charivari

5 koncert, amit nem érdemes kihagyni az idei Szigeten

2018. június 17. - szabo.kata

A Sziget 2018-as fellépőinek listája rendesen alázza a tavalyi sort, és olyan neveket hoz, melyeket más európai vezető fesztek sem kerülhettek meg ebben az évben. De mi az az öt buli, amit tényleg nem érdmes kihagyni. Segítek sakkozni kicsit, ha még nem tudjátok, melyik napokra is nevezzetek be ezen a nyáron!

30652497_10157483930988975_7352232511266518574_n.jpg

Kendrick Lamar - 08.08.

A fesztivál nyitónapja nem is lehetne menőbb Kendrick Lamarral a főszerepben, aki a Nagyszínpad utolsó sávjában izzítja majd a közönséget. Napjaink egyik legizgalmasabb hiphop előadója engem is lázba tud hozni, mert sokféle stílushoz mer nyúlni és ettől hagyja magát sokszor újra megghallgatni minden korongja és a dalok is egyesével. David Bowie, aki imádta Lamart nem tévedhet, és úgy hírlik, hogy a srác élőben is eléggé adja, szóval ha Sziget, akkor ez az egyik idei kötelező.

Arctic Monkeys - 08.14.

Ha a nyitónapra már tudtam is ajánlani valamit, akkor mondom, miért haszos ott lenni a zárón: ez pedig az Arctic Monkeys! Idév végre több éves hagyománnyal szakít a fesztivál, és nem EDM DJ csukja a kapukat tűzijátékkal kísérve. Az AM pedig akkor is elég jó koncertzenekar, ha az utóbbi számaik annyira nem tudtak behúzni.

Liam Gallagher - 08.12.

A Gallagher tesók botrányosabb formája nagyot ment a briteknél és világszinten is visszatérő önálló lemezével, amit itt istenítettem egy kicsit egy korábbi posztban. Azóta már turnénra is indult vele és szerencsére a fesztiválokat sem hagyja ki, így lett lehetőség arra, hogy nálunk is fellépjen. Legutóbb Noel koncertjén is elég jó volt a hangulat, hiszen a külföldi közönség érzi ezt a műfajt. Az pedig tuti, hogy Oasis klasszikusokat is hallhatunk majd, ha valaki kifejezetten erre vágyna (köztük persze én is).

Lana Del Rey - 08.10.

A jó Lanát pont a búskomorsága miatt szeretjük igazán, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan működik majd a fesztivál nagyszínpadán. Persze jó lesz együtt sírni kicsit a közönséggel és az énekesnővel, azt hiszem. Megélős történetre számíthatunk, amin az énekesnő sármja csak erősít majd.

Shawn Mendes - 08.13.

Fura lehet tőlem, hogy ötödiknek egy egészen fiatal popsztár koncertjére hívom fel a figyelmet, aki talán stílusban nem is passzol hozzám teljesen. De a korábban Bieber utódnak kikiáltott Mendesben tényleg van valami, és sokkal jobb is, mint akihez hasonlítják. A srác képes uralni egy ekkora közönséget, elég csak megnézni vele pár koncertfelvételt. Szerintem az egyik legerősebb pozitív meglepetés lehet.

Ezek voltak nyilván a nagyok, de készítek hamarosan egy listát azokról a viszonylag szűkebb közönséget vonzó előadókról is, akik fellépésre nem csak benézni lesz jó, hanem ott ragadni rajta végig is.

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot a Facebookon, így nem maradsz le semmiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://charivari.blog.hu/api/trackback/id/tr9914054252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása