállítások módosítása