charivari

Amikor Marilyn százezer katonának énekelt

2016. augusztus 22. - szabo.kata

Marilyn Monroe-ból soha nem lehet elég, ezért most egy olyan fotósorozatot hoztam nektek, ami a színésznő koreai kiruccanását eleveníti fel 1954-ből. Monroe friss házasként turnézott az amerikai támaszpontokon, amerikai katonát felvidítva - akik látták, máig emlegetik fellépéseit, pedig nem volt jó énekesnő. De nem is ez volt a lényeg.

monroe-14-promo.jpg

Marilyn Monroe és Joe DiMaggio 1954 januárjában házasodott össze, majd Japánba mentek nászútra. Míg a baseball sztár a saját dolgaival volt elfoglalva (például gyógykezelésekre járt), a színésznő tett egy kitérőt a Koreai-félszigetre. A koreai háború csak az előző évben ért véget egy tűzszünettel, ezért a térségben még rengeteg amerikai katona állomásozott különböző támaszpontokon, melyeket Monroe sorra meglátogatott, hogy előadásával szórakoztassa nagyon hálás közönségét.

A színésznő 4 nap leforgása alatt 10 támaszponton járt, ahol összesen nagyjából 100 000 katona előtt énekelt, mindig hatalmas sikerrel. Bár valóban nem volt kiemelkedő énekesnő, a jelenléte bőven elég volt ahhoz, hogy a katonákat kizökkentse a mindennapokból. A januári hidegben voltak olyanok, akik akár 7 órával az előadás előtt már befoglalták helyüket az első sorokban és pokrócba burkolózva várták a mozisztárt. Monroe pedig ahelyett, hogy kabátba beöltözve állt volna színpadra, mindig a legszexibb kisestélyit választotta, hiszen azt úgy illik - elképesztő nő volt.

Turnéja egyébként jó fricska volt DiMaggiónak, aki olykor már beteges féltékenységi jeleneteket rendezett. Szóval Monroe úgy vágott vissza neki, hogy nászútjukon a katonákhoz látogatott. Mondjuk a házasságuk 8 hónappal később véget is ért, úgyhogy úgy tűnik, a sokkterápia sem használt. A színésznő egyénként később azt mondta, ez a körút ébresztette rá, hogy valóban sztár lett, mert látta azt a rengeteg csillogó szemet a közönség soraiban. És itt győzte le végleg színpadi lámpalázát is.

monroe-10_2.jpg

monroe-11_1.jpg

monroe-12_1.jpg

monroe-13_1.jpg

monroe-14_1.jpg

monroe-1_2.jpg

monroe-2_2.jpg

monroe-3_2.jpg

monroe-4_2.jpg

monroe-5_2.jpg

monroe-6_2.jpg

monroe-7_2.jpg

monroe-8_2.jpg

monroe-9_2.jpg

És akinek a fénykép nem elég, itt egy videó is a koreai fellépésekről!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor pedig kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr2011357652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása