charivari

7 izgalmas koncert a Szigeten, amire ne csak véletlenül tévedj be!

2018. július 26. - szabo.kata

A Szigetet azért is szerettem mindig, mert elképesztő váasztékkal jelentkezik minden évben, ha koncertekről van szó. Az ember nyilván kinézi, mik azok az ismert és igazán nagy előadók, amiket semmiképp nem hagyna ki, amikor kint van, de szerencsére bele tud futni olyan zenészekbe is, akik koncertjére lehet máshol nem ment volna el. Aztán még az is lehet, hogy emiatt új kedvenceket szerez. Mondom, szerintem mi az a 7 koncert, amire érdemes betévedni egy Kendrick Lamar és Lana Del Rey előtt, között és után.

_56a0622_wide-478f0fe1bdc54cee7bf768f827a4fb508b7d523b.jpg

Wolf Alice - A38 - 08.12.

A Wolf Alice egyik fellépésébe volt szerencsém belefutni Londonban, amikor Liam Gallagher előtt játszottak a Finsbury Parkban és olyan rendben voltak élőben, hogy csak ajánlani tudom. Friss, erős, energikus és mozogni fog tőle az egész A38 sátor, az biztos!

Cigarettes After Sex - A38 színpad - 08.09.

Ehhez nyilván hangulat kell, de ha az megvan, akkor nagyon be tud húzni. Ha el akartok repülni kicsit egy koncerten, akkor mardjatok bent a sátorban, ha a Cigarettes After Sex lép fel éppen. Szép zene ez nagyon, nem kihagyós. És pihenni sem árt egy fesztiválnapon.

Apey and the Pea - Nagyszínpad - 08.09.

Ha fellép az Apey a Szigeten, akkor azt mondjuk meg kell nézni, még akkor is, ha verőfényes napsütésben törénik. Látom magam előtt a révedő hollandokat, akik nem is értik, mi történik, pedig basszus, pár éve még volt külön metál színpad ezen a fesztiválon. Most meg legyen a metálnak egy hely a Nagyszínpadon!

King Gizzard and the Lizard Wizard - A38 színpad - 08.12.

Ha van zenekar, amit már a neve miatt is megnéznék, akkor ez az! De ezen túl is érdekes, mert gyanítom elég jó bulit fognak csinálni a hajó sátrában. Persze úgy néznek ki, mintha egy turkálóban már csak a maradék cuccokat lehetett volna megvenni, de nem az a lényeg. Az ilyen gitárzene mindig jólesik.

Little Dragon - A38 színpad - 08.13.

A Little Dragon-ra a Paris című számmal figyeltem fel, és mivel szeretem a kicsit elektronikus indie-t meg is tetszett egyből. Egy ilyen zenekar nagyon jól működik fedett helyszínen, ezért külön öröm, hogy sátorba kerültek, lehet majd rá diszkózni, mintha a 80-as években lennénk.

Kaleo - Nagyszínpad - 08.12.

A Kaleo persze jóval populárisabb, mint a többi felsorolt, de azért mégis a peremen egyensúlyoz, úgyhogy nem biztos, hogy ez az a zenekar, amit céltudatosan vársz. Aztán, ha már ott vagy a színpad előtt, amikor fellépnek, úgyis nagyon tetszik majd, ahogyan az énekes srác, JJ Julius Son nyomja a többiekkel a rockandrollt. Ráadásul izlandiak, ami úgy általában garancia a minőségre. Ebből tánc lesz délután!

Fever Ray - A38 színpad - 08.14.

A Fever Ray egy nagyon izgalmas, nagyon beteg történet és nem más, mint a Knife-ból is jól ismert Karin Dreijer Andersson szólóprojektje. A hölgy hagnja eltéveszthetetlen, és én például nagyon imádom is hallgatni. Annak, aki szereti a Röyksopp és a már említett Knife vonalat, ez nagyon fog tetszeni.

A most kiemeltek mellett, amit még nagyon ajánlok megtekintésre az pédául a Fink, Seasic Steve, a Slaves, a Nothing But Thieves, Alle Farben, Lykke Li, vagy Jan Blomqvist. Legegyszerűbb lenne beköltöznöm az A38 sátorba, aztán egy héttel később kijönni onnan, olyan jól lett ott a lineup összerakva idén.

Ha a pontos kezdési időpontokra vagytok kíváncsiak, akkor nézzétek át a Sziget oldalán a bontásokat. Itt pedig azt a posztot találjátok, amiben a nagyobb előadók közül ajánlottam ötöt.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr2214143989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása