charivari

100 popdal grafikonokban elmesélve

2014. szeptember 19. - szabo.kata

Egy dalt a legkönnyebben egy videoklippel lehet vizuálisan megjeleníteni, de előfordul, hogy valaki egészen mással próbálkozik. Nathan Yau fogta magát és a Billboard Hot 100-as listáját 1958-tól és 100 dalt elmagyarázott róla grafikonokban. Az ötlet és a megvalósítás is zseniális, ráadásul néha hangosan nevetsz, amikor felismered a tökéletes igazságokat.

call-me.jpg

Yau ügyesen megfogta az egyes popszámok lényegét és megtalálta hozzájuk a megfelelő ábrákat, amivel egyetlen képben el lehet magyarázni azt, amiről az a szám szól. A Wired-nek viccesen azt mondta, hogy amikor elkezdett dolgozni a projekten, majdnem arra változtatta a sorozat nevét, hogy "a szerelem százféleképpen elmesélve, grafikonokban". Ugyanis tényleg szinte az összes popdalnak köze van a szerelemhez. De aztán rájött, hogy néha szólnak ezek is a bulizásról vagy éppen arról is, hova menjünk holnap bulizni, így maradt az eredeti elképzelésnél...Oké, végül is mit szépítsek, igaza van, de a viccet félre téve, Yau szerint egyébként nagyon izgalmas volt a szerelem ennyiféle formáját, különböző ábrákon megjeleníteni.

Alább jöjjön a 21 legjobb, aztán pedig a 100 egyetlen poszter formájában, amit itt elő is lehet rendelni, ha valaki a falán látná. Yaunak egyébként nem ez az első népszerű munkája, ő volt az is például, aki filmes idézeteket foglalt össze, szintén grafikonokban. Ez az egész kreatívkodás pedig arra is jó, hogy szépen újrahallgassátok ezeket a klasszikus dalokat. Érdemes!

everything-i-do.jpg

luv-u.jpg

rush.jpg

gangsta.jpg

heard-it-thru-the-grapvein.jpg

hey-jude.jpg

how-do-i-live.jpg

sign.jpg

boy-is-mine.jpg

hold-yr-hand.jpg

gold-digger.jpg

moves-like-jagger.jpg

just-the-way.jpg

apologize.jpg

killing-me-softly.jpg

mac.jpg

play-that-.jpg

call-me.jpg

endless-love.jpg

billie-jean.jpg

top-songs-poster.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr126712225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása